Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Wednesday, October 6, 2010

5/10/2010 - Taman Paya Bakau>>> 'superb ' waterfront

2,3 arini mmg bz gile aku smpi xsempat nk post entry n photo2 aku g outing ngn kwn2 aku..actually byk lg photo yg aku mmg nk sgt upload minggu ni..tp aku bz ngn keje n study pastu bz nk visit n try utk comment kt semua page kwn2 yg yg pnh comment n support aku dlm myLense'sStory ni..klu leh aku xnk ade ter'miss' mane2 kwn yg pnh komen kt semua entry2 aku.biarla xsempat nk post entry baru sekalipun, janji aku sempat nk bw n komen kt semua entry kwn2 yg btul2 aku ase mcm dah close jer..mcm dah knl lame jer.korang bomohkan aku ni.kompem ni...especially geng2 "makan jer tau" (tin,shu ngn wina chubby wohh), kak hanis azla yg antara yg mule2 aku ase rapat, cik anis izyan penjual ubat n sue (gadis baju biru) adik si zara yg nk beli dslr tp mengalami konflik nikong vs. canong skg ni, akak si sue, Zara yg dah g obersea, zirkonia, nurkaloi zombi moden, ila aka rossa aka horny bunny ehh silap hunny bunny, rina TNB yg selalu pengsan, mirra yg ade kt langkawi skg n selalu kene potong line streamyx (pkai tau byr xtau heh) n aku still igt  1st topik aku sembg ngn die pasai qasidah..korg kompem xtau pe tu..rahsia kite berdua..aleen jengka pelanggan tetap bas kt kt hgway karak ni, cik mish aka najihah supplier lolipop yg addicted to contest (pantang ade contest ade je name die ni..heh), lya bdk lumut, nadiah penjual kerepek, emieysandra (perghh name die..), pinky pixie,bro abhamz abg mmg besh.., n sue aka lovely mummy yg byk tolong n bg advice kt aku sai penyakit leukemia mak aku skg ni..tq sue..(sorry lame xkontek) ". sorry xleh nk wat link kt sume name tu..byk sgt..heh..ehh nape sume mcm gadis2 jer..laki pn ade gak aku bw, cume maybe sifat laki ni xnk komen2 sgt klu empunye belog ni sejantina dengannya.so aku xkisah pn...aku ok jerk..laki ke pompuan ke aku on jer..hahh jgn nk slh phm lak statement aku tu..aku tulen!! emm byk lagi name kwn2 yg selalu dtg page aku..cume skg ni, ni jer yg terlintas..pape pn..korg sume mmg bez..aku komen n bw korg sume ni sbb mmg aku nk komen..mmg aku suke bace2 entry korg, pasal life korg..xde la hrp pape in return. so klu korg xnk komen kt entry aku yg serabut ni pn aku xamik ati la..(kecik ati jer sket..hehe) actually myLense'Story ni lahir januari taun ni.tp aku mmg jrg sgt bukak blog ni..bru jer pulun bbelog ni 2bln lepas..sebelum2 ni mcm idup xidup jer..jrg sgt bw kt page kwn..kwn2 pn xde la nk bw kt page aku sgt..heh byk problem aku sebelum ni..klau ade page yg bw kt page aku then aku bw balik tp aku x tinggalkan komen pape bkn sbb aku ni xsuke entry korang..cume aku xreti nk komen klu entry korg pasal gadget ke, handphone ke, suppliment food ke, shawl ke..mmg sumpah aku xreti komen bende2 cmtu..try click kt icon comment tp tbe2 aku jd lost, blur..hehe tp aku kagum ngn usaha diorg bisnes cara cmni..keep it up..

hahh!!haidi dah lari topik dari title entry..slalu aku cmni..korang la ni wat aku jadik cmni..gamabr2 ni aku shoot kt perak, kt taman paya bakau kt area2 lumut gak..dari dulu teringin nk singgah kt sini tp xde kaki, so weekend ni aku nekad je benti kete..saje nk ziarah kwn2 aku yg dah lame aku xjumpe..mkin tebal bulu ketiak korang ek..hehe actually kt taman paya bakau ni ade satu jambatan yg crossing all the way hutan paya bakau ni smpi ke tebing sungai perak..so klu korg rajin berjalan follow je jambatan tu yg aku ase dekat 2km gak la..at the end of the bridge tu korg btul2 akan berdiri ats sungai perak tu (klu air pasang la..) aku xsempat nk shoot phujung jambatan tu sbb battery cik nikong aku tu dah kong..salah baget lak..sepanjang perjalanan nk ke ujung jambatan tu korg akan jumpe ramai kwn2 aku yg tgh tunggu korg feed mkanan kt diorg...tp warning ni...jgn la bwk handbag or pegang pape mcm botol air ke hp ke..diorg ni pantang nmpk bende2 cmtu..kompem kene cilok ngn diorg..nk dpt balik korg kene pandai2 la pujuk ngn makanan ke ape ke..tp belum tentu dpt lgi la..kot diorg sangkut handbag korg tu ats pokok..panjat pokok bakau la korg..org2 local kt situ bgtau hanya org2 yg macho n comel2 jer diorg xkacau..ehh nape diorg xkacau, xcurik camera yg aku sling kt bahu aku waktu tu ek???pelik x?? adakah benar kate2 penduduk2 tempatan kt sini??hahahahahaha...
 































