Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Wednesday, October 27, 2010

end of wakawaka gunung Lang

salam..at last..settle gak exam..penat xhengat..alhamdulillah..leh jwp sume..ade yg base on fact, pe yg aku study, n ade gak yg tambah ajinamoto je..goreng siap!!hehe janji aku confident ngn ajinamoto yg aku tambah tu..haha jgn ajinamoto terlebih sudah..

tq sume yg support, yg doakan aku..klu 4flat aku blanje sume mkn besar ek..kite mkn tiramisu titin buat sorg satu..orait??sedap owhh titin wat tiramisu raye ari tu (padahal aku pn xase lagi!!)wat tiramisu raye ari tu (padahal aku pn xase lagi!!)..esok sehari suntuk aku nak try rply n jln2 kt sume page kwn2 yg komen2, yg tag, yg bg award, yg blogwalking kt myLense'sStory ni..byk dah outstanding ni..tq tq...



aku ade 3 session exam td..yg session tgh ari paling perit sekali..dgn kepala yg dah nyut2 sbb xcukup tdo, mata rabak lentok abis, kepala igt tilam and aircond kt bilik jer!! pape pun..skg dah lega..tunggu result je..
.
.
exam dah settle, dah tutup buku, so ni tentatif program aku weekend ni : sempat ke x ni??


1. sabtu ni 8pg smpi 1tgh ari, ade outing anjuran brader ijam, JOM siri ke7 : Bt. Caves..amai gak photographer yg join..asenye lebih 50org aku ase..aku ade hal lain sebenarnye..xdpt nak join..tp disebabkan brader lanun main kasar lak pujuk2 ugut2, tpaksa la join..tkut pasni kene pulau payah lak nti..haha

2. sabtu ptg la, 2.30 smpi 6ptg lak ade job shoot reunion batch sekolah mane ntah aku lupe kt hotel excelsior ipoh..ni geng2 otaimer punye reunion la aku ase..ni abg aku punye job sebenarnye..aku jadi photographer import je..yg aku duk pikir skg ni, sempat ke aku nak gerak dri outing Bt. Caves tu ke ipoh sebelum pkul 2.30ptg?? try je la..dah janji..xleh cancel dah last minit cmni..jgn ade speed trap dah la..kompem aku pecut je kt hgway ni.

3. ari ahd pkul 1 ptg ade wedding photoshoot lak kt tasek titiwangsa..kwn aku gak ni..so mmg kene attend gak..xkan yg lain2 aku leh g, kwn sendiri kawin aku xleh lak nak g shoot??xbez lak cmtu..big day kwn sendiri ni..wajib dtg!!

4. tp mmg aku try gerak dari titiwangsa tu secepat mungkin sbb ade program lain lak kt bukit bintang..outing ngn fendi n the geng..tp yg ni aku xjoin pn xpe la kot aku ase..bru je outing ngn diorg ari..hahaha sorry fendi!! tp aku try gak la klu sempat la..xjanji bro..

5. malam ahd tu lak gerak g midvalley, ade event KENZO charity photography exhibition..ni pn aku ngn fendi gak la kot..sape2 nak try2 ushar nak beli dslr leh gak la dtg..fotokem ade wat promotion..tp aku ase xla murah sgt pn..kt komtar penang n pudu plaza aku ase mmg superb murah punye..

6. aduss sakit perut lak minum nescafe o ais kaw tgh2 mlm ni..arhh naik kt kepale dah ni!! naik bulu roma dah ni..adusss xleh thn dah!..caboottttttttt.. jamban jamban pls!! sape rembat towel aku ni..time2 ni lak ilang!!
p/s : untuk makluman..yg no 6 tu bkn program aku weekend ni..tu program aku skrg ni..caboott



















11 comments:

zacky ~786~ said...

whoaa..best yer jd photographer
padat jer aktiviti bro Photoshot kite nie..
tp siyess laa.. gunung lang mmg tRbaik..
den xsbr nk tgk view tasek titiwangsa lak nie.. bRo lu bg TEMBAK angle baik punyer ps2 upload byk x2.. hehe..

cabott... !!

nurul huda said...

gambar 1, 7 n 15 comel!!!

Shu Shinju said...

amboi.... byknye program dia...nak ikot bleh???

Izzaty said...

Whoa zaty suka gamba yg paling last tuh! ;) Btw, suma gamba pon chantek!

Pergh bro haidi bnyk gile event lepas ni! Best kan. Zaty tak abes exam lagi. Uwaaa~

p/s ; nanti gamba kahwin kawan bro tuh jgn lupe post tau, zaty suke tengok gamba weeding org. Hehe~

aleen aiden said...

wah3..bejalan je die ye.nak ikot!hu3

azzey said...

haidi takeAfoto: cantiknya gbr2 ni. sy sker sgt!!!

Sasa Al-Sharif said...

terbaik bro, cantik tempat tu. dah tu sempat pulak main glemer2 dengan modeling.

neway siapa awek tu? kirim salam boleh?

nurkaloi said...

yeaa....sakan
bile plak aku nak dijadikan model nie?? hehehehe
owhh at mid ade event...yeahh memenuhkan mid nanti

Hanis Azla said...

penuh padat schedule yek.. btw cantiklah gunung lang tu.. nnt nak pergi jugaklah..

missSenget said...

incek haidi...bl nk amek miss jd ur model??
hakhak....

MiYOKO TACHIBANA said...

wakawaka...smartnye gambo2 en haidi nii..suka sgt..thumbs up...

ade lak tiramisu cik titin ye..kuikuikui...nnti, dtgla 13-nov, birthday shu..inSyaAllah, adela tiramisu versi cik titin nnti..mgkin tak sesesap tiramisu secret recipe laa... :)