Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Tuesday, November 2, 2010

Secret Recipe

choc. chip cake

November ni mmg byk giler jalan2.. every weekend aku g jln2, smpi terpakse cancel sbb ade yg clash ngn trip lain..aku ni xde keje lain ke??jalan2 jer!!

1st week    : Melaka
2nd week   : Penang , outing n insyaAllah celebrate besday shu sekali
3rd week   : Langkawi
                   Taman Negara, Pahang
4th week   : Indonesia

Antara trip yg aku terpaksa cancel : Melaka Maju 2010, Kuching, yang Taman Negara tu pun mcm nak kene cancel je..hahaha


  
Aku balik ipoh arini, saje nak tgk2 mak aku..hmm serius aku smpi umh je mmg terkejut tgk mak aku, lain dah sgt..muka dah bengkak, mata dah sepet.seriouly aku sendiri pn boleh xcam mak aku sendiri klu terserempak die kt mane2..mmg lain sgt. .doktor ckp ni effect ubat leukemia yg mak aku amik..sebak aku tgk waktu tu..tp mak aku senyum je, hepi jer..tp aku tau deep inside her, die sedih ngn ape yg jadi kt die, ape yg die tanggung..cuma die xnk tunjuk kt kami adik beradik..aku kenal sgt mak aku tu cmne..aku pn xnk la tunjuk yg aku sedih..

Aku mohon, doa sgt2 supaya mak aku sembuh mcm dulu balik, aku tau aku bkn seorang hamba Allah yang btul2 taat, tp aku btul2 doa yang mak aku dapat jadi mcm dulu balik..cukup la masalah2 yg die dah ase mase nak besarkan kami adik bradik dulu..skg ni alhamdulillah, aku dah senang, aku nak gak bg die ase senang skg ni..cukup la beban yg die dah ase sebelum2 ni,,aku nak sgt yakin yg mak aku dpt sembuh balik  even ape pun yg doktor ckp kat aku pasal harapan mak aku nak sembuh mcm dulu balik. hmm cite sedih lak aku ptg2 ni ek..heh

....Tadi aku saje bwk adik2 aku g jln2 kt jusco, baget2 nak tgk movie, tp xde lak cite yg sesuai utk adik2 aku ni, so cancel la tgk wyg..aku bwk diorg g mkn aiskim baskin robin, pastu lepak2 kt secret recipe jap..nak sgt mkn indulgence ngn choc chip walnut..padahal aku yg teringin nak mkn indulgence tu.haha aku ni jenis xreti nak ckp xboleh or xnak klu adik2 aku nak pape..ssh cmne pn aku nk gak try bagi pe diorg nak..tp xpnh lg la diorg mntk mende2 yg ngarut2, yg mhl2..adik2 aku fhm..

...

...Mira tu lak dah dekat sebulan ngadu teringin nak minum latte, aku xtau la die dgr dari mane latte tu..bkn die tau pn latte tu ase cmne..sebagai seorang angah yg macho lagi baik hati, aku bwk la kt secret recipe ni..leh telan 3,4 kali je pastu aku yg abiskan latte tu..die xtau latte tu pahit..nak sgt..





Lagipun Aku pun ade hutang kasut converse yuna utk mira ni..reward die pose penuh lagi tahun ni..so ak bwk diorg pusing2 jusco ni, asenye sume kedai kasut aku g..sume die xberkenan..cerewet gak bdk mira ni..mmg kompem ciri2 pompuan sejati..sib baik adik aku, klu awek aku xde nye aku nak lyn2 g blogwalking kt sume kedai kasut kt jusco tu..baik aku BW kt blog kwn2 aku..haha patut la sume relationship aku sebelum ni xpenahnye nak kekal !!

Sebut pasal kapel wat mase skg ni mmg aku prefer status cmni..aku ase xready lgi kot utk satu lagi komitmen lain...bkn xpnh try, tp mmg xjadi..aku nak enjoy life single cmni..mmg la kdg2 terasa nak ade some1 special, nak dating2 mcm org lain, tp aku xberani lagi nak ase mcm yg sebelum2 ni..aku dah nekad, bila aku dah dtg feel nak kwin baru time tu aku nak carik. dah serik aku nak bercinta2 ni!! cukup la ape yg aku dah ase sebelum ni...penat dah..



saje promote kete aku jap..ko nampak sticker tepi tu..arsenal beb!!

serius aku dah jadi hantu indulgence..tiap kali nmpk secret recipe kompem aku beli punye. nak suruh titin buat la..haha titin lagik!! tin wat tiramisu ngn indulgence sekali ek kt penang nti..

end of story...-expert in photo, amateur in dating, haidi

21 comments:

Rebelle Me said...

abang yang baik!
semoga cepat sembuh untuk mak kamu..
berdoa..

cHaN said...

wah! bnyak makanan best2 ne. sedap2! :D

Shu Shinju said...

