Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, September 17, 2010

17/9/2010 - raye ke bape ntah..

Hero Remaja..remaja lg ker??
haidi's family
aduss n3 raye lg..dah ni last entry raye taun ni..aku ase dah 4 entry raye aku post 4,5 arini..aku ase taun ni meriah giler raye..aku pn raya sakan jerk..tu yg sampai byk sgt entry raye taun ni..dah 3ari aku xlyn belog sgt, x lawat belog kwn2..so belog aku pn mcm uram jer..sib cikk nuff yg baik ati ni xptus2 bg ads kt aku..tq2..leh beli lense baru lagi pasni..xde pape pn entry ni just nk post photo aku g umh sedara2 aku kt kedah ngn penang jer..pastu sempat lg la singgah aquarium kt jabatan perikan byn lepas aku ase..tempat pak lang aku keje..saje je bg adik2 aku tgk ikan2..

Raye zmn skg ni dah ssh sgt tgk bdk2 main mercun ke bunga api ke..bende ni ade elok gak..xmain xde la kudung2 jari ke masuk berita, masuk paper..tp bg aku la..byk yg xbeznye klu bdk2 skg ni dah xmain bunge api..mcm xmeriah je ase..xmcm zmn aku bdk2 dulu..bunga api bg aku dah jadik cm kewajipan lak bile ari raya..tp bdk2 skg dah advance..mlm ari raye ptama dah duk ngadap pc pastu main facebook..cntohnye

Halal punye wain hamper rayer
adik2 aku la..jgn nk kate bunge api..nk tgk org pasang pelita/ panjut depan umh zmn skg ni pn dah ssh
 giler..bosan giler bdk2 zmn skg ni..sib baik la ari2 last aku kt kg..ade gak la bdk2 ni main bunge api..pasang2 pancut..so aku tanpa segan silu pakse adik2 aku main bunge api ngn bdk2 kt depan umh opah aku tu..walaupu mule2 tu takut2..last2 main gak diorg..terlebih excited lak.aku pn tumpang sekaki excited jadi photogrpher..main bunge api skali ler...dah lame xmain..nk gak ase..hahah owhh lupe lak nk inform..yg aku wat sparkling bunge api tu jadi cmtu aku gune bulb ngn slow shutter speed..tu yg jadi trail cmtu..padahal main bunge api yg biase tu jer..nk tulih pape gune bunge api tu pn leh klu gune bulb setting..tp jgn bg dslr korg tu shaking la..kene hold still jer..

kezen2 aku bposing senja2
dah besaq pjg pn nk main natang ni lagik


lelong..lelong..pilih2 yg mane bkenan??

akuarium kt byn lepas













panjut malam raya

Love trail adik aku buat

14 comments:

Nurul Ain said...

nice pics..selamat hari raya..=)

Amirrah Zawani said...

wahh.. gambar cantiknya...

Hashira Yusoff said...

selamat hari raya..

omakaw..!! besarnya bunga api tu..bestnya kalo dpt main.

hehe..^__*

didyrose said...

wah sukanya nya touch up kat gambar tu

Pinky Pixie said...

woah, lawa2 la gmbar!
bestnya =)

Rina (◕‿◕)✿ said...

lawa giler gmbr!!! cntik sesangat!

Fane Davis said...

you takkan lah effect bunga api tuh sehebat tuh??
anyway....mantap pictures you...edit guna Photoshop ka??

haidi takeAfoto said...

tu bkn efek..main setting kt camera..slow shutter..teknik photoshoot gak la

haidi takeAfoto said...

nway..tq all for ur compliment..really appreciate it..love u all

Hanis Azla said...

meriah betul dia beraya... photo sume menarik..

d'ya fiza said...

canteknya gambo! nice job bro!:-)

nur said...

seronoknye main bunga api.. cantik gambar2 yg dicapture ni.. bravo
blogger palsu?

Peminat Katie Holmes said...

gua berkenan dekat baju merah.haha

noor said...

cantik nya pic awak..seyes..memang cantikk..=)
ada amik gambar utk org x??