Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, November 26, 2010

street of tubagos, bandung


Dah lame aku x sentuh blog ni..dekat 2 minggu aku ase..last week g indon, smpai je kt malaysia ni dah bz ngn exam and tesis..smlm dah settle sume..arini baru sempat nak jenguk2 kwn2 kt blog ni..

Lame dah aku senyap..tq kt kwn2 yg still igt kt aku, still jenguk2 blog aku ni..nak souvenir bandung nti dtg2 la umh ek..heh

Seriously bandung  mmg lawa, sejuk je..tp traffic mcm KL gak la..kot2 lagi bz aku ase..bandung ni mmg heaven utk sape2 yg kaki shopping..tp aku g bandung ni lgsung xde niat nak shopping, main reason aku g sini sbb nak jenjalan, g sume place of interest kt bandung ni..byk tmpt cun2 kt bandung ni.. tangkuban perahu, jalan braga, ciater hot spring, byk lagi la..tapi unfortunately aku sempat g jln braga je.tu pun sorg2..hmm mmg frust giler..so byk masa aku kt bandung ni abis kt factory outlet ngn mall..tmpat2 yg berlambak2 kt KL ni..frust!! serik dah nk join vacation cmni..mmg xmcm vacation..hehe

Bandung, Parijs Van Java, Bumi Pasundan, kota kembang ni sume nama2 lain bagi kota bandung ni..pe yg menarik kt bandung?mojang2 (mojang aka cewek aka awek) nye sume nye cun2..comel2..ase nak je rembat sorg dua kt sini...haha aku stay kt wisma tubagos, kat area2 jalan tubagos ismail, dago..tmpt ni kire mcm pinggir bandar la..bkn kt kota bandung btul..

xbyk aku snap gmbar kt braga street tu..bln 3 ni ade braga festival.org kate festival ni mcm besh..mcm ase nak g lagi je...kali ni kalau aku g lagi, xkan jadi dah mcm yg ni..xde dah nak shopping2, nak termuntah dah aku follow org shopping..huh

entry ni aku just nak tunjuk2 gmbar aku street shoot kt area2 tubagos ni je..byk lagi photo aku nk post ni...even aku frust ngn trip kali ni, tp aku ttp try enjoy..layan je..dah alang2 smpai bandung kan...bandung mmg bez nk street shoot, byk org meniaga, mcm2 style, ade stall, ade troli, ade yg junjung dulang ats kepala, ade yg gendong, ade yg berjalan, ikat kt pinggang, mcm2 la..
Braga Street













9 comments:

zacky ~786~ said...

smart seyh !

Shu Shinju said...

wah..nice shoot...

nanti nak gi lagi bawa la saye yer...tingin nak kesana..uhuk..uhuk...:p

nurulfaridah said...

bandung tempat yg cantik ;)

p/s HAIDI, mane handbag nye :P

MiYOKO TACHIBANA said...

bestnye g sana..bole shopping kain lace byk2...wat bj pengantin...huhu...

LittLeMyRsHMaLLoW said...

sMArt pix2 itU...
sUke~
=)

cHaN said...

wah! patut la dah lama x update eh.
pegi bandung rupe nye.
btw, sume pic yang diambil nice maaaa! :D


p/s: nnt bro letak la bnyak2 lagi gmbar kat bandung.heeee :)

Anonymous said...

budak baju merah tu aku tgk dah mcm misha..weh, next time nk gi bwk aku k nuzul

Ain Atika Zailani said...

cantiknya.....=)

zirconia said...

memang cantik kalau haidi amik gambar orang. bandung memang best. duk kat dago memang jalan kat FO jela kan. nak souvenier!