Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Sunday, September 26, 2010

25/9/2010 - outing @ lumut's jetty

nape gaji xmasuk lagik ni......

ade duit lg..tp ase bez je klu masuk gaji arini...so xde la prasaan teragak2 sgt klu nk wat aktiviti yg membazir ptg ni...nak jer aku naik bukit tinggi tu stay hotel sane sorg2.pastu shoot je pape yg patut kt ats bukit tu..malangnye weekend2 cmni aku kt dlm site office uitm jengka..xde arah tujuan..byk gile mende dlm pale otak aku ni skg..nk enjoy pn xbape bez je..byk outstanding..keje byk xsettle lg.., taking off xsiap lg, work place tesis utk SHO yg kene submit akhir bln ni aku lgsung xsentuh lagi, exam paper 3 akhir bln ni pn aku lgsung xstudy lg. aku xleh fail exam ni..target nk dpt green book akhir taun ni..Theater Tun Mahathir musical xtgk lagi..tiket dah ade kwn beli..tp seat mmg kt blkg skali la..tu jer seat yg available.aku ase mcm xsempat je nk tgk, step up3 ngn wall street pn xtgk lg..kt ats meje aku ni btimbun keje kene siapkan minggu ni.byk kene submit next week..tu keje opis, blum cmpur tecnical issues kt site yg byk outstanding lg ni..serabut btul la wat project under JKR ni..aku nak balik kg la tgk mak aku..lg bez..bwk adik2 aku jln2 jap.pastu bru nk start plan nk wat keje mane dulu. bln ni mmg byk sgt pkai duit..aku dah estimate dlm RM5K aku spend bln ni jer..kete, rumah, family, personal, shopping2, insurans, roadtax, bil2 rumah, tfon yg xtau nape bulan ni burse giler2..xde la gayut sgt pn aku ni..aircond pn xla 24jam aku on je kt umh tu. dapat gaji ni mmg aku nekad nk jimat giler2..dulu aku slalu wat financial planning sendiri..so time tu mmg byk aku leh saving.. cume skg ni byk mende smpi aku dah xleh control duit aku..xsempat nk control..btul la org ckp klu paip masuk makin besar, paip keluar lagi besar..kluar mcm air paip yg da xleh nk tutup je duit aku skg ni..sib baik la aku dah ade ASB, ASN..so aku assume tu la saving aku bulan ni.
bile gaji nak masuk ni......

laa aku ni pe kes..post gambar aku outing kt lumut tp cite sai duit lak..ade kaitan ke?? ni pic yg hampir2 nak basi gak la..;last weekend punye outing..tp bru sempat nk upload..mcm aku ckp td la..life is getting messy, busy..so lewat sket la leh update belog ni...belog aku yg lgi 2bijik tu lgsung aku xsentuh dah skg..biar la..aku ase mcm dah ending jer riwayat idup belog tutorial photoshop tu..xmampu nk manage dah.setakat tu je la knowledge photoshop yg aku xleh share ke belog tu..klu ade pn maybe aku nk share knowledge tu kt belog ni jer..selit2 jer..lari topik lg aku ni..aku g lumut tu pn lewat..plan nk g ngn mekzu pg2..tp tau la org pompuan bsiap...maleh nk komen lebih2 la..phm2 sendili lor..last2 pkul 4lebih bru gerak..4ptg ni..jgn igt 4 pg lak..hehe xksh la..jnji sempat aku nk shoot sunset..smpi sane trus park kt jetty lumut..n start la la snap2..actually g lumut ni pn sbb mekzu ni xpnh lgi g lumut..die nk tgk sgt lumut tu cmne..aku ni lak dah kali ke bape ntah smpi sini..tp bile smpi je jetty tu aku ase aku lak yg mcm "jakun"..aku lak yg beriye2 amik2 gambar, jln sane sini..mcm ni 1st time je aku dtg sini. mekzu tu relek je aku tgk..heheh ni la aku..bile ade je cik nikon ni yg semakin sexy dgn battery gripnya ni kt tgn aku, dpt lak view2 yg sweeeet cmni..mmg aku xpndang org lain dah..dtg la awek berbibir seksi bak angelina jolie skalipun...aku xpndang dah..yg aku tau aku nak shoot smpi dpt ape yg aku nak. nk jadi outdoor photographer ni org kate kene alert n sensitive dgn surrounding...sky, cloud, texture, sunshine, shadow, reflection, material, angle..sume tu kene amik kire..citt mcm dah expert sgt jer lak nk bg lecture2 cmni..hahaha kay la..nk siap2 balik kg ni...ciauuu..


view ptg @ jetty























mekzu jadi model aku kali ni..tp bersyarat la..xmau model potret..nk jadi model jrk jauh jer..hehehe


ni 1st time tgk org cuci ferry..korg pk penat cuci kete sendiri..xde kedai leh cuci kapal ke ek..

purple sky after sunset



mancing tepi jetty (b&w)

haha ni 1st time amik amik gambar lompat2 ni...mekzu xmau join lak.hahah


jgn la tibe2 pth jambatan ni..cuak2..ni la hasil tangkapan aku kt lumut..3taun xabis mkn ni





30 comments:

MiYOKO TACHIBANA said...

nice photos, haidi...

wow....bestnye g lumut...aritu, penah g sekali je...tp, tak sempat nk bergambo pun kt situ...

