Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Sunday, September 11, 2011

Miko,Miki, Mimo n Mimi

Mimi :
Type : Pure anggora
Colour : White
DOB : 8th July 2011
Age : 2 months

Mimo :
Type : Anggora + Lion Head + Loop Ear
Colour : Chestnut Brown
DOB : 6th August 2011
Age : 1 month

Miki :
Type : Local Kampung
Colour : Orange+white
DOB : 10th July 2011

Miko :
Type : Kampung

Colour : Orange
DOB : 10th July 2011




 mimi (age : 2months)

incik miko (age : 2 months)

mimi 1st posing

miss miki (age : 2 months)
 Pas balik keje td aku dah belasah 2,3 jam tdo..so ni dah pkul 2.30 pg still xleh tdo lg..sume channel tv aku dah try tekan, sume citer kt tv dah bape kali ntah tayang aku xtau la..bosan..kdg2 pk mcm bazir je aku amik astro ni..cite the book of eli ni aku ase minggu ni jer dah 4,5 x ulang tyg..klu xsebab channel sukan xde nye aku nk pasang astro kt umh aku ni..

Td dah try nk tdo2, puas dah guling2 still mate xleh nak lelap..so aku amik keputusan nak ganti air akuarium2 kt umh aku ni..xla kotor sgt pun..ok jer lg..sbb nk bg kuar peluh punye pasal aku tukar gak la..penat gak la..bkn sebijik, 4 bijik akuarium aku tukar selamber je.haha mkin besar kura2 ngn ikan2 aku ni..tenang jiwa bile dpt main ngn ikan2 aku ni..igt sok nak beli 1 lg akuarium..utk air masin lak..mcm bez lak nk bela ikan nemo ni..

Settle bab akuarium aku jenguk lak kt balcony umh aku..bunny2 aku pun ngh aktif lg lompat2..geram lak tgk aksi2 diorg ni..trus aku capai nikon aku..ni la hasil aksi2 diorg ni..haha..skg ni dah ade 5 ekor, 3 ekor jenis anggora, sekor kampung n sekor loop ear yg blum loop lg telinga die..klu ade rezeki next week aku amik sekor lagi french loop.xputus susu lg dri mak die, aku pun xberani nak amik lg..

Paling manje si mimi ni la..suke duk lentok2 ats peha aku ni..ni skg ni aku tgh duk update blog ni pun tgh duk ats belakang aku ni..mimi n mimo ni je yg pandai xpnh nk kencing or berak dlm umh..tu sbb 2 ekor ni je aku selalu bwk masuk umh pun..sok dah ahd..igt nak mandikan bunny2 aku ni..diorg ni pun dah mcm org dah aku ase..sume complete..syampu, bedak, vitamin, botol susu, suppliment, sikat, nail clipper, calcium block ( for teeth).aku sendiri pun xpnh ade sikat n bedak..mmg pets zmn skg dah pandai demand..makan rumput pun xnk rumput biasa..nk alfalfa hay. cerewet btul..arnab kampung opah aku bela dulu elok je mkn dedak aym ngn nasik..elok je besar nye..sib baik la korg dpt tuan cm aku ni....
Posing santai mimi

Cik Mimo ( age : 1 month)

mimo n mimi


mimo n miko




bedak n syampoo

5 comments:

lilies.john said...

gosh!!! sungguh comel!!!!!!!! nak satu! ke ke ke ke
pandai ambil gambar,, nampak cantik.. :)
p/s
thanks for following me//
follow u back! :)

teyn teyn said...

cantek kualiti gmbr :)

Rtp Farra Arisha said...

these are the stunning photos!! :D

ejai_ej said...

abeh la die kokak lens hood mike.. abeh la...

shzyswl said...

salam haidi, sory lama tak OL hehe. auww kiyutnye miko miki mimo mimiii haha meh kongsi satu ng dya