Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Thursday, October 21, 2010

waka waka photoshoot episode 2



salam semua..jwp salam ni..dose xjawap..bermula la episode sequal wakaka photoshoot ni..hope jgn la ade yg boring ke ape ke...ni bru episode 2 ni..still season 1 lagi..jgn la boring skg..klu nak boring lepak2 la dulu..tunggu episode 4 ke 5 nti..hehe..

klu korg perasan, klu korg follow btul2 sume photo2 kt mylense'sStory ni sebelum ni..sure korg prasan yg mr haidi ni suke colour, suke saturate photo..klu lg striking lagi aku suke..xtau nape mmg mate aku ni suke ngn colour2..some photographers prefer gmbar b&w, ade yg suke HDR, yg warm, yg byk lighting, comic potrait la. aku ase sume dah aku try tp aku still suke virgin photo, intact photo...kdg2 tu edit photo ni just mcm buat syarat je aku ase..sumpah..xtipu..hehe




bru2 ni aku jumpe sorg kwn yg dah mcm gian nk shoot maternity je..suke shoot org pregnant..aku agak impress gak la ngn artwork die..ni pn slh satu cara leh buat duit selain wedding..zmn skg ni ramai dah kapel2 yg dah peknen nk buat maternity shoot..kenangan kate diorg..

ade yg ekstreem smpi bka2 bju, tunjuk perut, tunjuk pusat..ade ssetgh lak suke yg simple je..aku xpnh lg buat maternity shoot ni..follow kwn pnh la..seriously mmg bez..

1 ari nti la nak gak amik job maternity shoot ni sendiri..tunggu titin pregnant dulu..kan titin kan..hehe

emm ade gak 2,3 org member aku kt phg tu cukup minat ngn wet photography..lokasi photoshoot diorg ni wajib ade air..xkire la waterfall ke sungai ke, pantai ke..kdg2 kt pool pn jadi..klu dah xde sumber air terdekat, air mineral pn jadi, jnji model tu wet..heh jgn imagine lebih bro..dose bro..1 thing for sure, model diorg mmg seksos abis..haha pnh la gak join dulu..heh xsanggup i tgk...lagho lagho- - - - ->haha baget suci lak mamat ni!!

 selit sket2 photo maternity ni..bez kan..hepi je ase..kite yg amik gmbar pn sure ase bez je..puas..



outfit wakaka episode 1 entry sebelum ni mmg lost aku nak shoot..pas tukar outfit colourful cmni..dtg balik dah semangat membara aku nak shoot..even waktu ni pkul 1 ptg..mmg belengeh satu bdn..hah tau ke belengeh tu ape?


ni la antara b&w photo yg aku shoot..xbrape minat sgt la..ok la..
nantikan kemunculan sequel wakawaka ni esok ke lusa ke..tgk la klu ade lagi..hehe

11 comments:

diana said...

oh..
ambik gambo mase ngandung pun best jugak..
boleh buat kenangan bile dah tua nanti..
heheh..tak terpikir pun lagi..lagipun
tengah tak ngandung ni..hahha

sueRAFE said...

lepas nieh boleh ah aku lak jadi model . btw gambar pregnant people tu comel seh

Shu Shinju said...

yerla..mmg pon foto haidi semua colour stricking gitu...tp, ok what..shantek...:)

titin... bila nak peknen ni..haidi dah x sabo tu..hehehe..

haidi takeAfoto said...

ntah titin ni bile nak peknen ni..xsabo dah ni..hahaha bez la gmbar peknen2 ni..klu sy leh peknen nk gak jadi model maternity ni..sape yg nak ngndungkan haidi angkat tgn!!!haha

Izzaty said...

Eh cantek lah gambar couple tuh! ;) Nampak mcm tenang and sweet sebab pompuan mengandung tu. Mcm permulaan happy family!

Bro haidi, thumb's up! Sume gamba cantek! Suka suka! ;)

HonEyBuNNy said...

wow...kasut dia pun pink gtu...ehhehe

cintatehO said...

pic suami isteri yg paling menambat hati wieyah le...ble mau ambl pic sy pula ni??...erkk

zirconia said...

suka gambar colourful nie. memang cantik ah kaler die..

Anna Boleyn said...

gmbar ke 6 last tu mcm over je colornya. ke sj dibuat begitu bro? btw, gmbar maternity tu cantik. :)

nurul huda said...

gmbr suami isteri 2 sweet jer! :)

g0m0k9enDek said...

best la shoot maternity tu!!!!