Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Saturday, January 22, 2011

muslimah photoshoot+cicak kobeng

Aku dah kt ipoh ni..sok nak bwk mak, adik2 sume g jln cameron..saje nak releks2 ats tu..pns sgt dah ipoh ni aku ase..hehe sian lak mak aku duk umh je..sekali sekala kene jalan gak..

Lame dah aku mengabaikan blog usang aku ni..yg sempat aku buat pun upload gmbr je kt blog ni..nak jenguk kwn2 lgsung xsempat..hope sume kwn2 xlupe la kt aku ni...even dah jrg kontek tp jgn ler smpai lost contact...heh mmg awl2 taun cmni aku teramat2 bz ngn event n keje..ni pun dah ase mcm nak semput dah ni..

Actually ni gmbr2 outdoor photoshoot muslimah dulu.gmbar lame..
Talent : Iena & Farrah









Friday, January 14, 2011

meHaidi Photoshoot


Talent : Alia
MUA  : Zu
Photo / Editing : Aku ler...
-My Name Is Alia-


Aku still kt phg lgi mlm ni..stay sorg2 je kt umh sewa company ni..housemate sume dah balik kg..sok cuti kan..lapa xhengat ni..nak kuar mkn malas lak sorg2..ade lak Raja Lawak kt tv..lyn dulu smbil update2 blog..jenguk2 kwn2 blogger sume..mane yg sempat la..jrg aku mlm2 free cmni..biase mlm2 pun aku ngadap lappy buat keje..fedup giler..so mlm ni mmg aku xmau sentuh keje2 ni..nak releks2 layan tv..lame dah aku xtgk tv ni..hehe

Actually ni gmbr aku shoot ngn alia..free lance model yg aku baru je kenal..die nak improve skill modelling die, aku pun improve skill shoot aku..aku pun free minggu ni so..shoot je la..mmg bez shoot die ni..even die ni still baru lagi, pose pun still kaku lagi..xmcm cici (posting aku sebelum ni). alia ni x daring  sgt, dress biasa je..tp die ade advantage lain..die punye kicks kat muka n mata die..so aku byk main ngn mata die utk shooting ni...bez keje ngn alia ni..serius..

Anyway..just nak inform..sok pg2 aku nak gerak g shoot kat bukit tinggi..so spend weekend ni kt sane je la..dah lame aku nak shoot kat bukit tinggi ni..mmg architectural building2 kt situ mmg bez..sape nak join jom la...heheheh ajk serius ni...

The Angy Alia







Thursday, January 13, 2011

Ulu Yam Photoshoot

Salam...lame sgt dah aku xsentuh, xbukak blog ni..mmg biase cmni la klau dah akhir2 ngn awl tahun...superb punye bz..nak transfer ke projek baru lagi..aku ase almost 3weeks aku xbukak blog ni..dah berhabuk sgt2...ade lagi kwn2 yg sudi nk tinggalkan comment even tuan punye xde..tq..tq...

1st of all aku nak mintak maaf sgt kt geng2 blogger penang..at 1st mmg aku dah janji nak gather kt penang nak celebrate besday cik wina aka xoxo ni..tp sbb keadaan mak aku yg xmengizinkan..so aku xdpt nak attend..really2 sorry geng..tq sbb invite..expecially nida yg bsungguh nak aku dtg..tq..cayangg nida..hehe ni klau hubby nida bace ni kompem kene pelangkung aku ni..heheh cayang kwn2 je...tp aku tau hubby die mmg sporting..hehe

So opening 2011 ni 1st photoshoot aku kt empangan batu, ulu yam..post ni pun aku ase post 1st aku bg tahun 2011 ni..talent aku kali ni cik cici yg exotic..cumil, menawan...hehe serius lgsung xssh nak shoot cici ni..mmg natural talent, natural beauty die ni..tergoda mak nyah!!hahah ni pesal lak tetibe version nyah lak aku ni..jgn slh phm lak..aku jantan sejati wei...nak bukti ke???heh

Nway..dah sebut pasal 2011 ni, aku pun nak wish epi new year kt sume geng2 blogger yg selalu support aku, bg compliment yg btul2 buat aku lagi semangat dlm bidang photography ni..yg komen membina tq sgt, yg mengkritik tu aku cube pelbaiki lagi skill menembak aku ni..tq gak..kritikan dan komen korg sume manyak membantu aku..thanx a lot..

Tahun ni pun aku ase mmg tahun bz bg aku..jawatan baru, keje baru, tempat keje baru, gaji pun baru..hehe, job wedding, butik pun byk dpt..ok la..side income..heh outing n photoshoot pun kompem every weekend aku ade tahun ni..byk event yg kwn2 organize..

p/s : sory sbb dah lame xjenguk kwn2 blogger sume..insyaAllah aku try jenguk2 sume kwn..hehe tunggu kedatangan incik haidi yg black-black sweet ni..hahahah










Thursday, January 6, 2011