Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, December 31, 2010

Skuad Harimau Malaya!!

Salam..rasanya xterlambat utk aku ucap tahniah pada Harimau Malaya..serius aku dah mula minat ngn diorg ni..cara diorg main..individual skill..dah lame aku tinggalkan bola sepak malaysia ni..smpi name2 player boleh dikatakan sume aku xtau..tp lepas prestasi yg cemerlang kt aff suzuki cup ni..serius aku bangga..

At first, aku sendiri x expect yg kite leh smpai semi pun..pe tah lagi jadi juara..so utk suzuki cup kali ni..2x aku g tgk kt stadium..tersangat la berbaloi aku ase..

Hope prestasi ni dpt diteruskan, konsisten dan improve lagi..klau terus maintain cmni, aku xnmpk ape yg mustahil utk pasukan Malaysia masuk world cup..

Terima kasih pada team muda ni, aku ase diorg ni dah suntik semangat kt sume supporter malaysia..dah bg harapan baru kt peminat bola sepak tempatan..diorg dah bwk satu suasana baru utk industri bola sepak kt Malaysia ni..
Cume aku harap diorg ni xlupa diri dgn segala pujian dan imbuhan yg diorg dpt..

Cume pagi ni lepas PM announce public holiday esok, ade gak aku dgr suara2 sumbang kt kedai2 aku mkn td..ade yg ckp baru menang suzuki cup dah nak bg public holiday, what the hack la PM ni bg cuti utk sbb2 cmni..Aku xla mrh sgt la ngn statement diorg ni..bg aku diorg ni terlalu pendek akal..aku sokong 100% tindakan PM tu, jgn la nilai dari segi piala yg kite bwk balik..yg penting bg aku, semangat dan harapan yg diorg dah inject kt rakyat malaysia..1 harapan boleh bg berjuta2 perubahan..kite dah lame ketandusan kejuaraan, ketandusan harapan..dah lame xde piala antarabangsa parking kt muka bumi malaysia ni..ni langkah pertama aku ase..keep it up...TAHNIAH!!! roars!!






NI gmbr2 aku ngn bdk2 umh sewa kt site jengka mase tgk final ari tu..nak g stadium jauh sgt..so beli kain putih buat skrin pastu projector la...smbung lak kt decoder astro..perghhh sebijik cam kt kedai mamak..bancuh lak teh o panas, kopok lekor lagik..satu lorong kt taman tu dtg..mmg happening!!!



Yeahh!!Malaysia Boleh!!main bunge api lak pas tgk bola..


5 comments:

LittLeMyRsHMaLLoW said...

happening nyer~
=)

tak mahu komen pasal bola...
sbb dah puas bebel kat blog sendri..=p

oh yA ~ salam haidi =)
selamat menempuh tahun 2011
dengan senyuman =)

HonEyBuNNy said...

semangatnya.....heheh....selamat tahun baru haidi...

aleen aiden said...

nak jugak stok bunga api!!!hu3

white rose said...

tu dia...
semangat sampai SEKSA aku tengok dah...

ni beria2 ni baguih...
tapi depa dah solat ka?

Dia.Honey said...

tgk jerit3 kat umh berselang seli ngan jiran pon sodap masa nih hahahaha