Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Monday, October 11, 2010

11/10/2010 - cherating beach - the last episode


sure korang da bosan ngn entry aku pasai cherating ni..ni last kopek la..pasni xde dah aku wat entry or upload2 gmbar kt cerating..hahaha

actually aku nk wat belog aku ni mcm virtual photo album aku la..so hope korg leh fhm la..klu boring pn korg kene gak thn bijik mate n kepala tgk2 gmbr dlm album aku ni. kene cube gak.haha.sometimes the beauty is in the attempt..aku appreciate comment2 sume kwn comel+macho aku kt semua entry2 aku sebelum ni..aku pn dlm proses nk blajar n nk mesra2 ngn cik nikon aku tu..byk lg yg aku x explore..yg komen puji2 melambung tu aku nk ckp tq sesangat2..yg nk kritik or nk bg advice pape pn aku nk ckp tq gak...mmg aku sayang korg..



friendship through my lense- a single soul in 2 bodies



ni ari last aku kt cherating..pg tu sempat lagi la mandi2 pantai, mandi2 kt pool..takut mlm nti xleh tdo lak xpuas mandi laut..dlm pkul 2 cmtu kitorg dah siap2 nk balik dah..mcm biase..sebelum balik sempat lagi la shoot gmbar bebudak ni lompat2..gambar kenangan kt depan holiday villa tu...


trus shoot g east coast mall kt kuantan pastu..baget nak main boling seframe due..tp masing2 pn dah sun burn, melekit 1 bdn..so xjadi la..diorg g shopping, aku lak sempat la rembat 3 pasang tshirt kt The Brand pastu lepak jap lyn cappucino kt Big Apple ngn fitri..perghh berasap gak la tunggu bdk2 pompuan shopping..ape diorg shopping smpi lame cmtu xtau la..aku tgk mase kuar east coast mall tu blenggang jer..xde pn paper bag ke ape ke..window je la aku ase..tp mmg lame gile aku tunggu kt luar mall tu..


kelaparan thp cipan dah ni..nk mkn seafood, sempat la mkn seafood kt tg lumpur kuantan tu sebelum gerak balik..disebabkan fitri ni dah terlebih tdo mlm td. dan aku lak bertungkus lumus bbq, so nak x nak die kene jadi full time driver la on the way nak balik tu..aku ade je teman die kt sebelah..co-pilot la konon..padahal masuk je kete tau2 je dah smpai depan umh..haram xsedar langsung aku..tdoq x hengattt bai..















16 comments:

nuRuL aZieRa said...

hai haidi...
gambau2yg awk amik dgn cik nikkon sumpah agak cantik, and look "mahal" ...suke sbb pic tu sharp ..xmcm sy snap pic...hampeh! hehe

Umie Nadhirah said...

Helo En.Haidi..

gambar cun!

.
.
.

Lukisan kat blog saya ,bukanlah hasil kerja saya. Kalau En.Haidi baca betul2 entry saya :)Saya amik dr Devianart je. ^__^ Artwork saya,saya ada buat dlm entry2 yang lepas.

Shu Shinju said...

wah...sempoi... confim haidi...shu bertunang nanti dtg penang erk.. tolong shoot..:)

zirconia said...

haidi, sy jeles anda pegi cherating. dapat makan seafood pulak tu. mandi pantai lagi. uwaaa. mau holidayyy~

noor said...

waaa..cantiknyerr..

da lame nur xpegi pantai..

sgt cantikk=)

subhannallah..

MiYOKO TACHIBANA said...

rindunye pantai teluk cempedak..cntik kannn...

cherating tak penah g lg...

oohhh...seafood..love it so muchhh.....ketam tu nmpk sedap bangat...

AiDa AzRyN said...

aida sekalipun xpernah p cherating~ haha~

HonEyBuNNy said...

salam..hai2...ila dtg blogwalking neh...he2..lma xcuci mata di sini....kiut la budak baju pink tu..heehe

Sham said...

salam ...ada tokoh jadi pornographer...ops fotograper daa...

Lulu caldina said...

cantik... pandai kamera..

ngee..

Pinky Pixie said...

nak g bercuti juga la cmni.. hekhek.. jeles2..

gmbar siput, kerangan itu cntik.. hekhek

nurkaloi said...

bile laa pat holiday niee
asal weekend jer ade hal
ade hal jer time cuti...
hehehe

dah dah blik umah
jgn duk tepi pntai tu laagiii

nurkaloi said...

bile laa pat holiday niee
asal weekend jer ade hal
ade hal jer time cuti...
hehehe

dah dah blik umah
jgn duk tepi pntai tu laagiii

Abhamz said...

salam, gambar2 yang cantik....

nurul huda said...

budak kecik yang berbaju pink 2 sangat comel???

siapakh gerangan nya?


nak kenal...

hheheheh

cHaN said...

macam best la plak kat cherating ne. even saya duduk kuantan pun xpernah smpai lagi kat cherating ne. hihi

btw, nice pic la bro! :D