Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Saturday, August 27, 2011

Salam Lebaran


Salam lebaran...lame giler aku x post pape kt blog aku ni...sempena raya ni aku tetibe ase mcm nk post something tanda blog aku still lg idup..tuan empunya blog ni pun still idup sihat wal'afiat lagi..aku wat silent mode selama ni bkn suka2 jer..life aku byk berubah dalam tempoh 4,5 bulan ni..my life is upside down..ade yg positif dan ade yg negatif..


Aku dah xaktif lg ber photoshoot..ats sebab2 tertentu...so once dah stop ber photoshoot aku ase mcm lost jer..aku lebih kepada job wedding je skg ni..so weekend aku mcm dah xbez mcm dulu...kdg2 ase kosong jer..salah satu sbb aku berblog ni pun sbb aku nak share pic2 yg aku shoot..mmg la job wedding ni pun photoshoot gak..tp feel die lain..job n hobby..kan dua benda yg lain...feel pun lain2...tp sume ni jadi sbb slh aku gak dulu..obses sgt ngn photoshoot dulu..


klu dulu mcm duit aku abis utk travel, beli brg2 camera..tp skg ni byk mende aku kene pk...mula dari mak aku sakit..pastu abg aku lak kene tumor tulang belakang..kene operation..byk musibah yg menimpa aku dlm taun ni..mmg aku sedih..tp aku anggap sume benda tu ade hikmah utk aku n family aku..

ishh byk dah aku cite ni..bulan baik ni...sok dah nak raya..aku just nak wish selamat hari raya kt sume kwn2 blog aku especially nida, shud, titin,wina, miss senget, cik nur kaloi,fane davis, cik zirconia, bro ejai, cik honey bunny dan kt sume kwn2 blog la.. ..even sy dah lame sgt xjenguk2 korg..but deep inside still igt kt korg sume...jgn lost contact eh..bile kite nak gather2 lagi..







10 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

sabar ye...ada hikmah di sebalik semua tu....

sabar itu indah...dahulukan mana yang penting....;)

patut la lama tak berblog..hampir 3 bulan eh...

apa pun..tq coz sudi ingat blog honeybunny...hehe...selamat hari raya maaf zahir dan batin...;_)

najihah sahami said...

haidi!!kelass lah photo tu semua. hehe..

btw, selamat hari raya gak. memang lama xnmpak haidi. hehe

miss senyum said...

Salam Lebaran Aidilfitri haidi, dah lama tak nmpk awk berblogging. btw bersabar yea atas musibah yang menimpa, be strong :)

missSenget said...

duit raya.. duit raya.. duit raya.. =p

alaaa..nk dtg umah jauh sgt la..huks!..

slmt hari raya incek haidi.. moga mak dan abg serta incek haidi sefamily terus di beri kekuatan.. :)

Fane Davis said...

ya bro!!memang lama sangat tdak post.hehhe.ingatkan daah lupa dengan kitaa.hehhe.
you memang expert in taking foto lah bro...hehhe..pengantin tuh macam turun dari kayangan neh...the effect betul-betul excellent!i should learn from you.hhehe

Shu Shinju said...

edy...sian edy... anggaplah semua ni ujian dr ALLAH... myb ade hikmat disebalik apa yg terjadi... xpe.. edy banyak spend time ngan family adalah lebih baik...:)

Selamat hari raya aidilfitri tuk edy jugak..mai la dtg umah shud raya ni yer....:)

Anis izyan Abd Rahman said...

haidi ! hihi , salam lebaran ! selamat hari raya ~

hihi, anis beraya dekat putrajaya je ~

Cik Gold said...

salam lebaran haidi.maaf zahir & batin ikhlas dari cik gold..
raya nanti dtg kat kching,sarawak erk..dpt mkn2 kek lapis yg ade strawberry tu..hehe

miss inna said...

lawatan balas dr inna..^^
btw,kuatkan semangat menempuhi dugaan hidup.insyaAllah ada hikmah jg d sebalik semua itu...
and,selamat hari raya aidilfitri..^^

zOeY zAu YaH said...

nice..selamat hari raya =)