Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Sunday, October 24, 2010

colour of my life - me, art & my soul


 ARHHHHH!! ngantuk giler ni..dgn temperature aircond York 2.0 horse power aku tekan smpi 16 darjah celcius..green tea 9 sejuk kt depan aku ni, aku kunyah2 jack and jill chocolate NIPS satu demi satu, dgn uniform rasmi aku kt bilik ptg2 ni, boxer biru petak2 , dan sehelai comforter. "I dont wanna be"  Gavin De Graw aku pasang sehingga memecah kesunyian ptg ku ini..aku menerap tulih2 nota ringkas yg amat colourful (klu xabis study leh gak wat toyol note2 ni-back up plan)..ngantuk giler study waktu2 cmni!! xleh jadi ni..klu aku layan mate aku ni kompem smpai mlm aku tdo ni - kene update belog bg ilang ngntuk ni!!


cepat2 amik cik nikon!!


ni la hasilnya..click n snap!!

entry aku sebelum ni (wakaka episode 2aku pnh ckp yg aku suke shoot picture yg saturate, yg colourful rather than blackwhite, warm..korg sure leh prasan klu korg tgk sume photo2 aku dlm mylense'sStory ni..actually bkn photo aku jer yg colourful. idup aku ni je pun pnuh ngn kaler..kt depan aku skg ni pn ni pn da nmpk kalerful..hahaha dgn nota yg ade 4,5 jenis pen kaler aku gune, highlighter lagi..pastu coklat NIPs yg berterabur ats buku aku ni lagi..haha nampak kan??






aku start main dslr camera xsmpai pn setahun..dulu mule2 aku pkai compact camera nikon je..tu pn company aku punye..nak beli dslr mane la mampu lagi..mmg ngn camera tu pn aku dah start shoot..tp xde la join photoshoot ke hape ke..suke2 je shoot bodo2..

dah cukup baget aku rembat canon 1000D..time tu harga 1000D ni RM2K above lagi..skg ni dah RM1.5k kot aku leh dpt..still xpuas ngn 1000D ni aku lak p gatai tgn lak nk upgrade..time tu pn ade duit lebih...angkat la cik nikon yg aku pkai skg ni..so far aku xpk lagi nak upgrade lagi..nk upgrade kualiti shoot je skg ni..lenjan dulu cik nikon ni selenjannya..

dah bkawan lak ngn bebudak dslr, join kelab sane join group sini, masuk photoshoot sana..terpengaruh lak ngn hasutan kawan2 yg sememanghye terrer bab2 racun org ni..mcm2 accessories aku dah rembat, tripod, trigger, flashlite, battery grip la..serius aku habaq kat hang hobi ni mmg kene belanje besar..so far aku estimate da 7,8 riban abis kt hobi ni je..cukup la..tobat dah aku nk ikut kwn2 ni..

cukup la ape yg aku ade skg ni..bkn pro pn lagi..amik gambar pn terkuntang kanting lagi..hahaha

6 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Suka tgk Haidi amik gambo highliters...nampak so cute.

Kawan ahkak pun kalo dia shopping beli gadget2 utk dslr nie..mmg ribu raban abis kan.

HonEyBuNNy said...

salam..morning haidi....;-) cntknya highlighter tu....comei2...colourful..

Dia.Honey said...

ai ske cokelat nips...kalo ai makan....ai akan asing kang warna cokelat je dari semua kaler2 yg lain..makan yg cokelat je dulu....lepas tu yg lain tak makan dah pon tak pe...hahahahhaha

nurul huda said...

ok gambar highlighter 2 sangat sangat comel!!!!



suke yg kaler pink uh..
nak nak!
hehe.







er kalo amik gambar kinder bueno lg cantik!
huhu sbb kinder bueno sedap..
yum2



next time amik la gmbr kinder bueno.
hehe =D

Sasa Al-Sharif said...

nice idea bro.. teringin nak snap gambar smarties jgk. tp dah idea bro. tak best la kalau tiru :)

cintatehO said...

hidup akn lebih menarik sekiranya ada warna-warninye..ahakss