Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Thursday, January 13, 2011

Ulu Yam Photoshoot

Salam...lame sgt dah aku xsentuh, xbukak blog ni..mmg biase cmni la klau dah akhir2 ngn awl tahun...superb punye bz..nak transfer ke projek baru lagi..aku ase almost 3weeks aku xbukak blog ni..dah berhabuk sgt2...ade lagi kwn2 yg sudi nk tinggalkan comment even tuan punye xde..tq..tq...

1st of all aku nak mintak maaf sgt kt geng2 blogger penang..at 1st mmg aku dah janji nak gather kt penang nak celebrate besday cik wina aka xoxo ni..tp sbb keadaan mak aku yg xmengizinkan..so aku xdpt nak attend..really2 sorry geng..tq sbb invite..expecially nida yg bsungguh nak aku dtg..tq..cayangg nida..hehe ni klau hubby nida bace ni kompem kene pelangkung aku ni..heheh cayang kwn2 je...tp aku tau hubby die mmg sporting..hehe

So opening 2011 ni 1st photoshoot aku kt empangan batu, ulu yam..post ni pun aku ase post 1st aku bg tahun 2011 ni..talent aku kali ni cik cici yg exotic..cumil, menawan...hehe serius lgsung xssh nak shoot cici ni..mmg natural talent, natural beauty die ni..tergoda mak nyah!!hahah ni pesal lak tetibe version nyah lak aku ni..jgn slh phm lak..aku jantan sejati wei...nak bukti ke???heh

Nway..dah sebut pasal 2011 ni, aku pun nak wish epi new year kt sume geng2 blogger yg selalu support aku, bg compliment yg btul2 buat aku lagi semangat dlm bidang photography ni..yg komen membina tq sgt, yg mengkritik tu aku cube pelbaiki lagi skill menembak aku ni..tq gak..kritikan dan komen korg sume manyak membantu aku..thanx a lot..

Tahun ni pun aku ase mmg tahun bz bg aku..jawatan baru, keje baru, tempat keje baru, gaji pun baru..hehe, job wedding, butik pun byk dpt..ok la..side income..heh outing n photoshoot pun kompem every weekend aku ade tahun ni..byk event yg kwn2 organize..

p/s : sory sbb dah lame xjenguk kwn2 blogger sume..insyaAllah aku try jenguk2 sume kwn..hehe tunggu kedatangan incik haidi yg black-black sweet ni..hahahah










11 comments:

cintatehO said...

en.haidiiii...ble nk ambl gmbr shaye plak ni...huhu

haidi takeAfoto said...

heh leh je..bile2 pun leh...jom jom..serius ni..

HonEyBuNNy said...

salam..lama xdatang cuci mata tgk gambar2 di sini..ehheh

lady XOXO said...

WAHHHHHHH CANTEK AR GAMBO sbb model mmg lawa.. ahahahha.. tapi en haidi mmg pandai take pic.. nice one..

uwaaaaaaaaa kamo tak maiiiiiiii.. ahah tak per.. paham2.. so mak dah ok ker haidi? sakit aper ?

cian kamo.. happy new year yer

aleen aiden said...

wooo,ramainye fotografer..
eh2,asek tengok org je jadik model nih,bile nak hamek gambau alin plak?hu3 :P

hacimun said...

tumpang laluuuu uuuuuuuu

tia said...

rambot palsu eh ? npe xgne rambot dye je. mesti lg cantik! ;)

Sasa Al-Sharif said...

dia memang cun. seperti biasa bro, aku nak kirim salam dgn model tu. boleh tak?

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

heehe...sekali tgk model tu cam rebecca al islam jerk..!!~~ gojes!! mantap dis pic likee!!

-aNida OtHmaN- said...

it's ok haidi...walhal dalam hati kecuwia....soB..soB..soB..

xdak rezeki nak jmpak kan.mayb APRIl nie kot..insya'ALLAH...

fhewittt 10bintg untuk hasil kerja kamu haidi...superb..
modeL pn cun

sok..sok trun penang blew shot modeL musLImah saiz XL....saya lah tuh....hehehhhehehe

Kyra *Qis* said...

nice pic ni...weeeeeeeewitttttttttt
salam perkenaln