Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Wednesday, October 20, 2010

20/10/2010 - Penat wei !!





penat+sakit pale+badan melekit+rambut gatai+ketiak mcm basah sket+spinal bone mcm dah patah+idung dah berminyak dah leh wat goreng kopok dah aku ase+kemeje murah yg kain kasar mcm berus sabut+suar jeans yg ade tumpah kuah dal roti canai pagi td..
.
.
.
...ni sume prasaan aku time balik keje ari ni..sumenye sbb meeting td ngn uitm, pastu dgn keje outstanding yg dah queue berderet2 ni, esok lak ade valuation+meeting JKR+VO meeting lagik. lagi nk settlekan thesis mlm ni+study utk exam rabu depan..tu la ko haidi..dulu awl2 xmau siapkan tesis, xmau study..dah last minit cmni bru nak terhegeh2!!tabiat lame aku ni..bile la aku nak berubah..




on the way balik keje tu aku lalu depan kolam yg suatu ketika dulu mmg huduh nak mampos..selalu aku lalu jln ni tp td bru aku prasan yg kolam tu dah xsehuduh dulu...lawa lak..ade teratai..bile lak teratai ni ade kt kolam ni??seyes mmg cun..

lucky me, aku ni jenis klu g mane2 mmg xpnh tinggal awek kesayangan aku ni..klu leh nak masuk toilet pn aku nak je bwk awek aku ni..so aku grap cik nikon aku kt back seat nissan sentra aku yg bedebu setebal 2 inchs  tu, parking tepi jln..start dah habit aku yg satu lagi ni..menembak..

ala2 photographer national geography, aku terbongkok2, bersila ats tanah, siap berselut kasut aku ni..satu kolam la aku tawaf td, nak cari angle yg kurang berbahaye la konon..ilang sume penat aku bile aku bersame cik nikon aku ni..ni la hasil tembakan aku petang td...xla cun sgt..tp ok la bg aku..hahaha korg jgn nak kate x cun lak.aku pelangkung kepale lutut korg nti..susah payah aku nak meredah semak kt kolam tu td!! kemuncup kt seluar aku ni sape nak cabootttt wei???





pesal sume photo2 aku jadi lonjong cmni???marah btul aku..kompem sebab adjust setting ari tu..

11 comments:

Pinky Pixie said...

woah2, sngt bz ya.. hehe..
lawa pic no 5. background hitam tu..
bunganya chantek!

Shu Shinju said...

nak bunga teratai layu ditasik madu tu...... cantek.... :)

lady XOXO said...

amboi aih.. habish busyuk kamo ari tu haidi.. ahhha. cian2.. eheeeeeeeee.. nice pic ler..

zacky ~786~ said...

pakai micro lense eaa ???
hehe sje tyerr..
nice pix.. :))

hentakbelipat said...

haha..cantik je bro..ni amek atas sampan ke camne

haidi takeAfoto said...

bkn micro lense..lense biase je..xde nye ats smpan..cari gak sampan tp xde lak kt kolam tu..layan tembak kt tebing kolam jer..tq...

farahD said...

Haidi, i love nature's photo...keep up the good work .

btw, menjawab soklan you di shout box, sy bukan org penang tp dok tinggal dan belajar di penang. sy full time student master dan freelance keje-keje architect tp bulan depan kena stop keje sbb nk tulis thesis dh =p

awk org mane plak? blaja jgk kah? =P

nurul huda said...

ok fine gambar semua buruk!

haha xde la, bergurau..

suke sngt gambar 1, 4 ngn 6!

Suey Al zahra. said...

Sorry incik haidi lambat...
berkunjung,suey ada hal....

Lawaaanya gambau2,berbaloi
meniarap semuanya.sila pergi mandi
sekarang ;D

HonEyBuNNy said...

haidi...cantik sgt2 teratai...suka2...

MiYOKO TACHIBANA said...

waaa...mmg cun gambo2 kt situu...
da lama tak jln2 tepi tsk sambil tgk bunga teratai...hehehe....