Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Saturday, December 11, 2010

Old Town


This week aku dah balik ipoh..tgk2 mak aku..rindu gak ngn mira n misya..so mlm minggu ni aku saje bwk diorg g ipoh parade g beli jam tgn, diorg nak sgt..pastu nak g cari teddy bear utk adik sofia comel tu..hehe jauh import teddy bear ni..dari ipoh ke penang ni..heheh

Dah shopping2 sket td, aku bwk diorg g old town jap..minum2, dinner sekali..serius lame gak aku x g old town ni..kt old town td bebudak ni nak mkn mee..aku suh kongsi xmau..diorg kate kompem abis, lapaq sesangat..pas dah smpi je mee tu terkejut diorg..amik!!nak sgt..mangkuk mee tu je pun dah  2x ganda besar dari kepala diorg..makan!! klu xabis angah tinggai je sorg2 kt sini!!

On the way nak balik umh, si mira tanye aku..halal ke old town ni..kwn2 die ckp xhalal?hoh baru aku tau yg ade gak org kate old town ni xhalal..dah ade kuar kt internet..aku pn xsure la..tp klu dah was was cmni dah leh kire haram gak la..hehe pasni da x g dah la..


p/s : gambar2 ni aku shoot gune handpon adik aku..yg VGA tu..xbwk cik nikon aku time ni..so fhm2 je la ek..




Nak tdo dlm mangkuk ni pun boleh!!
ni tuk adik sofia cumil...


Makan tersiksa ni..angahku paksa makan!!

12 comments:

zirconia said...

sian budak2 tu jenuh nak menghabiskan mee :D

Nurul Ain said...

habis ke dorang makan tu??kesian je nmpk makan terpakse..hee!!~

(^.^)

cikrehan said...

utk cikrehan yg chumill.. tade teddy bear ke.. huhu ;)

Lovely Bella said...

suke gaks lepak kat old town makan roti bakar die.. nyami.. nyami..

MiYOKO TACHIBANA said...

comelnye bebear utk sofea tuuu..

tp, adik mira n misya lagi comelll...da start rindu kt dorg....

baiknye angah dorang ni kannn... :)

Shu Shinju said...

rindu ngan mira & misha....huhu...:(

-aNida OtHmaN- said...

teddy bear yg memang CHUMILL MCM pakngah ehehehehe...

thank's edi seyes tak sangkaa nak dapat hadiah teddy comel dr kamu.....tenkiu yaa...

budak bedua nie sian tgk ha..kena BuLi ngan angah..hahahahhahaha...angah noti kan mira & misya.........

ejai_ej said...

hahhaha... mesti berbuntang mata dieorg tengok size mangkuk mee tu kan.. menyesal tak sudah pasal mintak asing2. ehhehehhe.. cool bro.. nice pics..

Anis izyan Abd Rahman said...

gambar2 nie ade edit tak??
cane nak wat die gelap and ade tone tuh aaaa

kata kila said...

mak aih mangkuk besar tu

aleen aiden said...

ehem2! :P
alala suweetnye..mangkuk 2 lagi besa dr dorang.comel!hu3

Nurr Kasih said...

hehe sweet je tgk diorang nak habiskan mee tu :)..