Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, December 3, 2010

Penang's Street ShOOting


Hmm...jumaat dah ari ni..lepak depan tv lepas mkn nasik lemak kt stall depan umh td.berita baru je abis..jrg aku lepak2 depan tv..mlm ni lak tetibe je..cite ape ntah ni..tudung express kot..comel2 awek berlakon cite ni..name pelakon2 ni kompem aku xtau, lame dah xtgk melodi.. kt msia ni pn aku ase dah berlambak sgt actor actress  baru..

Dari pkul 7.30 td smpi la skg dah 4,5 kali aku dgr iklan or ade scene pasal ibu la mak la kt tv ni..kebetulan je ni..tp aku ase xsedap ati..tetibe je ase lain..actually aku plan nak g melaka sok..cuti2 malaysia..tp seriously aku mmg dah xsedap ati..mcm2 aku pk..xnk la cite pe yg aku pk..takut, risau sume ade..

Hmm..ke aku patut cancel jer jenjalan aku kt melaka tu...ke aku ni je yg pk bukan2 jer..nauzubillah min zalik..nak kol mak aku jap la..bye...jap g aku continue writing...

Baru je sembg ngn mak..actually dah 2bulan mak xkeluar umh selain dari g hospital..rehat je kt umah..die pun mls kuar sbb segan kulit die dah mengelupas2, dah kering, effect dari ubt yg die mkn tu..so mmg kene selalu pakai body losyen...

Tadi aku kol mak, die baru nak masuk econ save..beli2 ikan sayur sbb kak ipar aku nak dtg umh esok..so ni 1st time die kuar dlm tempoh 2 bulan ni la..hehe nak kate makin sihat tu xla..mcm dulu lagi la..tp yg penting, aku prefer die makan ubt yg doktor bagi tu dari kemotherapy treatment..

So esok kompem aku nak balik ipoh, tgk mak aku, adik2 aku..cancel la g melaka tu..xlari punye melaka tu.xruntuh punye kota afamosa tu..next time leh g lagi...aku pun nak bagi handbag kt mak aku yg aku beli kt bandung ari tu..


ni mak aku punye!!











9 comments:

HonEyBuNNy said...

la..napa xsedap hati neh??jgn fikir bukan2....ha call mak mintak izin.,.heheh

cHaN said...

wah! anak yang soleh betol bro haidi ne..
sanggup cancel g jalan2 demi family tersayang.
awwwwww! :)

paai said...

fmily first..nice pic.like~

Lovely Bella said...

untung mak dpt handbag.. lawa2... hehehe :)

afzan said...

nice :)

LittLeMyRsHMaLLoW said...

hAndBag uNtk Mak sAje ?
uNtk KaMi-Kami tAk de kEr ?
hEhE~ =p

-aNida OtHmaN- said...

wah chantiklaa handbeg mak...nanankjugak...hihihi

Sasa Al-Sharif said...

amboi.. melancong sakan.. banyak kaler efek. menarik :)

Shatra said...

Cantik2 foto awak ni..saya suka oldignya, komposisi dan lightingnya