Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, December 31, 2010

Secret Recipe lagik!!

 P/s : resepi ke resipi??aku lupe la spelling die...

Wahh taun ini punya new year agak suram..hahah celebrate new year dlm comforter jerk..demam!!aku kene sembuh gak mlm tu sbb pg ni yakni pagi sabtu ade event outing kt air terjun panching ngn kelab photographer kuantan..so isnin la baru aku gerak balik KL aku ase..tu pun klau sempat la..idung gua dah soksek2 ni..aku potong gak idung ni, rimas aku...active fast dah berbijik aku telan, panadol KK keluaran klinik kerajaan pun dah 2 bijik aku tibai, ubat selsema yg ngantuk teramat tu pun dah selesai dlm perut aku ni, 100plus 500ml dah 2 botol aku teguk..tp idak gak sembuh2..dugaan, cobaan taun baru...

Tekak ni teringin lak nak pelahap bubur ayam mcD, member2 sume balik kg, aku kene tinggal sengsorg kt umh kt jengka ni..nape la skg ni tibe2 ngidam bubur mcD tu..ko kan tau kt jengka ni mane ade mcD..ikut ati mau mlm ni gak aku tekan myk g mentakab tu cari mcD...hadoiii...

Ade gak member ajak aku g celebrate new year kt kuantan mlm ni..cadangan agak menarik, bernas..dari aku duk kera sumbang je dlm bilik ni tgk siling bilik yg bersarawang ni...tp yg xbez nye..setakat ajak aku g celebrate new year tp xde lesen kete sah2 aku yg kene drive..so cadangan tersebut ditutup serta merta!!

So akhir kate..selamat taun baru kengkawan sume!!!doa2 la aku sembuh mlm ni..klu ade yg baik ati dtg2 la anta bubur mcD extra large utk aku....














9 comments:

AiDa AzRyN said...

tak pernah menjejakkan kaki di secret recipe lagi.. adeh.. =.=

zirconia said...

eh bestnya jadi adik haidi nie. asyik makan best je. hehe. sian haidi tak sihat eh. semoga cepat sembuh okeh.

white rose said...

ni anak buah kau kan?
dah besar2 laa...

anak buah aku yg sulong baru 14thn...

HonEyBuNNy said...

moga cepat sembuh...eh eh...mesti dah sembuh kan demam....he2...comel la budak2 neh..hehhee..ila xsmbut pun new yer....duk hostel jek..heheh

Shu Shinju said...

alahai...demam plak..klu dekat dah gi hantar bubur mc.D large...cepat sembuh k..:)

-aNida OtHmaN- said...

bertuah mereka punya aNgah mcm kamu.....admire ngan si ayu tuh......SWEET sngt....very soft...huhuhuh

Dia.Honey said...

berkilau-kilau sentra itu....leh buta mata ai tau....ekekekekeke

Fane Davis said...

saya pun mengidam nak pergi secret recipi dah nehh///

SizZLing SuZai said...

hahaha XD harituh bkn doorg pow awk secret recipe gak ke..hahah PANDAI TOL DORG ni! alahh ape lah sgt abg dorg kn kaya...pow lg pow lg!