Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Sunday, November 14, 2010

Penang Trip " reverse telling story"

Kat penang bridge..bye bye penang...
Weekend ni aku gerak g penang, ade gathering ngn geng2 blogger penang..plan asal nak gerak sorg jer..mls nak ajk kwn2 lain sbb jauh tu penang..lucky me ade gak sorg kwn nak teman..leh gak gilir2 jadi driver..haha

Aku g penang ni sbb nak celebrate besday shu, blogger penang..sekali la jumpe ngn geng2 blogger penang yg lain..

Byk dugaan n cabaran aku nak sampai penang n nak balik pahang...serius byk..tp aku nak cite kronologi trip aku ni cara reverse telling la..1st entry ni aku cite sai perjalanan aku dari penang nak balik pahang..mmg cuak abis!! ujan lebat dari penang smpai la pahang..aku ase kt pulau pinang je yg xujan kot..masuk je highway smpi la kl mmg lebat..

Dah masuk karak highway, turn aku lak drive..en fitri member aku tu dah bantai bdengkur dah..aku bab2 drive sorg2 ni mmg xleh..nak bg ilang ngntuk aku tekan je paddle myk tu smpi 140km sejam..at 1st mmg aku dah suspek mcm ade bende je yg xkene..lain mcm je vibrate kete aku ni..selalu aku drive 150km sejam relek je aku ase dlm kete..kali ni mcm vibrate lebih lak aku ase..

Sampai je area2 temerloh..POMMM!! amik ko tyr meletup..nak berpusing kete aku time tu..abis 3 lane highway tu aku bantai gelong2 dah mcm driver mabuk lak..mmg out of control..sib baik xde kete sgt time tu..aku dah cuak giler..klu xcaye korg tgk la sendiri tyr yg pecah tu cmne..abis tertanggal2 kulit nampak dawai dah pn..smpi skirting ngn bumper kete aku pn pecah sekali..kuat xkuat nye tamaparan tyr tu kt body kete aku..abis lagi duit aku bulan ni nak ganti skirting..hahaha

Korg imagine la klu kete ngh pecut 140km/sejam cmtu, suddenly tyr meletup..hmm alhamdulillah..dgn skill pemanduan aku yg ala2 pro ni leh gak parking tepi ngn selamat..(skg riak la sket, td cuak kan main..haha) shaking abis tgn aku td..pas dah btungkus lumus tukat tayar spare, aku drive 80km/sejam je pastu..hahah cuak bai..shaking pn xilang lagi ni..

Assistant penukar tayar yg berjaya

BYK dosa aku ni..pasni ke tobat2 ni..

wahhh parak lagi duit gaji aku bulan ni!!!bru tgh bulan!!

11 comments:

-aNida OtHmaN- said...

edi ok kaa ampa??? tudiaa punya bejalan sakan smpai tayar pn pecah...huhuhuhuuhuu

scary aih tgk tayar tuh...

zirconia said...

masyaAllah. nasib baik takde pape jadi. masa hujan kena bawa hati-hati ye.

Hanis Azla said...

syukur Alhamdulillah, mujur semuanya selamat.

lady XOXO said...

haaaaaaa baru tau camner penang nyer hujan... bayangkan ari2 wina lintas jambatan tu merempit p kerja penat oooooo then klu hujan.. haiyoooooo....

naseb haidi ada kawan leh tukar2 pandu kan,,

alamakkkk taya pecah... syukur tak jadi aper.. tu la haidi2.. ehehhe..

ni awat cara reverse ni.. kira citer dari balik dulu ar nie

Shu Shinju said...

alamak.... korang ok kan..ish..sian korang... edy jgn dok bawak keta laju ngat aih.... risau kami tau..huhuhu... alhamdulillah..semua selamat kan....

Dia.Honey said...

tayar letup ke bunga habis tanggal ni...kat kilometer berapa nih

sui nawi said...

Oo bahayanya...
nasib baik tkde pape.

Haidi !
do drive safely.
hujan ni jln mudah licin.
Take care k.
maaf la,skrg busyy ckit

Sasa Al-Sharif said...

aku agak mesti bro nak nangis masa tu. pastu jerit oh my goat!! my honey, my darling!!

MiYOKO TACHIBANA said...

lenkali jgn bw laju2 noooo...

bahaya sgt2 tuuu...bw ikut limit yg dibenarkannn...

arap sume2 nye ok kann...

Anonymous said...

Astaqfirullahalazim....nsib tuan kete xde pape...

Anonymous said...

Next time be careful okies...