Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Monday, September 13, 2010

12/9/2010 - Raya ke3



arini raye ke2 family aku wat open house lak..xde la byk sgt pn menu open house ni..ade soto, lemang, ketupat rendang sume, begedil pastu ats pmintaan ramai akak ipar aku wat nasik minyak sekali..ssh nk jumpe nasik hari2 raya cmni..so mmg laku abis la nasik myk tu..sume sedara2. kezen2 aku dri kedah, perlis dtg umh aku semlm..smpi dah xde parking kt lorong umh aku tu..sume kete sedara2 aku..sib baik jiran2 sume kepala ok2 jer..seyes penat org rami2 cmni..tp pape pn bez la.kezen2 pompuan aku pn sume dah besa2 pnjg..so mak aku pn ade la ramai assistant xbgaji raya taun ni.abg aku pn dah kawin..so ni 1st raya family aku ade akak ipar la kirenye.juga merangkap pembantu mak aku kt open house ni..so ringan la sket..bak kate pepatah woderpets..ape yg penting?kerjasame!! da dekat2 nk maghrib tu sempat lagi la sepupu2 ngn akak ipar aku memposingkan diri mereka manjadi model bidan terjun aku..sian2 xmau amik gambar!! dah nk gelap baru sorang2 wat aksi gedik posing raya (termasuk la makcik2 ngn mak aku sekali)..heh klu aku xamik gmbar diorg kecik ati lak..sume dah posing..so aku dgn riak muka yg buat2 ikhlas pn amik la gmbar diorg..nk jaga ati diorg je la..hahaha jgn mrh ek kezen2 comel ku ini.. pg raya ke3 ni aku ngntuk giler..xcukup tdo..sakit perut ya amat..so xde pe pn tulih kt n3 ni sbb aku sakit perut lg skg ni..masuk yg baru td tu dah 7x aku masuk toilet..smpai dah xde mende nk ditoiletkan dah pn..hahah


















ni utk contest "Aku & Ray Bon!!"






























2 comments:

Bazilah Hashim said...

cantik-cantiklah gambar! pakai kamera cap ape ni buleh tahu tak? hihi
btw, happy hari raya lagi sekali. ;D

haidi said...

cap bese jerk..nk pinjam leh jer..selamat ari raya gak ek....nk g penang lak ni..jom..