Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, December 10, 2010

Prince of Wales Island, the pearl of the orient


a city with a traditional approach

Telephone Booth, a little bit of british "dreaming"


Tanjung Bunga
Aku g penang lagik!!tp xsempat nak roger2 kwn2 kt penang, xsempat nak hallu2 geng2 blogger penang..sebab aku p rushing jer g sane..bkn nk outing ke nak shoot ke hape..ade urusan rasmi sket kt penang..aku kan da nak keje penang taun depan..heh tp sempat la gak shoot sket2..heheh anak2 mami yg idung terpacak yang masih single kt penang tu, nanti2kan la kemunculan jejaka macho (ala2 rajnikanth) ni kt penang nanti!!hahaha jgn berebut..amik sorg sket..boleh share2..
hero yg aku penah minat zmn2 kecik aku dulu..hahah mister rajnikanth!!

Kayu Nasik Kandaq
Aku pun xtau nape..nape aku suke sgt penang ni..actually dulu2 zmn study dulu mmg aku  plan nak try life kt KL n Penang..so pas grad aku trus stay kt KL, dah 4 taun duk sini..mmg aku serabut duk KL ni..dah muak sgt2 dah aku ase..smpi kdg2 nak kuar umh pn pk 3,4 kali.semak ngn traffic kt KL tu, crowded lagik...nak carik duit mmg bez kt KL, tp nak settle3 down, nak idup kt sini smpi pencen aku ase idak ler..xsanggup aku..

Penang lak aku penah la duk sini kecik2 dulu..xlama la..sedara2 aku pn ramai je kt utara ni..kg aku pn kat perlis..so jiwa aku dah ase serasi ngn culture kt penang ni..so insyaAllah taun depan aku nak start2 planning keje sini, or maybe beli rumah ke kt penang ni..heh umah kt KL ni leh wat sewa jer..sumpah aku dah fed up duk KL..hahaha tgk la cmne..papehal tunggu aku abis study dulu kt KL ni..

Cite sai weekend ni lak..sok aku kene attend 2 wedding kt perak, kt gopeng and kampar..satu job OP berbayar and satu lagi job OP free of charge..dua2 kene attend. yg free of charge tu maybe x full event la aku cover..setakat akad nikah ngn sanding je la..lucky me.. yg wedding satu lagi start lambat..so sempat la..

Lusa lak ade satu lagi wedding kt penang.kenduri abg kwn blogger aku kt penang..wakil tuan umh (wina yg chubby) ade gak tanye leh jadi OP x utk wedding ni..tp serius aku terpaksa tolak sbb xsempat..aku smpai penang pn maybe lewat sket..aku ade hal pagi tu...sorry incik tuan umh..sy dtg mkn jer ek..heheh nti kenduri cik wina leh la sy offer diri jadi photographer..hehehe
ferry's view

"Line Clear" Nasik Kandar ngn kwn2 fb dulu2


Penang's Floating Mosque

Penang's town

Penang Chinatown "campbell street"...but everywhere is chinatown here

A combination of local and middle east architectural




aku yg macho!!lemak berkrim disukai ramai (nampak gigi jer)

Penang's Landmark "komtar"

"Pakcik Noh"
We're born alone, we live alone, and we die alone...The most terrible poverty is loneliness, and the feeling of being unloved, only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone...haidi

Masjid Terapung Pulau Pinang



12 comments:

MiYOKO TACHIBANA said...

cntiknye gambo2 yg haidi amik niii..jeles tui i...

mai la keja penang niii...best sgt2...kalo tension2, bole lepak2 tepi laut..tgk air laut, mmg tenang je...tension pun hilang..

jem pun takla seteruk kl...kadang2 je...tp, bole berthn lg la....

umah kt penang agak mahal..kalo belah pulau laa...kalo nk murah sket, belo belah seberang...mmg murah sketla nk compare ngan kt pulau...

so, kite jmpa ahad ni ye...tata...take care ye, haidi...

have a safe journey..KL-Perak-Penang...

Sasa Al-Sharif said...

kali ni aku nak berguru dgn ko bab editing ni. hehe

Shu Shinju said...

ooo...dtg penang x gtau..huhu...jumpa ahad ni yer..insyaAllah...:)

HonEyBuNNy said...

cntk la msjd terapung png....ila sihat ja...;-)

Nurul Ain said...

cantiknya pic2 tu semua..

(^.^)

ayulunera said...

cantiknye penang...yang bes ade sesat padaiyappa lak kat situ..heee

ayulunera said...

cantiknye penang...yang bes ade sesat padaiyappa lak kat situ..heee

Rowena Chasez said...

lama dah xmenjejak kan kaki ke penang..
heheheee~

-aNida OtHmaN- said...

PULAU MUTIARA yg gah ngan KOMTAR dan banguunan lama beserta makanan yg besh-besh...heheheheheh

view sume ok, tapi DH photog yg amik pn tera kan so, tidak dinafikan lagik sume hasiLl ngaNcammm woOOo..heheheheheh.....

edi, sok sampai koi brapa? apa-apa rojerlaaa...erk balik bila??sok malam jOm pekena NASIK SILA..hheehe

zirconia said...

oo tahun depan nak kerja penang pulak ke. berjodoh dengan orang sana la nampaknya ye haidi :D

sui nawi said...

Oh pergi indo,
patut lah sepi haritu blog
lawanyaa gamba2 nie..
hari hari su cuci mata gini ;)

NeenaAnuar said...

wow! cantiks!! winduuu sama penang kannn!! :D