Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Wednesday, November 3, 2010

adik2 aku praktikal modelling



testing macro jap..tp kit lense je ni...


Still demam lagi..ni jangkit ngn shu la ni..anta virus flu dari penang ke KL. hattciummm!! je manjang, idung pun sok sek dari pagi td.dah ala2 pink dah ni..abis dah tisu sekotak kt meje opis aku ni...hope leh sembuh sebelum sabtu ni...byk lgi benda nak buat weekend ni, outing lagi..hmm bosan btul aku ni..xabis2 ngn aktiviti ngn cik nikon ni..ntah la..aku ni mmg suke bende2 cmni..leisure bagi aku la.klau xsembuh lagi siap la cik shu tu nanti..xde adiah la besday 12hb ni..hahah


Kalau ade awek leh gak dating2 weekend2 cmni ek..tp klau ade awek pn klu selalu ade masalah je xguna gak..so better cmni..buat mase sekarang la..tgk la nanti2 cmne..


Aku ni laki normal gak, nak gak ade some1..some1 yg btul2 fhm aku, keje aku, hobi aku..kdg2 aku ase dah ade org yg cmtu, tp kdg2 ase mcm belum ade..ntah la..aku sendiri pn mls dah nak buat keputusan pape..follow the flow je..ade jodoh x kemana..xnak la terikat ngn sape2 lagi...dah melalut lak aku..


Gambar2 aku post ni gambar last week la..baru sempat nak post..weekend tu aku bwk misya n mira g tasik botani aka ECO Park..saje bwk diorg sedut2 udara luar..haha mcm adik2 aku duk penjara lak sebelum ni..


Takde la..saje je tibe2 je ase nak train bdk2 ni jadi model..mcm2 pose diorg buat utk aku..aku xde la instruct pape sgt pn..aku ase mmg dah ade natural talent nak jadi model ni..haha


Ni la weekend aku..klu x de outing or photoshoot, kompem aku ngn adik2 je...look kind of boring activity for certain people, but not me...i do enjoy spending time with my lil' sis...really2 love them so much..mcm2 aku bg kt diorg ni..pantang mintak, kompem angah ni belikan..xsmpai ati lak klau xbeli..


dulu aku kecik2 xsempat rase sume ni..paling2 kuat pn dpt roller blade dri mak aku..tu pun pkai duit raya aku sendiri..mak aku tolong beli je..hahaha


p/s : minggu ni aku selfish (bkn jual ikan) je ase..post je entry, kawan2 komen, tp aku xsempat rply komen2 lagi...sorry..tq sbb sume still komen2 even aku xsempat rply lagi..aku pomis ni..bile dah sembuh je selsema virus shu ni aku kompem lawat2 sume kwn2..tq tq....aku xlupe, tp aku xberdaya!!ampunila aku...heheh (smbil buat muke kesian ni)..

merenung mase depan ni bai..







zooming shutter technique





serius aku jeles!!!




slow shutter technique

outdoor wedding photoshoot

23 comments:

nurkaloi said...

seyes aku jeles
eah eah bile plak nak panggil kaloi jadi model nie
aiiyyyakk
bersisik tunggu nie
hehehehe

eah eah bukan ade tulis dilarang memancing ke
dyorang wat ape tuh
mancing gak ke
ahhh
lariiiikkkkkkkk.....!!!!!!!!!!
eah jap lupe takde kaki
renanggggggg.........!!!!!

ea eah ea eah
dilarang berenang laaa
uwaaaaaaaaaaaa.............tolong tolong....

Shu Shinju said...

alolololo...ciannye haidi..demam erk... jauh sungguh virus shu gi sampai KL sana yer.... jgn lupa makan ubat & take a good rest...k...

seyes giler cun la mira adik haidi...kim slm kat dia erk...

ala haidi...xyah jeles2 ngan cuple tu..since haidi single.. haidi happy kan... kenkadang bercouple ni sakit pala gak... huhuhu...

haidi takeAfoto said...

mira cun ek..tq angah die lak cik shu..kt mane tumpahnye kuah klu xke nasik!! hahahah

yela..demam shu punye pasai la ni..dah kene jangkit ni...pinjam ubat!!

cik kaloi..tq follow blog sy yg satu ag..nti sy bg upah amik gambar kaloi ek...dah naik sisik ek..eh??mmg kaloi dah ade sisik kan..an..an..an...(curik tagline kaloi lagi..)

zacky ~786~ said...

smart seyh ..~ :))

Anis izyan Abd Rahman said...

cantik sgt 2 gambar yg atas tuh!
anis dah reply soalan en haidi!
yay
hihi

cHaN said...

anda seorang abang yg penyayang la. selalu spend masa ngn adik2. caya lah! nyway, stylo la adik2 anda berposing! :)

♥-- emieysandra --♥ said...

bagusnyer..
lepak ngan adik2..
kalau jeles..carilah someOne..
~_^

nuRuL aZieRa said...

comel je model2 kicik tu...=)

diana said...

amboi..
adik yang pakai tudung tu ada potensi
jadi model la..

diana said...

amboi..
adik yang pakai tudung tu ada potensi
jadi model la..

ecadwinkyasha said...

seyes aku jeles...tnggu aku ada sebijik encik nikon macam ko...hehehehe

nice photo encik haidi ^^

Nurr Kasih said...

salam..cute je modeling cilik ni :). nway nice pic.

p/s: smga cepat sembuh..nti x dpt outing :D.

Sasa Al-Sharif said...

edit pic pakai apa bro. cun la, ala2 HDR gitu.. siap main zoom efek di situ :)

MiYOKO TACHIBANA said...

comella adikk haidi..

Izzaty said...

Whoaaaaaa adek bro pon pandai posing ouh, kalah zaty. HAHA! Sumpah zaty langsung tak photogenik. Tau buat muka seposen je dpn camera! :D

Btw gambar semua chantek! Suka sangat! ;)

nurul huda said...

mereka comel!




untung sehhh dapat abg cam incik haidi

黄清华 Wong Ching Wah said...

Wonderful techniques.

Hanis Azla said...

nice photo.. mmg suka tgk gambar2 kat blog haidi ni..

cintatehO said...

wah kechil2 udah bisa berposing2 di situ..jelez aku..upss sebut psl jelez, teringat pic yg buat org 2 jelez. sbr ek pasti 1 ari nti akn muncul mgkin lbh baik n cntk dr sblm2 ni..;)

Trah Wann said...

Salam abg Haidi :D

Hee lama tak jenguk sini ;P

As usual , semua gambar tu memang mantapppp ! Bila lagi nak meet up ni ? T____T nak sangat belajar photographing skill . Sekarang ni pun Trah just main snap je guna Nikon tuh , haha . masih beginner lagi ;D

tyra azman (: said...

ahaa best best best , turn tyra bila bangg ? HAHA

nurkaloi said...

ekekeke
dulu sisik sikit jer
skrg sisik bertambah daaa

nurkaloi said...

eah haidi suke gune tagline kaloi an
ekekeke
takpe takpe kaloi tak kisah pun
janji haidi bhgie ann