Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, November 19, 2010

Faces Of Penang- semi vintage portraiture






Bru sempat nak upload gambar2 mase kt penang ari tu..sempat gak la aku snap2 gmbar citizen kt penang hari tu..xbyk pn..tp boleh la nak jadi material utk aku study bab2 vintage+warm photo ni..saje aku setting vintage..aku xpnh try lagi sebelum ni..xreti pn nak edit2 ala2 gmbar vintage ni..so ni 1st bacth vintage yg aku leh produce..

Byk lagi kene repair..aku budak baru belajar..haha actually gambar2 cmni lagi lawa la klu dpt view dlm image saiz yg besar..tp sbb template aku ni sempit sgt je width die..saiz image cmni je la yg termampu..

Seriously aku suke penang..aku mmg ade plan nak stay kt penang, keje sana, beli umh kt sana or even nak gak kawin ngn org sana..hahaha klu ade gadis2 penang yg ayu+ala2 comel tu jemput2 la ngorat aku yg xseberapa ni..hahah ni kire mcm dah promote diri sendiri ni...tp sumpah mmg aku suke penang..jiwa aku mmg ase suit sgt ngn penang tu..2 negeri je yg aku pnh minat nak stay..KL n penang..aku dah duk KL, serius mmg serabut..bosan thp ape aku xtau nak cite..mmg semak..hehe so penang je aku belum try lagi...

Ari 1st kt penang tu sempat la gak aku street shooting..g jln2 area2 komtar, campbell st. road..menapak je la..saje nak tgk suasana pg kt penang cmne..mmg ramah2 org penang..sempoi2 sume..ni gambar2 semi portrait yg sempat aku tembak la kt penang tu..






















23 comments:

Shu Shinju said...

wow...perfect.. cantik semua gambar yg edy capture..... :)

edy kat town ari ape erk?? jumaat,sabtu or ahad?

kitaorg masa bawa kak neena jenjalan sana ari sabtuu tu la...

lady XOXO said...

ahahha so aper lagi en haidi.. pindah terus jer KAT PENANG.. sure besh.. tngok2 pic2 kat penang semua org senyum2 tanda PENANG MMG HOLIAW.. ahahha.. mai jer..

cewah dok promote diri erk.. sure ada nyer awek2 cun tue nk kat kamo en haidi.. yeahhhhhhh penang mmg besh lorrrrr... ekekke.. mai2 penang... sure ramai comei2 nk tue

dyalova said...

nice pics. Dari gambar macam ni, dah boleh tau sikit sebanyak pasal Penang. Pictures can tell a story =)

Nurr Kasih said...

nice street photo :)

Lovely Bella said...

waaaa... gmbar nih aku tgk mcm besh jerk.. sbb pacik2 tuh sume tersenyum riang cam nak pi penang pun ade nih.. :)

Izzaty said...

Wahh terbaek lah suma gambar!
Suka-suka! :D

Tiba-tiba zaty terasa bangga sbb jadi org penang~ *sila muntah banyak-banyak ye*

HAHAHA!

-aNida OtHmaN- said...

sume chantik...terbaikkk..sok befday sofia leh booKing nieh..hihihihih

edy.....nak TAWEN ngan org pEnang erk..ha BOlew..bolew..meh jadik adik ipaq saya.,..heheheheheheh

zirconia said...

wahh, nak awek penang kah. jadi anak mami pasnie haidi. keh3.

btw, seronok tgk gambar orang yg haidi snap nie. mcm ada kisah rahsia :D

najihah sahami said...

haidi!wahh...gambar sume cun!!teruja giler tgk...pandai haidi amek gambar ek..kena je sume...huhu..

sui nawi said...

Macam china town plak
SU nengok..camtikss
sorry tk smpt
nk singgah...

eh,malui tu entri emo lah.
biasa lah su bdk cik lg, :DD
still clingy to mak ckit.

SURIA AMANDA said...

nice..perfect..speechless...hebat bro...suka dgn hasil tangan u

Fane Davis said...

the people are really nice towards you....perfect pictutes!!

suhaila said...

very nice pics here!semoga haidi suksess selalu dalam dunia fotografi..

yangyuyu said...

miss penang very much, dulu sy keja kat penang..

buah berangan tu sedap

btw semua photo cantik dan vitage

cts said...

cantik gambaq2..

MiYOKO TACHIBANA said...

sedapnye buah berangan tuuu...

terliur nii..nk carik mana niii

MiYOKO TACHIBANA said...

penang mmg beshh..maila dok penang...meramaikan org melayu kt png niii

farahD said...

Salam haidi, wah nice photos u have there in Penang...so hoes penang? best tak? hehehe dtg dgn siapa hari tuh ? wah tak rogr pun nk mai penang huhu -p

Faarihin said...

nice pic... (^__^)
best plak bila tengok gambar2 cam ni..


p/s: nak add link blog ni di blog photo saya.. bleh kan..

Hanis Azla said...

mmg suka sgt tgk pic kat sini.. good job lah haidi..

Nicholas Da'Livin said...

Cantik pic2 yg ko amik.. kmera brp MP?

HonEyBuNNy said...

ooo g bandung yer...nak ole2....he2...suka tgk gmbr pak cik beca tu..hiihi

HonEyBuNNy said...

adusss haidi..rasanya dah komen kan entry neh..tiba2 lupa..hahha