Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Sunday, October 31, 2010

job shoot : reunion SMUK year of 93-97

Rebut la korang kerusi tu!!

Selesai satu job shoot kt ipoh..ni pn rushing giler nak keja event ni start pkul 2.30 ptg..pkul 1 ptg aku still ade kt Batu Caves outing JOM siri ke7..serius meriah gile outing kali ni..aku ade dekat 70participant ade kali ni..


Pkul 1.30 aku shoot trus dengan kelajuan 150km sejam..dah xpedulik dah speed trap ke ape ke..aku btul2 depend kt GPS aku tu je  detect speed trap..sempat ke sejam setgh dri KL ke ipoh?korg sure xleh buat kan..aku pn xleh gak!! hahah so aku lmbat sket la smpi event reunion tu..xpe..brader2 tu sporting sume..diorg phm..


actually job kali ni utk abg2, akak2 ex student Sek. Men. Keb. Ulu Kinta, Perak.year of 1993-1997..diorg organize reunion..so venue kt Hotel Excellsior Ipoh...tema reunion ni red and black..so aku pn tau sai theme ni last minute..so xsempat la nak setting cik nikon utk kaler teme tu..klu x, lg burse nmpk tema diorg tu dlm gmbar..


Brader2 n akak2 ni pn kepala sempoi2 je..aku yg jadi photographer ni pn gelak2 je tgk perangai diorg ni..hahah byk gak aktiviti diorg plan..lucky draw, rebut kerusi, prom queen, dressing tervogue, sehati berdansa kepit epal ngn dahi la..mcm2 la..aku pn lupe dah..tp paling bez!! karok time!! ni gua minat..hahaha


Kalau bkn sbb aku ni photographer n bukan ex student sekolah diorg ni..dah lame aku naik stage tu melalak..silap2 mic tu pn aku je kongker!!haha

awat ceq..awat monyok je ni....sapa buat ni..meh uncle babab org tu..
Smbil2 shoot gmbr diorg tu sempat la gak aku shoot gmbr ank2 abg2, akak2 tu..haha aku mmg suke shoot gmbr bdk2..bdk2 cmni sume xpndai pose lagi..so byk benda korg leh nmpk dari muke diorg tu dlm photo..natural pose..leh capture diorg punye hepi, sedih, merajuk, cebek, ngntuk, mcm2 la..the beauty of potrait..honest je pose diorg..

Pernah dgr x? a child can ask questions a wise man cannot answer..pnh gak kene sedebik dua soklan cepu mas dri bdk2 ni yg aku pn xreti nak jwp.haha so, change the subject je la..bez ek jadi bdk kecik ni, teringat kite kecik2 belum sunat dulu2..haha hepi je..xmcm skg ni..lepas masalah, problem, pastu masalah balik..serabot je..xyah duk penat2 pk sai duit, bil api, duit kete, road tax, insuran, keje lagi..



games teka lagu





     We worry about what a child will become tomorrow, yet we forget that she is someone today..



haha ni bez..kepit2 epal smbil nari salsa!!terbaikk

pakaian terbaik mlm ni!!

so u think u can dance??obviously cannot lor..



tq abg2, akak2..mmg enjoy mlm tu..tq bg hamper tu !! next year jemput la lagi ek..

9 comments:

cintatehO said...

ah ramai pkai baju merah 2. penyokong klate ke??..ngee3x

Shu Shinju said...

wow...mmg iron man la haidi ni.... terkejar sana sini...:)

Abhamz said...

salam, meriah majlis, bertambah meriah dengan kehadiran jurufoto profesional yg diimport khas drpd kl...hebat

Fane Davis said...

uiiiyoohhh!!!!!
pictures tell thousand words...
bestnyer kalau haidi dapat tangkap picture fane masa berlari 100m.
heheh..(apa kaitan dengan enrty ha??hehhe)abaikan jak..

Fane Davis said...

Haidi...you pakai Nikon or Canon??which one better??i nak beli Nikon tapi canon macam best jugak...you suggest2 dulu untuk i budak baru nak belajar neh..hehhehe

azzey said...

haidi takeAfoto: nice kaler! Excelsior ni berdepan je dgn company tpt sy keja (IPOH HQ)....:)

AiDa AzRyN said...

Fulamak~ de nyanyi2 lak tu~ ;)

nurul huda said...

wahhh meriah nya!!


merah membara semangat waja!

gheee

MiYOKO TACHIBANA said...

merah itam...i loike...