Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Saturday, October 30, 2010

compliment letter from UiTM




surat penghargaan dari UiTm..terharu.. terharu..tq tq..

Mission accomplished..aku pn mcm xcaye je arini aku sempat buat sume yg aku dah plan utk ari sabtu, 30hb ni.., yg aku dah janji ngn kwn2..outing batu caves ngn job shoot reunion event bdk2 batch 93-97 sekolah SMAK, ipoh..alhamdulillah..dua2 event tu berjalan lancar arini..

Macam yg aku post kt entry aku sebelum ni..tepat pkul 8 arini aku dah terpacak kt dataran batu caves utk outing JOM siri ke 7 tu..mmg bez..mmg sume participant pn sempoi2..tq sume..ni nti la aku cite kt next entry sekali ngn gmbr outing tu..

Emm..semlm aku dpt satu surat penghargaan dari UiTM..terharu lak..xpernah2 dpt surat penghargaan dri client cmni dri mane2 projek yg pnah aku buat selama ni..bangga gak aku ase..sijil ni pn UiTM bagi sebab aku dah siapkan projek die lebih awl dari tarikh yg sepatutnya aku siapkan..serius bangga ni..aku bkn niat nk show off ke riak ke..tp aku ase aku patut bangga dgn pe yg aku dpt ni..mmg perit nak siapkan projek tu..sorg2 lak tu..2tahun aku sorg2 je handle projek tu..so mmg aku puas bile dpt siapkan..ahead 4 months lak tu..tq tq UiTM..



Actually aku start projek ni january 2008..ni 1st projek yg btul2 aku handle dari A smpi Z..dari hutan belantara smpi dah siap satu fakulti baru utk UiTM..project value utk projek ni RM 50M n mkn masa setahun 9 bulan utk siap...byk yg aku belajar dari project ni...learning curve aku btul2 increase mase handle projek ni..lega sume dah settle...
ala2 nyanyi nasyid lak..padahal lagu rock kapak ni!!


aksi pe ko ni nip!!wat malu org raub jer ni..hahah


Hahah ade 2 cite dlm satu entry ni...2nd story ni xde menda la..saje nk post gmbar2 aku ngn kwn2 g karok kt mercu, pastu g main boling..xde pe pn..haha bdk2 ni pantang nmpk camera..mcm2 posing diorg buat..smbil nyanyi lak tu..haha aku maintain macho la..xde muka aku dlm gmbr2 aku..


13 comments:

cHaN said...

ni nak panggil ape plak yea?hehehe.

nyway, hebat la dpt siapkan projek awal dari tarikh sebenar! congratz! :)

Izzaty said...

Whoaaa bro~ congrats! ;)

Tahniah dah settle semua project and dpt compliment dari UiTM!

Sasa Al-Sharif said...

wah, project manager, susah tk handle projek?

neway, lawak jugak posing member yg kedua terakhir tu. haha

Hanis Azla said...

wah..teror ni...bangga2. Semoga terus success lg slps ni. Tahniah!

HonEyBuNNy said...

tahniah haidi...;-)kelakar la ila tgk gambar yg nyayi lagu ala2 nasyid tu...heheheh

aleen aiden said...

hu3,melalak xhengat tu.congratz2..

✿Bloodberry✿ said...

congratz haidi.. wahhh meti syiokkan dpt settlekn b4 due date..

tp yg dok melalak tu mmg sempoi manyak suke lorhh.. hehehhehe.. klako..

cintatehO said...

tgk gaya cam nyanyi lgu rock tp xtau la disebaliknye nyanyi lgu dangdut ke..haha

Fane Davis said...

wawawa....apasal tak nampak muka you dalam picture kara-ok tuh??nak jugak tengo muka haidi kena take photo.ahahhaha.

azzey said...

haidi takeAfoto: tahniah dgn penghargaan yg diterima !

MiYOKO TACHIBANA said...

wowww...sgt hebattt..

congrats..congrats..

Anonymous said...

uitm di hatiku

Shu Shinju said...

wow....karaoke...i suke..i suke...:)