Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Sunday, October 10, 2010

10/10/2010 - scenic view of cherating


this scenic view was taken during my lovely morning  at cherating.. this place is simply heaven for photographers with its picturesque view and "not so" crystal clear water, a lovely sunday it is..aku bgn awl pg ni..dah byk pantai n pulau aku g, tp selalu aku miss morning punye shot..so kali ni 3 alarm aku buat semate2 nk bgn pg..mlm td dah la penat bbq..aku sorg lak tu yg mengadap bara bbq tu..si fitri tu injured lak..kene serangan lelah thp maksima..so die diberi pass tdo awl..aku je la sorg jejaka macho yg berpeluh2 alih2 ayam, tambah arang, kipas2...berpeluh xhengat..aku ase byk dah peluh aku berterbangan ke ayam2 blackpepper tu..lantak korg la..hehe sedap kate diorg..mybe sbb ade perisa tambahan tu la aku ase...ajinomoto beb..


seingat aku yg ingatan dah xbape kuat ni, aku dah jejak pulau phentian, balok, pulau redang, pangkor, lang tengah, pulau sapi, manukan, pulau tiga, sibu, langkawi for sure, jerejak, pemanggil ehh byk dah pantai n pulau aku dah g ek..tp yg btul2 aku nak g tp xsempat lagi nk g pulau sipadan..bile la dpt jejak sane....dulu g sbh rushing sgt..xsempat nk g sipadan tu..hopefully 1day nti la..

pas subuh pagi ni aku trus kuar bilik, berpegangan tgn ngn cik nikon g pantai cherating..mmg sejuk giler pg2 ni..dah la aku pki sleeveless ngn short..menusuk tulang beb.tp sbb nk shoot sunrise punye pasai aku redah jer..dah la semlm xdpt shoot sunset..ujan lebat..smpi ke ujung pntai aku ala2 bjogging la konon. bpeluh gak la pagi2 tu..tgh aku duk relek2 kt tepi pantai tiu sorg2 lyn kepala..pk mase depan aku yg xbape nk nmpk lg ni..dtg lak 3org knk2 riang ank2 kak tie ngn kak wa..mintak aku amik gmbr diorg..heh aku layan jer..dah settle hal bdk2 ni..dtg lak anak2 dara ni lak posing2 tepi pantai pn nak aku amik gambaq gak..perut lapaq dah ni..dah2 cukup amik gambaq..nk p mkn ni...

byk photo aku upload utk entry ni..so klu dah byk photo mls la aku nk mnulih pnjg2..tgk2 gambar dah la..lets the photos do the talking..aku pn nk smbung study ni..byk lagi xsentuh handout ni..keje pn byk xsettle lagi. minggu ni meeting lak..tgk la tgh2 mlm sket klu aku ngantuk aku smbung la writing...klu aku ngntuk la..



p/s : actually tarikh 10/10/2010 ni expectation date yg aku target nk kawin dulu2...hehe dah melepas...bile la nk kawin ni.....kwn2 sume dah ank 4,5 org..aku still cmni.....


soru time..kak wa ngn kak tie yg masak..

geng2 anak dara yg xterlibat langsung dlm aktiviti memasak..makan je tau



dah nyawa2 sotong, sotong ni..






aku suke shoot bunge yg ade embun cmni...




anak2 kak wa



tinggalan sape la ni aku xtau la..


belangkas xjumpe..cengkerang die pn jadi la





fiza beraksi separa sedar..

bez breakfast sini..sedap2 sume..harga pn leh thn la..

mak ai..pose menggoda kak wa..heheh


jgn mencuba aksi ini di rumah..mas ni pn dah 7x berlatih baru boleh spin cmni



14 comments:

MiYOKO TACHIBANA said...

bestnye cuti2 mesia kt cherating...jeles mmg jeles..bile la lak nk g holiday niii...

maybe, tggu honeymoon..ahaks...

haidi, target date 11.11.11 utk kawen ;)

zirconia said...

whoaa..cantiknya scenery kat sana. paling suka kalo gambar kat pantai. outdoor utk wedding nanti nak kat pantai lah. heee.

comel je budak-budak tu. sangat innocent. bersih.

p/s: cop utk wedding boleh? tapi tak tau bila. hahahahaha.

♥-- emieysandra --♥ said...

bestnyer!
sume gmbar lawa-lawa..:D

nurkaloi said...

uwhh...nice giler holiday en haidi...
holiday ku hnye di pusat bandar yg penuh sesak ngan orang orang....lau orang m'sia takpe...tapi orang asing dari planet tetttttttt....ngeh3

pling suke pic bunge purple uh...
memang menarik...seyes ckp

p/s:: sori laa trlalu bz dgn khidupan ...hehe...tak sempat nak renang-renang ag...thanx ye... haa lag satu ckp psal tgk wyg...bile free??? hehehe

lady XOXO said...

wahhhhhhh besh nyer kamoooo jeles nie... ahahaa nanti nak ikot TITIN p honeymoon leh... ahhhhaha...

serius cantek pic pic haidi take.. mmg dasyat ar.. ehehehe

Nice one...

Shu Shinju said...

bestnye awak dah berpeluang ke pulau2 di mesia ni.. tu adalah impian shu tau.. nak jelajah pulau2 kat mesia ni.... bestnye....tp, x berpeluang lg...huhu..

pic haidi cantik2 la.... bestnye....suke sgt... serius!!!!

mood x ok lagi.. tp, sebab kawan2 shu gagahkan juga...huhu..:(

haidi takeAfoto said...

tq..nk tgk wyg ok jer..bile2 pn leh..heh xtgk lagi wall street tu..

shu : xmau sedih2 kay...jgn pk sgt la prob tu..bz kn jer idup awk..hang out ngn kwn2...jgn duk sorg2...hepi2...

jom amai2 ikut tin honeymoon jom..bez2...

Dia.Honey said...

wahh best nyer cherating!!!! lama tak pegi....ada lagik tak bangkai (ewahh bangkai tu) batang pokok yg terdampar dekat3 gigi air dky ngan area morning glory yg banyak3 tuh? ekekekkekekekekek

aleen aiden said...

waa..sker gamba budak2 2.huhuh

nurkaloi said...

uwhh wall street...jowm this week...hehehe

najihah sahami said...

haidi!!sumpah mish jeles...huk2...p cherating x ajak...
waaa....~~~~~

shuey itu faa.. said...
This comment has been removed by the author.
eiffel said...

nice picca :p

HonEyBuNNy said...

cian sotong nyawa2 sotong tu...ehheheh..ooo bdk baju pink anak kak wa eh...he2