Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto


Thursday, March 18, 2010

17/3/2010 - Baling " hot springs" ulu legong

Dari penang kitorg shoot trus g baling..saje nk g mandi air panas kt sini..tmpt ni dicadangkan sepupu aku yg slalu bwk kwn2 die dtg santai kt sini...pukul 10 lebih kami smpi baling,,pusing2 pekan baling nak cari hotel..waktu ni mmg sume dah out penat giler..ase nk cari tilam je...smpi hotel (baget motel kt pekan baling) pakat2 bincang sume sebulat suara pospone tdo..dah alang2 sampai baling rugi lak ase klu xsinggah pusat rekreasi air panas ulu legong..entrance fee rm4 for adults, rm2 for children..Kolam Air Panas Ulu Legong di Baling, Kedah ni dibuka 24 jam....terletak lebih kurang 40 km daripada Sungai Petani.......dan lebih kurang 20 km dari Pekan dari rumah ke sana lebih kurang 100 km lebih gitu.....di situ kalau line celcom  n maxis mmg x dpt coverage langsung....tak pasti kalau line digi ....dari jalan utama masuk ke situ dlm 5 km.....kalu sorang2 lalu jalan tu mmg x berani, gelap ya amat......siap 2,3 sesat kt jln gelap mane ntah..

Kolam air panas ni mmg peberet spot untuk berendam ler....air panas kan....takan nak berendam tengahari buta.....panas ooo.....di sini ada lebih kurang 3 kolam air panas dan satu kolam utk kanak2......kolam pertama mmg panas giler....sorang pun x berani nak celup kaki dlm kolam tu.....kolam ke dua ok panas gak....kitorg main letak2 jer....x berani nak last2 sume berendam gak...hahah
semua kemudahan dah ada kat situ, surau, chalet, tempat makan, tempat mandi.....lagipun bayaran masuk cuma RM3 jer sekali masuk......24 jam lak dok ler lama2......ada yang siap angkut ngan khemah2 sekali......siap berkhemah lg......dkt situ orang berpusu2 masuk lepas pukul 11 mlm....makin lama makin padat......emm dah puas berendam aku ngn fit g massage kaki lak..reflexologi..mmg bez..baget2 nk tdo smbil ke die urut kaki smpi ko nk pejam mate pn xleh..die cari urat, main urat kaki ko..mak ai..sakit waktu pas urut mmg ilang lenguh2 kaki..klu korg dtg siang tmpt ni korg leh gak singgah bberapa tmpt rekreasi lain yg dekat je ngn kolam air pns ni..air terjun lata bayu, air terjun lata bukit hijau, celak waterfall, gua batu kapur n gunung baling..

No comments: