Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Saturday, April 9, 2011

Colmar Tropicale of Bukit Tinggi

11.06 pm, sabtu malam...lepak2 kt dlm suite colmar....dtg sini nak releks2, sambil2 buat keje..byk sgt keje aku skg ni...penat...layan blog jap...

Aku bkak balik entry2 aku sebelum ni..acik gmbar model2. talent2 jer...lame dah x post gmbar2 vacation aku..tiap2 bulan at least sekali aku mesti g vacation..dah jadi mcm compulsory lak aku ase..tp bulan ni 2 x la..1st awl bulan dulu aku g Port Dickson, stay kt avillion..then this week aku g bukit tinggi, 1st time stay suite kt Colmar Tropicale....jrg2 sebenarnye aku duk kt suite, membazir je stay kt suite ni..tempat tdo je..aku prefer bilik2 superior je..yg penting aktiviti ngn tempat vacation tu..tp dah mmg dis week ase nak releks2 dlm bilik je, so stay kt suite je la..

tp seriously mmg frust la suite kt colmar ni...name jer suite, tp water heater macam haram, kejap panas kejap sejuk, tadi je tgh duk bez2 berendam bath tub, layan lagu, teh o segelas..tetibe je sejuk air dlm bath tub tu..mmg aku ase nak jer call room service skg ni nak maki hamun, sumpah seranah sume..bukan sekali..2,3 x gak la..shower pun same gak...dah la sejuk time2 ni..cume mmg bilik ni besar la...ruang tamu, dapur sume siap la..mcm satu rumah kondo la..setakat besar je, tp kettle pun haram xde.TV ade 2 bijik, kt hall satu kt dlm bedroom satu, tp mmg zaman tok kadok punye tv.brand pun SINGER..baget motel pun dah provide flat screen wei..pastu xde pun hantar paper pagi2, katil pun mcm dah nak monopous je aku ase..goyang sket dah mcm2 bunyik keluar...

Nak compare ngn superior room kt avillion last week mmg jauh beze la..even bilik superior je tp aku mmg enjoy stay bilik tu...cantik pun cantik...mmg xberbaloi suite ni....ok...cukup session lepas geram..sambung wat keje...ciau....
Working Vacation

Hall

Katil Uzur nak mamposs

Bukit Tinggi Walk




2 comments:

Shu Shinju said...

tapi nampak cam best jer...walaupon katil kamu cakap uzur...hehehehe....

-oP_ida- said...

hahaha katiL uzur nak mamPosss erk..kena pengantin baru p hat ganaih tuh jenuh reban hahahahaha......

OWHH CUKUPlaah sekali behani madu ataih tuh.....untuk kedua kali tak Mo p dah.....sebab bila malam...SUNYI ya rabbi....keliling hutan,....owhhh wowwww ^__^

amboi diaa..LAAAA somboNG dh erk..huhuhuhu