Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Sunday, October 24, 2010

wakawaka yg last la..

utk tidak menghampakan permintaan follower sekalian..(padahal xde sape mintak pn), aku post sebijik lagi entry gmbr2 kt Gunung Lang wakaka photoshoot ni..haha

penat aku arini polish kete..polish sindili ni maa..saje je gatai tgn nak polish sendiri..nak refresh balik pale otak ni..nk bg kuar peluh sket pagi2 ni..subuh td dah bgn dah niat nak study, 7,8 min bkak buku last2 buku2 tu jadik bantal aku...dah crowded sgt bende2 dlm kepala aku..tu yg kene refresh tu..

ari ahad, public holiday, esok pn cuti gak, tp aku lepak kt umh ngadap buku!! boring giler spend weekend cmni..nak wat cmne..ade benda yg kite nak achieve dlm idup kite, kite tpaksa sacrifice cmni..xleh dtg impian tu klu duduk saje..

aku ni lak jenis yg suke sentiasa ade activiti nak buat..sengaje cari hobi, cari aktiviti..bkn jenis yg lepak2 saje ats sofa pastu leh main sms 3,4 jam depan tv..aku ase zmn tu btul2 dah berlalu..seriously aku ase dlm taun ni ade la total sume xsmpai 10 jam je aku tgk tv..yg tgk pn berita, kdg2 ade la ushar2 sket cite P.Ramlee..tu je la seingat aku..padahal astro mcm2 ada kt umh tu..aku prefer lagi wat keje yg btimbun tu, outing, photoshoot, travel ke, street shoot ke, tennis ke futsal ke..xpun hang out ngn kwn2..n spend time ngn blog aku ni..hahaha ni la hobi baru aku ase




aku baru je dpt tau sai satu lagi term baru dlm photographer ni..maybe ade yg penah dgr la.."Photojournalism". photojournalism ni mcm kite hasilkan satu cerita baru melalui photographs. kite present satu cerita through photo..xkisah la, street photo, social photo, anything la..mcm bez kan..aku pn nak explore lebih lagi ttg photojournalism ni..









aku sorg je amik gambar ngn model, reyna ni sbb dlm ramai2 photographer tu aku sorg je yg single lagi.yg lain sume dah kawin2..hahaha gambar ngn sorg model lagi viona T.Jubi tu pn ade. tp pose die sekse sgt la..malu aku..



kt jetty tasek gunung lang..lawa kan..


till i come back here....


15 comments:

Suey Al zahra. said...

uit...bestnya outing diaa....

tapi masih btenaga nk polish kete.
Oho,takpe ambik gmbau dgn model tu,
mna tau ada jodoh kan? :D

mia said...

ohh my....canteknya alam..tq 4 sharing dis...hehe..

zacky ~786~ said...

whoaa..
gung lang nie mmg menarik la beb ..!!
cm nk pERgi jer..

"photojournalism" yerr baru dgr n baru thu... thnks sbb gthu.. :)

krm slm kt model wakakaaaka..

diana said...

alamak..
photo yang seksa tu la yang kami semua nak tengok pun...

zirconia said...

sori ek tak sempat singgah sini. biasalah, first weekend kat tempat baru. macam-macam nak explore. hiks~

Nurul a.k.a Riko said...

Mmg cantik gambo yg Haidi amik. So lovely. Cantik betul.

annfrendly said...

haa.. samelah ann pun tak suke tengok TV.. lagik suke buat keje lain dari tengok TV..

cunnye tasek gunung lang...
paling suke tengok air terjun tu..
bestnye kalau panas2 dapat tadah kepale kat situ.. hahahaa..

gambar dengan model tu.. ann ingatkan tu gf haidi.. secocok.. tapi muka haidi time tu nampak malu2 :)

cik lya said...

sonok nye...cantik pemandangan..sedap mate tengok..:)bes photographer la haidi ni

Lovely Bella said...

hey.. lawa giler gmbo kat sini.. thanks sbb singgah and follow.. aku follow kamu juga!!

Mak Su said...

hi, tq sudi folo maksu.

secara ringkas, maksu pun minat ngan fotografi sejak berkenalan ngan sorang fotografer ni... dan alhamdulillah, he wants maksu to put up an add for him :)

nanti petang-petang nanti maksu akan buatkan iklan untuknya

and, maksu still learning about fotography, sangat teruja :)

Shu Shinju said...

lawa la...pic yg air terjun tu...ish...jelesnye...

MiYOKO TACHIBANA said...

waka waka waka...

study..study..jgn dok layan blog je...

My Little Diary said...

salam ziarah,
wow!!! nice pic..


entry terbaru "ada aku kesah"

azzey said...

haiditakeAfoto: wah! nice picture! i like all the picture!!!

nurul huda said...

waa sempat lg berposing ngn model 2.. =)


rasenye penah pegi gunung lang ni..
ikan kt situ besar2 kot!
besh jer bile bagi makan.
ghee =D