Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Tuesday, November 2, 2010

JOM outing Batu Caves


Demam lak arini..aku baru je smpai jengka, stay sini..ari sabtu ahd ni aku ase mcm xjadik je nak g melaka tu..maybe aku nak join outing+workshop photo editing kat Shah Alam...tgk la cmne, klu dah kebah demam ni la..klu makin teruk aku lepak umh je la..dah lame xlepak umh weekend2 cmni..haha merayap je..

Ni 2nd entry aku pasal J.O.M batu caves ni, saje je nak perabih kan gmbr2 outing aritu..simpan je xgune gak..nk share2 ngn readers blog aku ni..klu ade reader la..haha

Sebut pasai readers ni..actually aku ngh nak kumpul2 material nak buat 2nd edition punye photo editing+shooting blog..xtau la sempat ke x..yg mylense'sStory ni pn mcm dah xsempat nak update..saje je nak menambah bz kan life aku ni..blog2 ni je la jadi peneman aku dikala sunyi, ngn blog2 ni je la aku spend masa..haha ni la jadiknye klu berstatus single (promote2..nak form mintak kt mak sy ek)

"All about basics"..still under construction blog tu..dah siap nti leh la kite share2 knowledge pasai camera, tips2 nak shoot and photo editing..u are please to ask any question, nak mintak tips pape or klu nak upload software ke plug in and action utk photoshop ke atau picture style/pic control utk dslr korg dari blog tu..

Baget mcm terer sgt je aku ni..aku pn tgh duk belajar2 lagi sume ni...blog ni pn platform aku utk explore lagi sai photography ni..mcm lgi aku kene improve..ade org minat buat duit dgn camera ni..aku xtau la..kureng sket la bab2 duit ni..cukup la pe yg aku ade skg ni..aku beli dslr ni pn bkn sebab tu..aku mmg minat jln2..ajak la g mane2, kompem aku join punye..aku nak enjoy life single ni(promote lagik!!)..nti dah kwin sure kene control sket hobi aku ni..hahaha jalan2 dlm bilik je la..jgn duk pikir lain lak korg..hahh imagine bukan2!! dose!!





Malam ni aku plan xmau g mane2 la..nk lepak umh, lame dah aku xlepak2 umah, kemas2 umh, cuci toilet, mop lantai, buang sarwang kt siling, layan movie..kwn aku bru je bg td.."Legendary Of Satanist Boy". bez ni wei..hollywood film ni..bunyik die mcm ala2 hell boy je kan..aku cite sket la sape hero ngn heroin movie ni :

Farid Kamil
Lisa Surihani
Que Haidar

 
Hahh cmne aku leh terfikir lak nak layan cite melayu ni..kecik2 dulu pnh gak la bace novel ahadiat akashah ni..jgn cite kt sape2 lak.ilang kemachoan aku nti..kene beli mister potato byk2 balik keje kang..














12 comments:

nurul huda said...

smart2 gambar dlm neyh!

suke kot tengok >_<

nurul huda said...

smart2 gambar dlm neyh!

suke kot tengok >_<

♥-- emieysandra --♥ said...

aippp..readers mai ni..
bace2 n tgk, ehehe
suke tgk gmbar kt sini :D
sedih kn cite budak setan 2..
lisa surihani sgt cute!
~_^

lassiegewdix said...

burung merpati .
lassie suke :)
lagi2 tyme dwg nak terbang ramai2 tu !

Shu Shinju said...

la...ingtkan cite ape tadi...Lagenda Budak Setan upanye...hihihihi....

minta form 1 kat mama haidi..hihihihi...;p

zirconia said...

sukalah gambar burung merpati kat sini. cantiknyaaa!

Sasa Al-Sharif said...

nice. bila tgk entri ni teringat dgn entri dari lensa nurr kasih. outing yg sama :)

Suei Al zahra said...

Bestnyaaa outing gini..

tapi penatkan???
tak beli lg dslr..
jnji dgn kwn nk beli sama2
bln disember ni :)

tp tak tau la nikon ke,canon??

tyra azman (: said...

jeles lah , pic semuuaaa lawa eishhh . bila nak snap pic tyra pulak ? haha berangann je tyra . nice shoot well done good job

amirah said...

xpenah g sampai bt caves.cun sami dlm pic ni.hak2

MiYOKO TACHIBANA said...

best tak cite leganda bdk setan tuuu...

tin siap tgk kt wayang lg...mmg tak berbaloi lgsg....tak beshh punn..:( tp, lisa surihani bole dpt the best actor... :)
ok gak la lakonan die..

13hb ni, jd kan turun png... :)

Izzaty said...

Whoaaaa semua gambar cun gila! Terbaek ah bro. Penah g batu caves tapi gambar semua dah pegy mane dah. Hilang dlm simpanan! HAHA!

Good luck for ur next blog bro! Zaty sokong. Haha apehal aku ni :P

Btw bro, anda di-tagged lagi! ;)