Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Tuesday, May 3, 2011

Langkawi the 2nd


Dah smpai kl..boringnye..cepat je ase cuti..dah la cuti2 pun still kene keje gak...ni yg ase nak apply keje gomen ni..relek je duk opis...tp aku lak jenis xminat nak keje gomen..boring lak aku ase klau keje gomen ni..ari2 buat bende yg same je...tp in term og security..mmg gomen la...lagipun keje kerajaan skg dah x mcm dulu..rate salary table gomen dah bape kali revise..dah tinggi dah skg ni...ni yg buat kene carik calon bini keje gomen ni..hehe

Hmmm..bulan mac n april ni manyak event photoshoot aku cancel..ade gak 2,3 job shoot ni aku terpaksa cancel..xde plan pn nak cancel..tp dah sbb keje aku skg ni kdg2 dah xleh nak plan dah..kdg2 weekend pun aku kene masuk opis xpun g outstation..bez tu bez la g jenjalan..tp klau dah tiap2 minggu kene out station je fedup pn ade aku ase..baik aku bwk family aku jenjalan..lagi bez aku ase...

Nak memblog or men fb gak kene curik2 mase opis hour...mlm for sure aku tdo awal xpun tgk muvi..weekend la for sure ade je hal nak buat..so waktu2 pkul 6,7 ptg cmni la semapat aku nak update2 fb ke blog ke..releks sket..bebudak opis pun dah sume balik..aku sengsorg je la kt opis ni..pikir ape yg patut aku pikir, termenung sorg2...senyum sorg2 baca komen2 kt fb..reply balik komen2 tu pastu gelak sorg2...baget2 mcm org yg baca komen tu gelak mcm aku skg ni la konon..padahal x lawak mane pun komen aku tu...hahahha sukati aku la nak gelak ke hape...

Dah pkul 6.45 ni..nak balik umah, nak kasik ikan aku mkn, nak siram pokok bunge aku tu..pastu aku lak nak makan...vroom vroom...(aku nek motor g keje ari ni..sesekali merempit la bai..)











haha lame dah x pot gamabr diri sendirik..malu malu.....

7 comments:

aleen aiden said...

woah,kamu kemaen berisi skang ye.senang ati kah?hee :P

MiYOKO SuKi said...

rindunye kt adik2 u, edy...comella....kem salam dorang ye....

Shu Shinju said...

cepat2 cari calon isteri... senang nanti..tap2 minggu bawak isteri gi honeymooon..hehe..

-oP_ida- said...

model KECIK tuh comelll bangat....

tudia edi,tgk LENSE kamoo rasa nak fengsan..hahahahaha....

bila g ni nak jmpak haa?

Fane Davis said...

mereka sangat cun...

mamarus68 said...

menarik sungguh..terutama si comel yg jadi model...

nurkaloi said...

weewittt
malu laa konon kan kan
hahaha