Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Saturday, September 25, 2010

24/9/2010 - journey of hell boy version semut (entry ketika kebosanan melanda diri)

the hellboy- main actor



hahaha..nape la aku arini..bosan giler...dgn sakit leher nye lagi..dh mcm robocop lak aku ni.salah tdo smlm..mase aku kecik2 dulu opah aku ckp klu slh tdo, tepuk2 bantal yg kite gune tdo..aku ade 3 bijik bantal..aku pn xtau mane satu yg aku gune tdo smlm..dah puas aku tepuk2 3 bijik bantal yg aku tdo semlm..xlega2 pn lagi.btul ke petua ni aku pn xtau la..


so tgh duk sapu2 myk angin kt leher aku ni lepas aku tampal salon pas 3,4keping kt leher aku ni, dgn perasaan bosan giler ibab..xtau nk wat pe..nk on9 aku ni bkn jenis rajin nk on9..nk lyn one tree hill season 5 yg aku dah siap download tu mcm xde mood lak..nk mengepost entry kt belog sai outing aku g lumut pn mcm maleh lagi..hehe (nantikan kemunculan entry tersubut di entry yg akan datang..heheh baget bez la sangatt) tgh2 duk memikirkan mase depan aku, study aku, keje aku, yg blum lg achieve ape yg aku plan..dtg seorang makhluk yg mule2 aku igt sisa kerepek ubi pedas yg aku baru je mkn kt ats meje aku..bgerak2 lak sisa kerepek tu..aku dekatkan 2bijik mate aku kat makhluk tu..menantang ni upenye..yg aku ckup xsuke!!(xde la xsuke sgt pn..ade kenangan la dulu ngn geng2 diorg dulu..)

tp yg peliknye smpi aku berminat nk snap photo makhluk ni sbb kaler die..sebijik mcm hellboy2 yg aku bru tgk dvd kmarin..merah hitam..aku ase aku seumor idup aku xpnh lg aku tgk spesis semut cmni..xtau la korg pnh ke x..maybe aku dulu kecik2 xbyk bgaul dgn semut2 area2 umh aku dulu..yg aku tau bile dah besar ni aku cukup anti ngn semut yg slalu cube lepak2 kt celah2 keyboard lappy aku, pastu liat lak nk kluar, pastu geng2 semut yg slalu singgah menge'teh' kt area2 lubang air tin mocha aku smpai aku terbantut selera aku nk abiskan mocha tu  and yg penah buat konsert metal dlm lubang telinga aku smpi aku nangis2 spnjg mlm time aku kecik2 dulu,

and satu bende perit yg buat aku anti giler ngn semut ni sbb slh seorg keturunan diorg ni pnh gigit n bgayut kt tempat "sensitif" dlm seluar aku time aku g camping kt gunung setung 5taun lepas..perit n ngilu waa ckp sama lu..seminggu gak la aku bdiri x mcm bdiri, duduk pn xmcm duduk. pe aku buat nk bg ilang ase perit tu xyah la aku cite dlm ni. sejak dri tu la mmg aku cukup anti n fobia dgn menatang ni yg kdg2  merayap2 kt betis aku. bab kate pepatah..dah bg betis nk peha..klu peha jer xpe la gak.ni smpai nk masuk dlm seluar pe kejadahnye!!. nasihat aku kt sume readers yg bace ni..lainkali g camping pkai la underwear ke tight ke. lagi sendat lagi bagus!!untuk keselamatan diri...

berbalik pada cite td tgh boring2 ni aku lantas segera pick up gear aku click2 photo hellboy ni..aku tgk jer mane semut ni nak g..tp bile perhati lme2 comel lak aku ase benda alah ni..pandai lak die posing2.. mcm dah biasa posing depan lensa camera jerk. tp dendam kesumat aku terhadap keturunan ko yg suke manje2 xbtempat ni xkn kulupekan sampi bile2..walau secomel mane pn ko ni..sib baik xde parut or side effect pape..nak pkai lame ni.hahaha jgn nk imagine lebih2 lak!! hahaha ni je la aku nk cite mlm ni..saje nk bg mate ni ngntuk jer..
bkn semut merah, semut itam, semut api..mahupun kerengga
apakah spesis semut ini??





tapak tgn ini berdaki ke??arhh tidak..efek editing jer ni


cube lari dari lensa camera paparazi

cube camouflage dengan kaler lighter baget2 org xprasan la

sib baik kuku penangkap gambar ni xde taik kuku..hahaha
ni la tapak tgn sebenar penangkap gambar..bersih dan suci.yg ats mcm berdaki tu efek je tu
manje2 ngn aku lak natang ni
nak lari kt bwh meje lak..


11 comments:

missSenget said...

berani tul semut ni nk mnje2 ek...xtakut kene picit ke?? ehehhe

zirconia said...

ada kamera canggih boleh ar shoot semut sampai nampak jelas warna dia. hehe. memang ada history betul ngan semut kan. heee~

noor said...

waa..anti semut ke??
xsangke ada gak org anti semut..ingatkan mak nur sorg anti semut..rupenya haidi pon same..hehe..
cantik laa pic..tere haidi amikk..=)

Hanis Azla said...

dah namanya photographer kan.. semut pun boleh jadi model.. tp semut tu mmg comeylah and x pernah jumpa gak.

MiYOKO TACHIBANA said...

hahaha...semut pun awk nk shoot ek....bkn kerengga ke nii...sy pun tak penah tgk semut camniii....

last sekali semut tu g mana...cam tergantung je cite niii...

aleen adela akoo ^_* said...

sker tengok one tree hill jugak.dr season 1 sampaila yg las aritu.sampai xtau da seasn brape.hu3

Shu Shinju said...

salam kenal... sy org baru ni..hihi..

cite semut yg comel.... xpenah tgk pon semut ni...hihihi..

Rina (◕‿◕)✿ said...

mse kecik2 rina suke kurung kurung semut guna pmainan masak masak. kurung smpi esok, tgk2 dah mati. kejam tak haha

haidi takeAfoto said...

hehe pe ending cite tu xyah la nk cite..kang korg kate kejam lak..hehe tp xsengaja sebenarnye..heheh pnjg sgt lense ni..lebih kurang kejam cm rina tu gak la...

nurkaloi said...

ku rase pat agak laa pe ending dyee...
mesti si haidi tekan badan dye smpai penyek ann?? ann??

baek ngaku??

KERDILDESA said...

ermmm ,,
tunggu samapi gaji masuk yer..
er,, cantik betul pic2 kat dalam blog nie . taken by you ke??
nice lor.. suka sangt..

photographer ae???

jom singgah my blog. jgn lupa tinggalkan koment sekali ae. heheh