Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Tuesday, September 21, 2010

21/9/2010 - last raya bulan ni..xlrt dah



my lovely sentra
dah xde pe nk cite entry ni..mcm entry2 sebelum ni..g open house g beraya..cume yg kali ni ade skali kenduri kawin sekolah aku dulu..nurul ain..name hubby die aku xtau la. beraya kali ni aku ngn geng2 bdk sek rendah aku dulu g beraya smpi 5 umh dlm 1 ari klu xsilap kiraan aku la..mmg mkn pn dah x hengat dunia aku ase..smpi dah thp paksa2 diri telan juadah yg tuan2 umh ni hidang..klu xsilap aku memula mkn nasik myk kt knduri kawin, pastu pekena lak mee kari nyonya kt umh sarina, pastu laksa kt umh raudah..raudah kot name die..diorg kate die ni satu sekolah ngn kitorg..tp aku lgsung xigt die ni..aku pedulih hape..janji mkn free..hehe dah diorg kate 1 sekolah aku pn lyn jer la..sorry raudah..aku ni short term memory lost sket aku ase..byk bende yg aku pk dah besar2 cmni..hehe yg bez kt umh raudah ni sebelah je ngn sungai jahang..tmpat mule2 aku menuntut ilmu2 menembak dan memancing ikan, ilmu memonteng sekolah, ilmu berenang kuak dada sume la..kt sini lak port aku ngn kwn2 sekolah aku lepak dulu..kt sini gak la aku blajor smoking dulu..hahah mcm2 benda jht aku buat kt sini dulu..sib baik skg ni dah jadik 'orang' balik..smbung balik sai mkn td..xabis lg tu..pas mkn laksa raudah tu g lak mkn kuetiau kari kt umh asfa..time ni mmg perut dah kritikal thp gunung berapi nk meletup dah..aku ni lak jenis segan nk meninggalkan kenangan kt jamban umh org..segan lak...klu tinggal jejak kt shoutbox aku bile2 pn leh.tp bile dah thp cmni aku terpaksa gak la..tp mula2 aku survey dulu lokasi jamban tercinta tu..malang seribu kali malang..kedudukan jamban tu btul2 kt dapur..ada lak anak2 dara tuan umh ni tgh bancuh air, masak2..bg seribu hengget $$ pun sumpah aku xsanggup..klu xnaik bau ok la gak..tp sbb dah mcm2 aku mkn arini keberangkalian xde bau tu mcm 1 per sejuta je aku ase.xsanggup..xsanggup jadi bhn bualan dan umpatan seisi family tuan umh bile aku dah berangkat pulang..so aku baget ni last umh la..so mmg sempat la nk memecut balik umh aku..berita yg baru diterima..kami semua dijemput ke satu rumah lg..kehadiran aku diwajibkan sbb mak hasrina, kwn aku ni dah masak khas utk aku..hahahaha tq makcik zai..sayang cik zai...cek zai pnye pasai aku g jugak la..dah lame sgt aku xjumpe makcik zai ni..ase2 ade bbelas taun aku ase..mmg dulu aku close sgt ngn mak kwn aku ni...silap2 lampin si hasrina ank cekzai tu pn aku pnh pkai kecik2 dulu....heheh dekat2 maghrib bru setel sume ziarah2 ni..aku pecut balik umh pastu korg tau sendiri la ape benda 1st aku buat bile smpi kt umh..mmg bez..legaaaaa..

selamat pengantin baru ain...






rumah kelasik nasional kt sebelah umh rina



sg jahang


 




rumah raudah lak.

pekene laksa bez umh raudah


umh hasrina lak....






16 comments:

zarasisters said...

Gambar plg pntg...MY sentral (:

zirconia said...

meriahnya gambar-gambar :)

HonEyBuNNy said...

salam...yala...nice semua pic2 neh...suka la....cantik pengantin~~~

nurkaloi said...

ngeh3...ku tahu pe yg u wat bile smpai uma

amat...amat memahami...hehehehe
tp bguz gak hang leyh hold lu tggu blik uma...
tp ku tawu msti ckup sengsara....haha

Anonymous said...

nape muka aku xde kat gambar depan umah klasik nasional tu...ala...

aleen adela akoo ^_* said...

mak aih,penuh pelamin org 2 korang kojekan.huhuh
adess,lamenye xmakan mee kari.mak!!!order bley x mak...hee

Anonymous said...

gmbr last tu nape sume org senget ke kiri?

Peminat Katie Holmes said...

aduih. aku takleh tgk r orang pegang DSLR ni....

haidi takeAfoto said...

dah korg senget..aku pn senget la..heheh sumenye klu kepala xsenget pn mmg dah 'senget' sejak azali dah pn...heheh

Hanis Azla said...

bestnyer sg jahang tu.. kat mana ekk?

MiYOKO TACHIBANA said...

bestnye p beraya ramai2...still contact ngan bdk sek rendah ek...best laa, tak lost contact ngan dorg lg...

meriah tui hari raya korang..

Anonymous said...

nuzul..upload more pic plz..aku suka tgk.

Along Tapa said...

entri ko membuatkan aku rasa macam cepat2 nak memberot dowh bai~~~

Gorengbaek - Cerita seram di hari selasa

nurayunni said...

wah...cantik pic2 nie..jelez...

cik lya said...

penatnye...nmpak sungguh penat!tapi bess...!

puteri cahaya. said...

cun!! gamba2x yg haidi snap..