Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Sunday, November 7, 2010

Jerantut : The Backyard Alley



Harini aku ade kat jengka, korang tau ke jengka tu kt mane?? tu la korang..tau duk kat bandar jer..sesekali singgah2 la suburban cmni..tgk tmpat org..culture org..

Aku ase aku dah lame buat project kt jengka ni, dah selalu singgah jerantut ni..tp xpnh lagi explore lorong2 belakang bangunan yg dah lebih separuh abad ni..building2 kt jerantut ni dah wujud since 1941 lagi..zmn2 british lagi..kebetulan aku kenal sorg lagi photographer yg hometown die kat jerantut..dah ade member ni semangat sket nak masuk lorong2 cmni..klu sorg mmg kompem aku xbrani..silap2 kene pau ngn mat2 gian yg dah bermastautin kt lorong2 ni..

Actually petang ni bkn niat pn nak outing..saje2 je sekali lalu kt lorong2 ni..aku pn ade hal lain kt jengka. so dapat 3,4 snap ok la..buat2 tambah collection je..hahaha

so utk gambar2 building yg historical cmni, member aku advice better main black and white, desaturate..bykkan main shadow..nak bg nampk texture building tu..so ni la end product yg aku hasilkan..aku pn jarang main black and white ni sbb mmg aku suke COLOURFUL..haha

kayla aku cau dulu...nak bbq mlm ni...



gmbar ni xde kaitan ngn jerantut ni, ni gamabr mase aku ngn kwn2 photoshoot tema : pelacuran dulu2.
 



10 comments:

cik lya said...

wah incik haidiii...dah sampai ke pahang...teringin nak gi berjaya hill resort...:(

lady XOXO said...

nice pic haidi.. wah tema pelacuran dulu2.. ehehhee

Rebelle Me said...

hey haidi!
nice try!
by the way..
LC dengan rumah yang macam tu kat jerantut?
never been there..
i mean to jerantut..
hehehe

Hanis Azla said...

suka gambar yg black & white tu.. nampak klasik.

Nurr Kasih said...

salam..
wah pi jerantut pula? Sabtu hari tu, dtg kat laman budaya kan? Baru perasan sbb pic dkt blog n real lain la. apasal tak tegur2. serius x dengar time perkenalkan nama tu he. nway lps ni tegur2 la ye :).

p/s: Join outing Ijam kat Wangsa Maju ke?

aleen aiden said...

haish jeles btol.bejalan aje die.huhuh

cHaN said...

nice picture ha!
gmbar paling smart yang tema pelacuran tuh! stylo habis!
tema die pun menggerunkan jugak. hihi

farahD said...

haidi, heheh thanks stopping by my page tak tahu plak u ade tutorial..nk ajak org tuh naik feri jauh la plak. u dtg penang nnti try la oke =P. btw sy pki canon 550D je..tak guna la teknik2 yg mantap tuh sy focus biasa je..al maklumlah amatur jek =p hehe

oke cheers!

cintatehO said...

oh jerantut kg halamanku...huhu tibe2 ade pic pelacur lak terkezuttt den...

MiYOKO TACHIBANA said...

penah g jengka dolu2....

waaaa..ada tema pelacuran tuuu...ganasnyee...