Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, April 29, 2011

The Aquarium

Puas dah aku try guling2 ataih katil ni..still xleh tdo..tu la gatai sgt minum air tin ipoh white coffe smpai 2 tin td..dah xleh nak tdo..sok pagi2 aku dah kene gerak g seminar..kt tganu lak tu..malasnye nak g..pasai seminar ni la 2,3 program aku mase cuti ni terpakse cancel..job anniversery, engagement..street shoot kt thailand..mmg frust lagi aku minggu ni..sian kt kwn2 aku yg aku dah janji nak jadi OP tu event diorg tu..sorry sgt2 shu..sarah...sorry sgt2..mmg out of control mende2 ni...

Dah xleh tdo ni aku memain jap la ngn fishy2 aku ni..ade yg aku bela dari kecik2 lagi..mmg aku syg sgt2 ngn ikan2 aku ni..nak bg ngantuk punye pasai aku duk kira2 ikan2 aku ni..kot2 la ade mak bapak ikan yg mkn anak ke.kelah merah, kelah ijau, yu air tawar, lampam jawa, kerai kunyit, sebarau, carp rumput, jelawat, tenggalan, ikan tengas..sah cukup 16 ekor sume..xde yg ilang...dah kira2 x ngantuk2 gak...lame dah aku xamik gambor ikan2 ni..so layan se shoot dua...leh gak jadik kenangan bile diorg dah besor nanti..hehe

hoh..dah mari dah ngantuk aku ni..tdo2...kruihhh kruih.....zzzzz....











5 comments:

Hanis Azla said...

best pulak layan gambar ikan pagi2 ni.. rasa tenang aje.. selamat berkursus haidi..

Shu Shinju said...

its OK edy... xde rezeki..nak wat camner... nak gi tganu kan... have a safe journey k..:)

aboyandnick said...

kami ingin meminta jasa baik pihak anda untuk menolong kami mempromosikan blog kami ini... kami memerlukan lebih 100 org follower untuk komersialkan blog ini. kami juga dalam pembikinan program masakan dan kami akan muatkan juga dalam blog ini. jadi kami ingin sekali berkongsi bersama kawan2 bloger yang lain.. jasa anda amat kami hargai. dan insyaallah kami juga akan membantu mempromosikan blog anda juga... terima kasih....

http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/

Syed Hilmi Syed Yahya said...

aku suke gambar kedua akhir tu..nmpak mcm ko tangkap betul2 ko kt dalam air...

AiDa AzRyN said...

lawo ikan2 tu. ;D