Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, November 5, 2010

25 things

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you."



As I've been tagged by Cik Zaty  few days ago :P , now it's time for me to pay the tag given ya! Sorry lambat nak buat entri sebab byk hal n life are getting messy nowdays..

Tq zaty..ni bro nak buat entry ni..bace ek..jgn xbace lak..penat buat ni..bkn sket ni..25 things ni..xde diskaun ke??hehe


Haidi and secrets..finally revealed..


1. Nudzul Haidi sebab lahir pada hari Nudzul Al-Ouran tahun 1984 la (hari Nuzul Quran xsama tiap2 tahun)


2. Pronounce name haidi ni Nu-dzul bukan Nud-zul (spelling dulu2 dzul tu bunyiknye zul)


3. Really much into photography and instrumental music esp. guitar -main xterror pn (terror means hebat bkn ganas)


4. Hidup dlm dunia die sendiri xbape amik tau sgt hal org lain (jnji ade internet, lappy n cik nikon ni)


5. Perlukan some1 yg btul2 fhm diri die ni, berfikiran jauh, matured tp manja, bekerjaya, boleh berdikari


6. Sentiasa cari peluang nak majukan diri sendiri, xpnh puas dgn ape yg die ade skg ni (tu pasai smbung study lagi..hahah)


7. Sentiasa cari hobi baru, klu boleh die nak tau semua, die nak try sume (music, photography, fishing, climbing, sume la..)


8. Sebulan at least sekali mesti kene g jalan2...wajip ni!!


9. xleh rambut panjang sket, mesti nak potong..


10. Selalu pk pasai duit simpanan bile nak cecah RM50k


11. Suke minum kopi o n mkn cucur jagung cicah kuah kacang


12. Xbyk bercakap kalau berdua, speechless, tp klu ramai2 die ni la yg paling kecoh


13. Sentiasa ade kawan baru, pastu selalu kawan lame dah xkontek2 sgt..(xtau nape jadi cmni)


14. Love story??penat dah ngn sume tu..dah tawar hati sgt2 dah nak bercinta


15. X reti ckp xboleh, xreti ckp xnak!!ni kelemahan yg byk kali try nak buang tp still xleh..(ni amaran!! jgn la korg mntak pape kt haidi ni, kompem die belikan..haha)


16. Laa baru 16 ke?igt dah 24 dah...


17. Suke membaca tp 1 news paper kene mkn masa 2 hari nak abiskan.(memories of midnight, stephen king tu pn dah dekat 7bulan baru chapter 21..haha)


18. Penah bkulit cerah satu ketika dulu, skg ni dah black-black sweet (keje construction site ni bai..)


19. Impian : hope 1day nti nak run business sendiri..target lagi 3tahun!!


20. Pas abis study ni pn plan nak sambung lagi study pastu sambung lagi...tp mybe kos lain lak la


21. Amat menyukai budak2...keutamaan yg berumur 5 tahun kebawah..still leh cium2 tpk kaki diorg lagi baya2 ni..)


22. Antoo muvi...kdg2 klu xde kwn, tgk sorg2 pn xpe..layan jer..


23. Makan and tidor (sentiasa xpnh puas ngn 2 mende ni..)


24. Not a heavy smoker, but still a smoker rite??try nak quit!!


25..wahh dah 25 things dah ek..dah ready nak berkawin..tp..tp...tp....ntah la...


26. tambah satu lagi la..suke cikgu or nurse..hahaha




ni nak tag korg lak ni..sape la mangsa aku utk 25 things ni ek..hahah tp xde paksaan la..sukati la nak buat ke x...

Shu shinju  -  Wina xoxo - Titin akak miyoko tachibana - DySha cHan - nurul huda - anzanar- cintateho


Fane Davis - Honey Bunny - Emieysandra - Anis Izyan - Myra (little myra shmallow) - Cik Nona sepet


suey al-zahra - cikgu indah mulya - tia- syafikah


p/s : aku nak tag laki..tp kompem jadi bahan lak nti kt bdk2 laki yg aku tag tu..haha

15 comments:

Shu Shinju said...

ade jgk yg sama ngan shu...myb sebab tahun kite same kot...hihihihihi....but,i loikkeee no.1,5,6,8,12.

Dah ready nak kawin??? kena cepat2 cari calon ni haidi..:) nak shu tolong carikan???? hihihihi...

Suei Al zahra said...

Seronok baca tag yg Haidi buat ni..
kelakar.Tut tut ada jgk nama suey
kt sini.Kalau taknak buat bole?

Malu lah :)

Hanis Azla said...

suka cikgu & nurse.. InsyaAllah jumpalah nanti tu. Akak doakan yer..

Izzaty said...

Congrats sbb dah buat tag ni, thanks tau! ;)

Skrg dah mcm kenal la juga sape bro haidi ni kan. Hehe~

No 4, 15 & 23 tuh zaty suka. HAHA! :P

cintatehO said...

ske yg no.15...sy nk KFC + Bege MCD + pizza + ikan patin msk tempoyak + cekelat udang 20sen...;)

haidi takeAfoto said...

bahaya lak statement no 15 tu..haha jgn take advantage ats kelemahan org lain ek..hehehe

mane ade dah ceklat udg 20sen dah skg wieyah oi...kt kedai makcik zai kt simpang jengka kt shell tu pun dah rege 30sen dah...

♥-- emieysandra --♥ said...

eh..emiey pun ditag, thanks yer, tapi emiey baru je buat tag ni..
yg k-24 2 not good, cube berenti dari skg ea..ehehe
semoga Haidi cpat jumpa jodoh yg baik!
~_^

zirconia said...

memang meng'expose'kan diri nie haidi. bahaya nie. nasiblah haidi tak tag ai. hohoh.

Shu Shinju said...

aik... masa shu baca xde plak no.26 tu... wahai cikgu2 & nurse2 sekelian alam... pay attn pls....hihihihi... & xde plak Tag nama shu...hihihi...

btw, thanks haidi....karang2 shu wat yer..:)

MiYOKO TACHIBANA said...

suka no 15 gakkk...hihihihi...

alamak, nape tag titin nii..susah nk menjawab niii....tak reti nk cite pasal diri sendiri...hihihi...

suka cikgu n nurse ye...ada gak membe2 cikgu tin yg single n available, nk ke...tp, tua sket drpd haidi laa....sebaya ngan titin nii yg da tua (tp, berjiwa remaja gituuu)...hihihihi...

mien said...

hehe. paling suke ayat nom 16 sbb td pon rase cmtu. aik br 18 ke. aik baru 20, uishhh. hehe

cintatehO said...

ohhh yeke dh lame x jmpa cekelat udang 2 haidi..cehh mahalnye cik zai 2 jual(3posen mahal?? aku x kedekut la..). ble cik zai naik harga x bgtau aku pn...uishhh mara jp..takut x??..takut x??..

cHaN said...

no 15 paling terbaik la bro! haha.
I LIKE!
nnt bleh la nak pau bro haidi :D


katakan TIDAK kepada no 24! hihi

Suey Al zahra said...

Komen kali kedua..

Sudah linkkan Haidi.
Have a nice day.

lady XOXO said...

taraaaaaaaaaa nama wina ada.. wokays bos.. insyallah saya buat.. wah2 haidi rahsia dah terbongkar erk. .ahahha