28 comments:

zirconia said...

oh, sungguh terharu disebut di sini :) mekasih ye encik haidi.

gambar alam semulajadi pula ye. comel tengok monyet (ke haiwan apa tuh). yang penting gambar mata yg mengancam tu., fuhh, menusuk ke jiwa.

我爱你 said...

nice shoot one haidi, keep it up :)

Hanis Azla said...

terharu jugalah nama akak msk entry haidi... thanks yer.

bab org yg macho2 and comel2 tu mmg tepatlah (ada bunyi mcm akak nak bodek tak..he..he..)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

waaaaaaaaaaa
suka semua gambar
angle cantik

cun laa.
keep it up bro...

SitiMashitahSaidin said...

first nak ckp - cantek gambar2 tuh... sendri tangkap eh??? jual x??

2nd - x sangka lak lagu munajat cinta bila dnyanyikan suara pompuan, sedap gila.....
(trus download kot) :P

3rd - sy da balas semua soalan panjang awak tuh kat post santau.... :))))

hafidzah hafidz said...

lawa nyew gambar!!

HonEyBuNNy said...

waduhhh.terbeliak tgk gambar2 neh...cantik bangat...

Pinky Pixie said...

woah, maseh ade yg ingat kat yatie. sedih. terharu. sob2.. ya, bile da slalu komen, kita akan jadi rapat wlopun dlm alam maya je.. hihi.

teruskan berblogging n take picture banyak2.. bile yatie dpt jadi model ni.. heee~

Abhamz said...

salam, gambar-gambar yang cantek itu mengingatkan saya tentang kebesaran Allah yang mencipta semua tu supaya memberi kesedaran kepada hamba2NYA.

MiYOKO TACHIBANA said...

Haidi, ramainye geng2 kamu kt tmn paya bakau tuu..kem salam kt dorg ye....

titin, wina dan shu = geng mkn je tau...erkkk....

lepas ni, kena kontrol mkn laaa...

Shu Shinju said...

wah... saye suda ade geng... "MAKAN JER TAU"... hahaha... nice.. TQ haidi.. hihihi..

wah.. mmg cantik gambar2 u.. & cik kera sumbang awat yg banyak sgt gambaq depa... tu mesti lama x jumpa tu... hahaha...

Shu Shinju said...

mak kamo ade penyakit leukemia ke? :(

jaga elok2 yer mak kamo... get well soon makcik..:)

AiDa AzRyN said...

nice shoot! very superb! hehe

HonEyBuNNy said...

he2....ada ka ptot horny bunny...nak kena cik haidi neh...hahhahah....

WAHIDA ALIAS said...

nice pictures

aleen adela akoo ^_* said...

patotla tersedak2 je.rupenye ade org ngate ye..hu3 :P

najihah sahami said...

hahaha..ok2..len kali kasi highlite nama mish k!!hahaha...wahh..gmbar mnyet tu wat n3 ni tmbah hot laa....adess..

ok, haidi..kurangkan kesibukan kamu..dan cepat luangkan masa ngan miss world semua ni..ok!!..hero tamil tade ker??hahaha...

♥-- emieysandra --♥ said...

uishh..name emiey terselit gak kat sini yer..

suke tgk gmbar2 yg kamu ambil, lbih2 lagi gmbar pmandangan, ciptaan Allah yang mngingatkan kita semua pada kekuasaan Sang Pencipta kita..

mak sakit ea..jage leklok, semoga die cpt sembuh..~_^

~_^

kerangRebus said...

saya di situ~~uhu..terharunyer...~~=_= cantek jugak pixcha semuanya~~

nurul viWy said...

kite nak mintk kebenaran ni..kite ade paste smthing tau,dr ur blog...
nnt kite tuko ek,mlm ni tk smpat dh..hihihihi..lg 1,nak paste ur banner blog kt my blog tk dapek leeee..baru nak pomot...hihihi

haidi takeAfoto said...

alaa sweetnye mntk izin cmtu..nurul..sy xksh la..amik je pape nk amik pn..pape kt sini mmg boleh nk amik..jgn amik tuan belog dah la ek..hehe seyes comelnye mntk izin cmtu..mcm ank nk mintk izin kt mak nk main2 galah pnjg kt depAN umh jer..hehe klu xbgtau pn xpe la..amik je..hehe nway..tq ek sbb bgtau...

haidi takeAfoto said...

tp klu leh pomot2 sket myLense'sStory ni kt belog nurul pn kire orait gak..kredit to cik nikon sy..hehe

eiffel said...

wah...cantek nyer!!!kat lumut ea...cam besh jerk :P



p/s :: er...bole x rajin kan buat paragraph...1 paragraph je da 500word..agak penin :P

but nice picca

nurkaloi said...

agghh
aku suke gile monyet uh
eei comel comel~~~
geram uhh

cintatehO said...

nice pic...sdp pic kerang...erkkk

Amirrah Zawani said...

dah lama balik langkawi..
cuma x on9 selalu.. interenet prob..
tp skrg dah ok.. yahoo..
btw nice pix :)

zai.coklat.homemade said...

sblm masuk ke taman paya bakau tu ken ke ada petronas ,,ada mr cendol...power ...

Suey Al zahra. said...

Tak puas Suey tgk gmbr incik Haidi ni,mmg berbakat.