Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Saturday, October 23, 2010

waka waka photoshoot de' 3rd episode




































mls nk tayang entry sebelum ni lame2..malas nak pk lama2..mylense'sStory ni pn dilahirkan bkn utk sbb2 mcm tu..heh terpengaruh ngn blog2 yg aku selalu ziarah la ni..adoiiyaii...4 hari lagi aku exam n next week pn dah due date aku kene submit tesis tu..so life must go on..biar la cmne pn kan..
.
.

MALAS dah nak buat sume skg ni..
.
.

hahhh hepi mode!!! continue berwaka lak..xpe ek..byk sgt dah sequel wakaka 3,4arini..korg kene tunggu gak last episode wakaka ni..top of d icecream..mmg cun..haha aku tetap aku..byk gambar je dlm ini blog..aku xpndai bermadah, xpandai poem2 mcm anis izyan n izzaty tu.. pun xpandai bcerita bab2 politik mcm incik pakdi n mr kembara.. xikut pkembangan artis2 kt msia ni..so xleh gak nak cite sai gossip2 artis mcm pakcik. xde idea nk jual produk ape thru blog ni..xmcm bisnes blogger mcm cik maria yg bru je follow aku td..mcm2 die jual..kek lapis, shawl, sume ade..aku mmg xreti meniaga!!
.
.

tshirt custom design yg bdk2 junior aku tempah dulu zmn2 study kt UTM 4taun dulu pn ade separuh junior yg xdpt lagi..kira halal je la adik2 ku..abg pn kene tipu gak dulu.ngn super senior korg gak.hahaha

language aku pn bterabor je..apetah lagi klu nk speakong..setakat selit2 omputeh sket tu leh la..baget2 mcm Key ELL la konon2..padahal makan petai cicah tempoyak budak haidi ni..citt mcm bdk2 KL xmkn tempoyak je!! sib baik aku x ber "u-i" lagi mcm kwn2 aku yg lain. kawan aku sekelas dulu mkn meggi pn kerat dua kongsi ngn aku, kdg2 pkai towel aku dulu skg ni dah u-i ngn aku..korg leh imagine x?? nak je aku lempang kwn aku tu dikhalayak ramai...
.
photos...ni je yg aku ade..so ni yg aku sell kt blog ni..yg aku nak simpan dlm blog ni..ini pn slh satu cara aku nk improve lagi skill membokeh aku ngn cik nikon aku ni..haha mcm xhepi je ending aku ni..



model2 africa ni pn dah add aku kt fb..cmne die tau address fb aku pn aku xtau la..sape la member2 yg pecah ni ek..dari sumber yg korg leh pcayai aku ase..tp aku yg xleh pcayai sumber2 ni..



ni payung yg sepupu cik xoxo a.k.a wina dah curik...online diary, fiza asenye (promote ni..)





ala2 Africa Next Top Model lak model africa ni...dgn payung lagi, lighting lagi..korang ni bile nak amik aku jadi model lak???aku nak prasan gak..

9 comments:

nurul huda said...

payung cantik!
:)

Izzaty said...

Eh bro Haidi, Zaty mane ade pandai sgt nak madah-madah. Zaty pon still learning lagi bab-bab poem or sajak nih. Hehe~

Bro, it's okay kalo gambar je yang mampu bro jadikan ilham kat blog ni. Bukan semua orang ade bakat nak ambil gamba yg cantek tau. Zaty pon tak pandai.

Bro pulak dah ade kepakaran dlm bidang ni, so teruskan perjuangan bro hasilkan lebih banyak photoshoot yg cantik dan boleh menarik perhatian orang. All the best, bro!

p/s ; Dari sekeping gambar pon mampu menyimpan sejuta makna ;)

echah mashuri said...

wah2...chntek2 model neh...
tp lebih tertarik kat camera uh..
bak 1 incik hadiii!!!hik9

Suey Al zahra. said...

Gambar model dgn payung tu
superb...compo nya superb !

background mmg amt cool.
Nk ambik suey jdi model,
tak cun kot,sbb Suey dh btudung..

noor afzan said...

salam haidi..
thanks mai blog saya.
oo..awak ni minat photography eh..
nice2..

y@n@ M!B said...

santekkkkkkkkk..........
















camera itu...ngehehe~ =P

zacky ~786~ said...

hebat tEMbakan aNda.. hehe..

g0m0k9enDek said...

inicik haidi.. cun ar pic.. bile nak aja gomokpendek nihhhh?? hihihi

Shu Shinju said...

ni bila nak ambik gambaq kami org penang plak ni?? hehe...