Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Wednesday, November 17, 2010

a night to remember- candid moment



kak neena duk wat gapo tuh??kompem daging ostrich lekat kt gigi tu..

titin yg semangat!!heheh
Ni 2nd day raya..aku cuti smpi ahd..hopefully xde benda yg urgent yg aku kene start keje awal..mmg dah set nak releks smpi ahad..

1hb ni aku dah nak kene submit work place assgmnent aku lagi..aku kene siapkan minggu ni gak..sbb the whole next week aku xde kt malaysia..sempat ke x nak siapkan ni ek..
_
_
_
Ni actually gmbr mase aku g penang last weekend..saje je nak post lmbt sket..nak bg blogger2 penang ni tertunggu2..hehe siksa batin diorg ni sket...actually byk lagi gmbr..tp aku nak publish gmbar2 candid ni dulu..bez tgk..jgn mrh ek...ni pn ah ditapis oleh lembaga penapisan ni..hehe so pas ni klu ade gathering yg melibatkan incik haidi n cik nikon die ni..jaga2 la keayuan korg..takut tercandid yg bukan2...hahaha

Nak cite satu benda ni..ni ape yg aku tau pasai kwn2 la..bg aku kwn ni ade 2 jenis group..

Group A : group ni mmg diorg dah set boundary surrounding them, dah pasang retaining wall kt keliling diorg, so mmg kite kene cari jalan nak get along ngn group tu...kene cari kuci nak bukak tembok penahan kt keliling diorg tu..tu pun belum tentu boleh masuk lagik....klu boleh masuk sebelah  kaki pn dah kire ok..group mcm ni ssh nak terima org baru...kene usaha lebih sket la


Group B : group yg kite xyah ssh2 nak get along, xyah nak pretend2 jadi org lain semata2 nak join, nak masuk ngn group ni..kite juz duduk, jadi diri sendiri, pastu automatiknya dah mcm kenal lame..leh gelak2 tepuk tampar, kutuk2 sket..(jgn lebih lak kutuk2 tu)..group yg xde boundary, sape2 pn leh join, easy going..ase mcm dah kenal lame jer...

Heheh mcm belajar PR kt universiti dulu lak..hahaha..actually aku aku tulih ni pn sbb aku ade pengalaman dgn kedua2 group ni pada satu hari yg same...xmo la nak cite further lagi..xleh gak nak judge suke2 aku jer..mybe group tu jenis yg shy2 ke..hehehe

Anyway..geng2 blogger penang+kak neena yg aku jumpe mlm tu mmg tergolong dlm group B ni..obviously...mmg terlebih mesra sgt2 aku aku ase..aku ase mcm dah kenal lame je diorg ni..sumpah mmg bez lepak ngn diorg..gelak2 je aku mlm tu..padahal mmg aku dah penat sgt dah time tu..tp mase jumpe diorg ni, ilang sume penat aku ase..padahal ni 1st time aku jumpe diorg ni..(promote korg ni..kene belanje mkn ni..)


Ase mcm nak je ckp nak sayang korg ketat2 gak.mcm tagline bebudak ni...tp mcm xsesuai je..mcm ilang kemachoan incik haidi ni jer..so just nak kate mmg enjoy sesangat mlm tu...tq tq....nti jumpe lagi ek..next time jumpe kami xbusuk+masam dah mcm ari tu..heheh


p/s : mane aci korg sume ade pairing, kapel2, main suap2, share2 mkn. Sumpah xaci malam tu...ni tidak ADIL!!jeles2...
pe yg sonot sgt tu nida

sedut jgn xsedut!!klau cmni la ragging besday, aku pn nak besday ari2.


tenks sume..mmg enjoy mlm tu..mmg berbaloi tunggu..heheh




nak cuap2 gak!!!


cuap incik fairuz tu..jgn x cuap..(malu..malu..)

korg pasan x pe yg bez gmbr ni ??ce try nengok kak neena korg tu..
ijal mkn lagi!!

mucuk mucuh meh nak cuap meh!!sweet..sumpah aku jeles!!

fhm shu..fhm...tin bucukk kan..kan..kan..tp jgn la tunjuk sgt..tahan jer..wat muke bese jer..haha


amik ko ijal!!udah2 le mkn tu..(smbil tin ketuk pale die)..acik ngunyah je keje artis ni..


acik2 titin ni interpem..mmg pandai cari port btul la tin ni!!

kak neena yg semangat cite..hehe

kak neena wangi kan..x mcm titin kan..hehe senyum je shu

Nida azan pe ntah time2 cmni ni..subuh belum, isya' dah lepas...udah2 le mkn tu ijal..


aum!! kak neena ajar cara mkn satey ostrich cmne..dah le ijal..lepas la sudu tu..p basuh tgn!!



laa. pinggan sendiri dah abis die bantai lak pinggan org lain..tunang sape la ni ek...bek ngaku!!
 