5K???? fuyooo..bile nk belanja sy lakk...hehehe....

gaji sy dah msk...dah nk abih punn.. :(

najihah sahami said...

haidi!!!!!
seriesli..cantik lol picure haidi snap....wah2.....sok2 ley jdik fotografer Mish lak kan??hhahahaah

s.g.b.b said...

Hai,Haidi...superb lah gambau2 atas tu.Ekceli,Haidi dah follow.tak perlu follow for the second time ;D

Lawanya girlfriend dia.

puteri cahaya. said...

sweet gamba yg haidi snap tu!.. credit to u! :)

cik lya said...

bile gi lumut??tak cakap pon..kalau tak leh jupe..leh snap pix same2 huhuh..ape aa

zirconia said...

banyaknya benda yg nak dibuat ye.tapi kagumlah, sempat juga update.hehe.cantiklah gambar!

MyraLove =) said...

waaa..excited la nmpk gambarye..
paling lawa gambar y sebelah org memancing tu..rase cm tenang + damai =)

sTrawBerry said...

nice pict ;)

d_tieah said...

Nice..
Suka sgt bergambar..
Nak jd model leh tak?
Haha..

sugar2 kapas strawberry said...

nice shoot !

pnh nk blaja photoshop..tp 2la.. tak reti..ahahaha

Lady SharpShouter said...

jelesnye org amik gambo camtu. dan jelesnye orang tak amik kan gambo macam tu. wo wo wo.

budak_nakal said...

cantik wei gambar tu

haidi takeAfoto said...

cik lya :duk lumut ke?nape xbgtau...

dtieh :meh bile2 klu free jom la join jadi model kitorg..tp free je la..suke2 je...

nway..tq all for ur compliment..really appreciate it...do please comment in my other entry..tq tq.. syg korang...

Cik Cyida said...

cantik!!!

cintatehO said...

emmm mslh yg sama ngan wieyah tiap2 bln gaji msk x menentu...menci..menci..

kje kt uitm jgka ke??..sy org jgka x jauh dh la 2..;). so jgn lupe snap pokok2 klapa sawit..ngee3x

++ applelicious ++ said...

seronoknya dapat g lumut..da lme xg sana. :)

n4dh!3r4 said...

nice shoot bro! **thumbs up**

bila la nak boleh merasa shoot pakai dslr.. sob sob~

nurkaloi said...

wahhh...haidi mkn kawan ku...huhuhuh sampainye hati mu....

gaji ku da masuk...tp tak masyukk
hehehhe

tak smpat tgk teater musical yer...mehh bg tiket tu kat ku..bleyh carik pkwe baru...ngehehehehe

suichi said...

gamba cun bro!! nak blaja tp sy duk jauh la plak...huk huk...

nadiah said...

salam bro,kaya gila bro budget 5k tuk belanja n enjoy,murah rezeki tu..
cantik2 gambar yang u shoot ni..
tahniah la,life bro senang je

♥-- emieysandra --♥ said...

lawa sangat gambar langit tu..
emm..leh save x?nak wat wallpaper @ background presentation..kalau boleh, gitahu k..ehehe
~_^

Pinky Pixie said...

wow, terbaik!

teringin gak amek gmbar2 mcm ni. tp ade kmra capuk je.. huhu. sedihnya.

..DaK KeCiK.. said...

hai,dah follow awak pon..hihi

Very nice semua picca lam blog awk ni..trjatuh cinta sudah.^-^

JUE said...

Ramainye bagi komen! sampai x larat kak jue nak baca dah. hehehe...

*mmg cantik ar gamba2 ni sume. klu amik gamba Muqrie ngn Rania bole bagi diskaun byk2 x? =D

Maey said...

waaa....nice shot..pandai amik gamba yea....

Fane Davis said...

photo engko meh haidi memang splendid lah!!!saya bagi rating semua bintang2 yang ada kat langit malam neh.hahhaha.

hafidzah hafidz said...

perghh~ lawa nyew gambar!! seyes cun

Dia.Honey said...

ske ske ske bila kamoo nak amik gambar keta ai lak??? ekekekkekeke

nurul huda said...

ok sumpah gambar2 ni sume cantikk..



pandai incik haidi amik gambar..

Shu Shinju said...

fuhhh...5k??? giler byk tu..hihihi...

nice photo haidi... bila nak gi lumut ni... plan sudah..jalan je belom....