1st ~ shu sedih sgt dengar cite yr mom... hope untie cepat sembuh k.. haidi mmg seorang anak yg baik... bertuah untie.. sejuk perut untie ngandung dia dulu....

2nd~ terkejut baca yg haidi nak dtg penang outing ngan kitaorng sekaligus celebrate my birthday...hehehe.. terharu biru sgt..hihihi.. we will wait u haidi.. sampai roger2 k....no.pone kang shu kasik erk... bagi email haidi kat shu k...:)

3rd ~ admire ngan yr adik...mira erk..yg bertudung tu...comel sgt.... bestnye dpt abang cam haidi... hehehehe....

Hanis Azla said...

akak pun hantu indulgence secret recipe... waktu lunch mkn itu aje pun takpe.. btw akak pun ada plan nk ke indonesia on 4th week this november.. sama la plk yer..

Nurr Kasih said...

salam..outing bt.caves tu my first outing. wah dah penuh outing bln ni? he. oh sabtu ni ikut learn basic kat laman budaya shah alam, insha-Allah :).

farahD said...

ah choc indulgence! sy minat jgk...mcm mkn kek ice cream bila mkn tuh. Sy pernah la pegi jusco kat kinta city tuh sbb sy skolah kat convent ipoh dulu ngeee !

Suddenly miss ipoh!

MiYOKO TACHIBANA said...

haidi....

semoga mak haidi cpt sembuh ye...

aik ada lak nama titin kt situuu...nk tiramisu ye, kena mai png laaaa...tak reti nk wat indulgence lg...kena beljr niii...

nadiah said...

jgn sedih2 mak u pasti ok oneday nanti...
u mesti punya hati yg tabah demi mak u..

Fane Davis said...

Kek sedap....latte tak sedap...
wawawa...outing dengan adik2 ya..hehhe...

nurul huda said...

go arsenal!!
huhuhu. >_<


hmmm seronoknye dpt abg cm incik haidi neyh!! suke eyh bawak adik2 jalan2..
heee jelez3!!!! =.=

nurul huda said...

semoga mak incik haidi cepat sembuh!!!
Amin.

gnesop.com said...

best nyer makan2!

cintatehO said...

wahhh haidi kencang jln2 ni. udah2 la 2 sy jelez ni...hahaha.

emm..nk kritik skit psl N3 ni. plg lemah dlm N3 ni pd bahagian pic makanan 2. sbbnye sy yg lemah rase lapo trus ble tgk...huhu

cintatehO said...

wahhh baiknye angah...huhu.

smoga mak haidi cpt sembuh...aminnn

zmah said...

Sapa nak amik no.keta dia....mesti kena ni..gurau je..

Dia.Honey said...

yammy3 secret recipe!!! ekekekekek

Nurr Kasih said...

salam..
Ini link belajar basic tu kat facebook. part 1&2 kul 7.30pg and part 3&4 kul 9pg. klu rasa nak pi, jom join :D.

http://www.facebook.com/home.php?#!/notes/belajar-fotografiediting-percuma-untuk-bumiputra/daftar-kelas-basic-photographyuntuk-peserta-baru-sahaja-6-november-730pagi-laman/166813876682076

lady XOXO said...

uwaaaaaaa en haidi mai this month ker.. uwaaaaaaaaa tak leh ar jumper.. sbb wina bz preparation abg wina.. mai ar lagi nanti na kenduri abg wina.. na na.. HAIDI.. ehehhe.. nanak sikit kek SR

azzey said...

haidi takeAfoto: x lapor pun jd lapor tgk gambor2 kek tu.....anyway, mudah2an mak awak cepat sembuh.

p/s: org ipoh ek? dkt le dgn tk intan....

zirconia said...

eh. mak haidi dakit leukimia ke? harap2 sihat cepat. aaminn~

SizZLing SuZai said...

salam..

smoga ibu anda sembuh spt dulu..amin..

**SAYE XSUKE kek CHOCOLATE! ^^