16 comments:

Shu Shinju said...

hahahahaha...nak gelak besar ni... mmg sweet giler semua gambar2 tu...shu suke giler... x-specially time suap2 tu...hihihihihi...

thanks edy... edy mmg best.. x rugi kenal edy...nanti kite plan together2 lagu k... friend forever k...

lady XOXO said...

Muahahhaa JELES seh tak da pic2 wina.. uwaaaaaaa nanges seribu batu.. aiceh

wah dah pandai guna tagline SAYANG KETAT2.. aiceh ceh.. kena bayar ni sbb guna tagline tue..

mak aiiiiii ijal mkn bnyk erk.. ekekeke.. tunang saper .. opssss ekekeke

wah wina Group kawan yg mana satu A ker B? hurmmmmmm

Wahhhh cantek gak DECO utk sis shu.. cewah.. ada aksi SUAP2

tu ler haidi nanti bawak ler PASANGAN ANDA.. pasangan MARI MENARI

Anisa Hang Tuah said...

kiut miut semuanya
:)

Izzaty said...

Sis shu punya birthday eh? Eh main blasah je ni :P

Happy Birthday sis! :D


p/s ; izzaty91_mrsmkp@yahoo.com
bro, nih ym zaty. But as usual, zaty nih dah jrg on ym gak. Tapi insyaallah zaty on kalo x busy ok ;)

MiYOKO TACHIBANA said...

hahahahaha...jgn jeles ye..itu tunang saya...bdk paling byk mkn dlm majlis tuuu...

waaaaaa...byknye gambo saya dlm niii..walaupun tak comei, pk yg comei2 je laaa....sume gambo2 cntikla, edy..yg candid2 pun cntik....suka sgt...lepas ni, edy kena ikut kitorg g mana2 je..bole tolong jd photographer kitorg...

takde kapel pun tak pe..berkapel ngan Miss DSLR laaa...kuikuikui...

NeenaAnuar said...

hahahahahaaha... sabauuu jerk lah budak nie.. cukup suke dia snap gambo aku tengah dok melantak satey ostrich yg yummiess tuu! hehehe.. btw all pictures are really nice! aksi candid yg sangatt sengall! hahahaha..

btw.. nice to know you too Hadi.. memang kak neena cukup suka ngan Group B! luv u all! nanti kite terjah penang lagi yerr... wina kene joint time tu! :D

haidi takeAfoto said...

Baru perasan...nape muka sendiri xdak dlm gambaq2 tu????

smpi ati tin ek...kapel ngn dslr je ke???adusss..bez ke kapel ngn dslr??leh main sms ke, leh pegang tgn dslr x mase nak cross jln ke...

dayananaliani said...

epi btul kamurang sna r huhu ^^ eyyup haidi..kalo dh folllow tu kna slalu kntek r..kau yg ckp cam tu haidi, bkn aq haha ( sori kalau bhsa kasar, mmg cam ni ) :P ah, eyyap..study d egypt..ambik kos medic..msh budak lg..bru first year =.=' hehe

Sachi Asukai said...

oho..titin and his fiancee pon ade..cute!

zirconia said...

macam best je celebrate bday ramai2. jeles yep haidi? sila2 la cari partner ye :D

-aNida OtHmaN- said...

wakakakkakakakakakaka.....KAMUKK noti yaaa edi...cepat ketoK ketampi 10 kali..sambIL azan subuh Sampai isyak.....

hahahahahahhaha Gila kelakar gambaq dalam nei sume.....

cup..cuP..tetiba shahdu sat....NIDAA rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu malam itu...serius rindu...kita mcm satu kelUarGa...syOK habis...nanti jmpak lagik erk....

thank's edi...cebab shoot gambaq saya yg banyak TENGANGA bak mak Boya..hahahhahahaha

akuekah said...

haha..hepi besday kak sHu sHinju..
alahai kak nida..apa pasai nganga luas2...aiSyoo..sudaa x ayu laa...haha...btw...niCe eNtry...((:

Lovely Bella said...

waaaa seronotnyer nengok gmbr2 tuh.. rase mcm .. kan best kalo aku kt situ gaks.. heheh :)

SURIA AMANDA said...

seronok kan..gathering2 mcm ni...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya...asal lak xda gambar akak kat c2..huhuhuh meraung sambil p bilik bos soh bos sain surat cuti..ahhahaha :P

azzey said...

haidi takeAfoto: sker tgk gabr2 ni sume. mmg nampak enjoy sgt!