Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, September 3, 2010

2/9/2010 - dah besaq2 korang ek

ni entry 1st aku tuk bln ni...dis week byk program cancel..outing aku ngn bdk2 dslr kuantan pn aku xdpt join..sumenye sebab aku demam..mlm ni pn still demam lg..dah bape bijik panadol 650 aku telan, ubt batuk aku minum..dah jadik mcm mat gian ubt batok jer aku ase..aku kene try bg sembuh gak esok sbb byk giler program minggu ni..sok ade gathering ngn bdk2 utm kt tasik putrajaya..jamuan bukak pose.lusa aku ngn bdk2 opis dah plan nk g shopping raya, lusa lak ade dinner@jamuan bukak pose kt KL tower.so mmg aku nk make sure aku leh atted sume event tu..lg pun aku dah lame sgt xjoin bdk2 utm punye reunion..last reunion aku ase last year..tu pn sbb knduri kawin besfren aku..

bact to the photos i post here..actually ni sume photo aku ngn kezen2 aku..tlintas nk post photo ni sbb bile aku tgk photo time kenduri kawin abg aku aritu, ade 1 photo yg ssh sgt nk gather sume kezen2 (keturunan tok darus..huhu)..aku ase ni je la satu2nye photo yg gather sume kezen2 aku..bile tgk balik photo ni..cepat btul mase blalu..dah besar dah kezen2 aku ni (termasuk la aku..) dah jadik bapak org dah kezen2 aku ni..yg still bujang lg tinggal bape kerat la termasuk aku ni..klau igt balik dulu2 mmg bez giler..kitorg kezen2 mmg close sgt2..byk sgt kenangan yg still fresh lg dlm igtan aku..gaduh baling2 cawan, gaduh tarik2 rambut sbb telefon(segenggam gak la aku tarik rmbut zulia smpai putus..hehe), pusing satu tmn collect duit aye ngn kezen, main roller blade, main tamiya, main gasing..bez giler zmn kecik2 dulu..xde pk pape pn..enjoy jer.xde stress mcm skg ni..tu sume citer berbelas taun yg dulu la..skg ni sume dah besar2, dah ade family masing2, ade komitmen masing..so ssh sgt nk gather mcm dulu2..even hari raya pn dah xleh nk kumpul sume adik bradik, sepupu2..hopefully even sume dah ade family, dah kwin, hubungan kitorg still maintain cm dulu..rapat mcm dulu..



3 comments:

nadiah said...

kenangan lama mendewasakan kita,
segalanya mengusik jiwa...
emmm 'AKU' tu manis,hati tertawan...hehehe

Hanis Azla said...

byknya photo kenangan.. Akk pun sgt close dgn kezen2.. bestkan bila kita rapat mcm tu..

he..he.. alamak dah ada org yg tertawan tue..

Abhamz said...

salam, seronok dpt tengok perbezaan antara gambar masa kecil dan gambar masa dah dewasa..