Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Monday, November 8, 2010

Laman Budaya, Shah Alam



Group Photo (end session)
Baju merah duduk kanan sekali tu Fairus

Salam..dari jerantut dah smpi shah alam lak aku ni..merayap je keje aku ni..padahl berlambak2 keje kt opis tu..sib baik la aku keje xterikat dgn masa sgt..aku pn mmg xleh keje 8 to 5..haha aku prefer keje flexible cmni..so senang aku nak buat aktiviti2 aku yg lain..haha xkisah la keje cmne pun..yg aku tau, month end je aku nak ade duit dlm encik maybank aku tu..haha

Actually ni gambar2 aku masa attend kelas photography organized by Fairus..die la fasi utk ari ni..mmg byk yg aku belajar..and byk gak yg aku share kan dgn participant yg attend ari tu..same2 belajar..share knowledge..arini aku ade dua benda nak buat. Kelas kt Laman Budaya Shah Alam n photoshoot kt SYABAS..ala tempat supply2 air tu..

Takde gambar2 yg interesting utk entry ni (mcm entry2 lain sebelum ni interesting sgt gambar.haha), ni bkn outing, bkn photoshoot..tibe2 aku ase kene belajar lagi bab2 camera n shooting ni..tu yg nak attend kelas ni..serius aku respect ngn AJK yg organized kelas ni especially fairus and the geng..diorg buat kelas, perabih air liur, tenaga sume, share knowledge diorg ni tanpa ada sebarang bayaran pape..sumpah!! sekupang pn xkene charge..siap ade breakfast lagi..

Lame gak aku sembang ngn fairus ni..bila aku tanye knapa buat cmni sedangkan pengalaman 10tahun yg die ade dlm industri photographer ni melayakkan die utk buat kelas yg berbayar..dia ckp simple je..tp aku akan igt smpi bila.."kembali pada niat"..

Mmg susah nak jumpe org cmni..aku mmg respect..mmg aku support program2 cmni..

Off topic sket, demam aku ni dah sembuh, tp batuk2, selsema ni xgak ilang2..hahh arini aku dah nekad nak diet..dah ramai dah kate aku ni mkin besau..nak beli teh orang kampong pasni..member ckp bende ni mcm berkesan je..jom2 beli ramai2 jom..



Model Bidan terjun jer sbb ni kelas free..haha









Peserta2 wanita..comel2 gak..haha

12 comments:

lady XOXO said...

wahhhhh besh nyer kamoooo haidi.. p merata toi.. tak penat ker.. ehehhe

wah comei2 awek2 saner yg join.. ehehhe pikat ler satu

zirconia said...

mari la diet sama2. hohoho.

Shu Shinju said...

13hb nov ni jgn lupa penang ok..:)

Hanis Azla said...

bagusnya.. kembali pada niat..
slmt berdiet Haidi.. mudah2an success..

Nurr Kasih said...

salam..jalan2 tgk pic laman budaya..nice pic :).

Suey Al zahra said...

Makan ubt banyak2 ye..
semoga cpt2 sembuh..

e.l.i.z.@ said...

bestnyeeeeeeeeeee...sy suka join kelas foto!

cantik2 la gambar..yg langit biruuuuuu tu canteeekkkkk

cintatehO said...

ewahhhh asyik cuti2 malaysia je ni. ble nk angkut cik wiyah skali ni..hukhuk

yangyuyu said...

opps masuk tv...huhu...malu2!!

hi there, gambar2 awk nice ler..especially yg berawan

sy ada capture gak gambar tasik yg nampak wet wet world tu, awan saja cerah tapi pokok2 nampak gelap, harus belajar dgn awak ni

JOM wangsa maju pegi tak, kalau pegi, jumpa kat sana! my name is ummi anyway

MiYOKO TACHIBANA said...

waaaa..ramai awek2 comel ye kt situu...tak ngorat ke...hihihihi...

Anonymous said...

Terbaik lah... nice picture

Anonymous said...

Terbaik lah...