Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Tuesday, December 14, 2010

Melaka "the historic city"

Dah pukul 3 ptg dah..cepat je..manyak nak kene submit arini..poning2...idung pun dah soksek dah ni selsema..mcm nak demam..dis week aku igt nak g bukit fraser ke bukit tinggi ke..nak relek2 tempat2 sejuk cmtu..nak releks je.lupe keje, lupe cik nikon aku tu..mmg nak releks!!

For the past 2 months mmg pack schedule aku..even weekend pn xdpt nak releks2..kelas, exam, wedding job, outing..actually yg aku g melaka, penang, pahang last month tu pun kire vacation gak la..tp xdpt nak releks2..so dis week punye vacation mmg aku nak btul releks je..enjoy the moment..xde nak shoot2 dah..
Ade kwn ajak aku g bukit gambang water park minggu ni, tp aku xdpt nak join..ade planning lain..lagi pun aku bru je g sane tu..ade 2 tempat je dlm kepala aku skg ni..klu x bukit fraser, aku nak g bukit tinggi..heh
.
.
Actually sebelum ni aku ade terfikir nak benti keje ngn cmpany aku keje skg ni..aku nak try angin baru, tmpt keje baru..pejam celik dah 4 tahun aku keje ngn cmpany ni..nak benti bkn sbb aku xselesa kt sini..sumpah mmg kompem aku xkan dpt dah ape yg aku dpt kat sini klu aku keje kt tmpat lain..mmg keje sini terbaekk..kete dpt 2 bijik, moto lagi, elaun lg, duit tol, myk kete, bil tfon sume company tanggung.even bil api air kt umh pn company yg tanggung.heh..duit gaji aku just utk personal je..mkn2, family aku, saving n jalan2...tu sbb aku brani jalan2 tiap2 minggu..heheh

Klau pikir bab duit mmg aku xkn nak benti..aku cume ase aku kene benti sbb nak improve lagi, nak belajar cara company lain running bisnes cmne..mane la tau aku nak bukak company sendiri 1 day nti ke..amin...ade planning ke arah tu...

Tapi mlm semlm bos aku kol, die dgr rumors yg aku nak benti..1st soklan die mase aku pick up fon.."u mau quit ke?why? speechless aku time tu..die tanye ape yg xcukup?gaji xcukup ke..aku jwp u bg i more than enough..die xbg aku berenti, die ckp byk future planning yg die dah plan utk aku..ade masalah pape jumpe die..die ckp klau aku ade masalah kewangan utk treatment mak aku, die suh aku imform die..hehe die assume aku nak berenti sbb condition mak aku skg ni la kot...so lepas dah bgayut lame ngn bos aku tu, so skg aku dah xjadi nak benti..heh keje sini lagi la aku....die nak revise lagi gaji aku taun depan..hehehe syok2...rezeki adik2 aku la ni...















17 comments:

NARDtheNERD said...

buat rasa nak pergi melaka...

:))

Shu Shinju said...

naik gaji lagi???? wah..bestnye...leh blanja kite gi bandung..hahahaha...

mana pic kenduri kendara ni... lama dah tunggu tau...

noor said...

ehh..da lame x comen2 kat blog haidi..hehe

waa..baik gilerr bos abg haidi..bestnyerr..

ehh..bile gi melake ni??waa..cantik la gambar..huh! geram rasa..nmpak sgt menarikkk..

MiYOKO TACHIBANA said...

xjd benti ye, edy...xjd mai penang la ek...

yela..da sesuai ngan kt tmpat tu, nk berenti lak kannn...da jd ank kesayangan bos la nii..:)

same case to me..nk berenti sebb nk sambung belajar...tp, bos tak kasi...huhu..end up, keja lagila kt sini....

gambo mmg marvellous...terasa nk pegi bercuti gakk..da penat ngan keja..teringin sgt nk g melaka...

yangyuyu said...

suka semua gamba...betul la nak jln g melaka pasni

Nurr Kasih said...

nice pic..bila g melaka?..minggu lps nurr pun pi melaka. tapi sikit je dapat shoot :)

Nurul Ain said...

incik haidi ni keje ape??beshnye semua company tanggung..leh la blanja ye..hee!!~

che'ila said...

bos dah sayang tuhh..susah nak lepas.tp kalau nak cari pengalaman baru rasanya tak salah jugak kan.tp kalau saya jadi awak pun saya akan fikir seribu kali jugak nk brenti ke tak..hehe.

btw,gambar2 tu semua cantik laaa...

:)

zirconia said...

wahh bestnya haidi pegi jalan2 sana sini. jelesss kottt. nak ikut gi bukit tinggi :D

Along Tapa said...

tengok gambor macam ko lepak2 kat area banda hilir jek ek~~~

tak merayap area lain ke??

Gorengbaek - Seksyen baru untuk Meon...Kenapa masalah sosial makin banyak??

Hangit habis dah - Amenda??!!tak pernah tengok orang hangin ke??

Sasa Al-Sharif said...

best la bila jadi orang harapan dlm company, boleh la belakon nak resign dua tiga kali. best tunggu gaji kena up dua tiga kali :)

sui nawi said...

bestnya pergi melaka ^^
dah la gmbr cantik2.

edy nk knl dgn kwn su ke?

afzan said...

pi melaka kalau satu hari memang tak puas. betul tak tipu!

-aNida OtHmaN- said...

alhamduLillah rezeki melimpah ruah sempena tahun baru........SHUKUR sngt..pasni edy leh belanja mInum laah kan..eheheeh leh lg kerap dtg penanag.....dok semeja sembang sakan..eratkan silaturahim....

edy, apa yg edy cakap tuh btoll...apa yg koMpany bg la ni memang dh ckop terbaikk....kalO g tpt len dh takdak rasa mcm nie kan...freedoM....tp edy mostly lebih luck laa dr saya....sume dapat...saya cuma dapat, senang cuti jew.....ehehhehehehe

apa yg pasti GAMBAQ kamu sume chantikkkkkkkkkkkkkk.....NANAK VAN KODOK tuh blew kaaa?

fatin shahar :) said...

bro..bro macam tipu jee..HAHA
apenii..gamba bro lagi cantikkk whatt...lemme menuntut ngan bro plak la..xD newayy NICE broo

Anonymous said...

.

LittLeMyRsHMaLLoW said...

eH...mMg rUgi Laa kAlo aWk bRnti...
bOss pUn Da aDe pLAnniNg tuK aWk..
mAne tau dYe nAk bg aWk uRus cMpny dye ker...hihi~

ape2 pUn cantik Lah pixcHa2 tue...=)