Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, December 17, 2010

wedding abg wina yg sempoi

serius suke nida wat muka2 cam gini..cute!! photogenic btul muke die ni.. 
mira misya kate mak sofia ni cute!!
hoh!! pilih jer nak mane satu..nak 4 sekali pun buleh ni..
Alhamdulillah..baru smpi ipoh ni..pas meeting n site visit kt kem sg besi td trus shoot balik ipoh..saje nak tgk mak..makin ok mak aku tu.. physically la..sementara tunggu mak aku buat kopi o kt dapur tu utk anak kesayangan die ni, layan bukak blog jap..igt mlm ni aku nak bkak balik sume entry lame2, then nak jenguk n rply sume komen2 kwn2 yg aku mmg xsempat nak rply sebelum ni..dah lame nak buat cmni tp acik xsempat jer..

Dah kt umh ni sempat gak aku nak upload gmbr2 g kenduri wedding wina last week..oppss salah..abg wina la yg kawin..wina buat2 sibuk je kt kenduri tu..baju dia paling vogue sekali kt kenduri tu..mengalahkan pengantin..hehehe at last..upload gak aku pic2 ni..saje nak buat diorg ni tertunggu2..heheh

Ni gmbar mase aku ngn adik2 aku g penang last week..saje bwk misya n mira jenjalan...pastu sepanjng otw nak balik ipoh xabis2 cite sai kak titi lawa la, kasut kak titi la, baju kak titi la..pastu mrh2 aku lak nape angah x ngorat kak titi..xlrt aku nak lyn..hehe dah kembang abis dah kak "titi" korg tu..kene belasah ngn tunang kak titi korg tu baru tau..smpi jer ipoh cite kt mak aku sai kwn2 angah sume cantik2 la..sume suke amik gmbr, siap pakse aku tunjuk gmbr kt mak aku...mak aku pun same xsabar2 nk suh aku tunjuk gmbr..tgk la mak..pilih je mane yg berkenan mak..hehe (suke2 korg je nak tukar name kak titin korg tu, sib baik xjadi kak jambatan ke)

Tiap kali aku post gambar kt blog sure ade yg tanye mane satu gmbar aku, nape x post gmbr sendiri..hmm actually aku sendiri pun ssh nak cari gambar yg ade muka aku kt collection pic aku sume ni..puas aku geledah2 pc and lappy aku..mmg xde sgt..klau ade pun yg huduh yg teramat..yg muka bermyk la, yg posing ntah hape2 la, yg dahi berkilat pun ade..aku mmg xreti bergambar, mmg kaku, freeze abis klu depan camera..so better xyah la..

Tapi kali ni ade gak la selit2 sket muka aku dlm gambar..hehe malu nak post tp sbb ade kwn2 sekali so aku upload gak la..cari sendiri la mane satu gmbar aku..heheh

p/s : ni separuh jer gmbr2 mase wedding ni..lagi separuh mlm esok ek...nak layan kopi o favorite aku ni dulu..mak aku buat ni woohh..sedap weh!!


iklan gigi ke hape ni?



Adik Zahra Sofia..cute2..tu kaki sape aku xtau ler..laki sapa la tu ek..


sempoi sume family member wina...mak die pun sekali naik ni..hehe

buy 4 free 1..bez2...hehe

kak titi ngn wina..flying kiss utk tukang amik gmbr ni ke?




pilih2..pakej ni 4 sekali..


Penat lyn kakak2 yg hyper active td....

11 comments:

Hanis Azla said...

suka gambar yg last tu.. tergambar kepenatannya..

HonEyBuNNy said...

wedding haidi bila lak??hehheh


amoi2....mak buat tu kopi ooo..sbb tu la sedap...

sui nawi said...

Bwk adik sekali ke? ^^
family wina tu mmg sporting
btul,suka tengok pic diaorang.

-aNida OtHmaN- said...

edy....KAKAK TITIN laaa...ehehehhe

BTW, edi memang tau suka kandid pic saya yg suka nganga tuh...hishhhh....
malOOOO...hahahhahaha

btw, sume pic nie memang lahhh terbaikk...dh laaa yg dok ada suke begambaq...jenuhlaa edy layan kerenah kami-kami nie..heheheheh

tudi teBungkang dh misha & mira...letih begmbar..hehhehhe

-aNida OtHmaN- said...

edi...Mohon kebenaran....saya amik pic nie yea...nak save masuK fb......

"mintak IZIN ambiL yea"

Shu Shinju said...

alahai....ciannye mira & misha...penat erk layan kakak2 ting tong korang ni...hihihihi....

thanks edy..sudi nak ambik gambar kami yg gorjes2 ni...hihihi...:p

edy...jom pi pesta penang... ujung bulan ni... ape2 roger k..

Sasa Al-Sharif said...

ekceli aku cuma nak kirim salam dengan awek2 tu. boleh? hehe

afzan said...

best kalau dapat tembak gambo orang kahwin.. warna warni je

aleen aiden said...

hahah,jhtla buy 4 free 1..yg mane yg jadik free 2 mesti sedey.huuu

zirconia said...

ape lagik encik haidi, kan adik2 dah approve tu :D

MiYOKO TACHIBANA said...

alololo..ciannye kt misya n mira...betui2 penat tuuu....

kak titi tu mmg comei kannn..hahahaha....

sian kt misya n mira, nnti belila kt dorg bj kaler PINK ye...hehe...

edi, kalo nk gambo, nnti kasi email add, bole tin kasi tru email... :)

nk save gambo2 ni gakk..bole ye, edy.. :)