Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Friday, October 15, 2010

16/10/2010 - anugerah blogger harapan tu..mcm artis siut..


Salam semua..1st of all nk ckp tq sgt2 kt cik izzaty sbb bg award ni kt myLense'story ni.. 



mylense'sStory ni xsilap  dah ade dpt 3,4 award la dri kwn2.tq sgt2...tp xpnh pn wat entry psai award yg die dpt tu..bkn selfish, tp haidi ni ade cara lain yg die rasa lg bgus utk appreciate pemberi award tu..haidi ni prefer letak award tu kt sidebar die n link kn ke page pemberi entry tu..so all the time mylense'sStory ni wat promosi page2 kwn2 yg bg award kt die..
tp xtau lak nape utk award yg dpt dry behind her veil ni myLense'sStory ni terasa mcm nk wat entry je pasai award ni..tq izzaty..tp pasni asenye haidi ni dah start nk wat entry2 utk award2 ni la..ni kire 1st step la ni..


actually aku patut jwp soalan ttg belog memori seorang muda ni, tp same mcm izzaty gak..aku xkenal n ase nye belum explore belog tu..so aku xtau pe nk komen ttg belog tu..so aku pn nk tukar gak soalan tu..leh ek cmni izzaty??xde org mrh ke pndai2 kite jer ni..

ni soalan asal :

1. Kenapa korang suka Memori Seorang Muda?

ni soalan after modified :

1. Kenapa korang suka blog Behind Her Veil milik cik izzaty?

aku pn baru lagi kenal cik izzaty ni..mmg frenly abis..selalu komen2 kt entry aku..tq izzaty..pe yg aku tau..her english is good..very good..minat poem n music..instrumental music to be exact (asenye la..) suke alat2 muzik especially piano,dri kecik die dah belajar main piano..die pn minat gitar..tp asenye xreti la main gitar..adore ngn fazura..pelakon tu..lastly..aku suke tgk die pkai bju kurung purple..tu bende 1st aku tgk mase mule2 bw page izzaty ni..smpi la skg..hope xde la lost2 contact...satu lg nak tambah ni..lupe lak td..izzaty ni satu2nye yg pnggil aku ni "bro" haidi..comel kan??hehe


2. Reaksi korang lepas dapat award ni?

mmg best..ase mcm dihargai, ase mcm ade org still igt kt kite..ntah la..ade sesetgh blogger ni suke kite komen kt page die, tp in rply die just bw utk up traffic je kt belog kite...xde asenye nk bace2 entry ke nk explore pape ke..bkn la nk kecik ati ke ape ke..mybe aku bkn jenis blogger cmtu..so aku ni lak jenis tiap kali bw kompem aku bace atleast la 1 entry yg paling latest n komen..klu setakat bw nk up traffic mylense'sStory ni jer..tq sgt2.. tp better xyah la kot..bkn demand..tuan punye belog ni xpnh lgsung amik tau sai BE ke ME ke.silap2 die pn xtau bende ape tu..die nk cari kwn yg btul2 leh jadi kawan..nk share artwork ngn kwn2..

pnh gak la ase mcm mls nk bw page blogger yg aku xkenal..just nk maintain ngn follower yg  selalu support n komen2 kt entry aku jer...hehe tp xpe la..pape pn..pas haidi ni dpt award ni..mmg die xkn lupe dah kt cik izzaty ni..hehe sekali org tu igt kt die, 1000x die akn igt kt org tu..tq ek izzaty...

3. Tag 15 kawan @ blogger yang lain

haidi ni nk tag award ni kt korg gak..yg selalu suppot mylense'sStory..tq all :

1. wina    2. Nurkaloi    3. Tin aka Miyoko    4. Shu Shinju     5. zirconia
6. Honey Bunny    7. kak hanis azla      8. Pinky Pixie   9. Rina    10. Aleen

13 comments:

najihah sahami said...

huwaaa...thnx au haidi..hehehe..terharu kot ni..hehe

Izzaty said...

Whoaa bro Haidi~

Zaty pon rasa sgt2 dihargai sebab kita baru je kenal, tp cara bro cite kat sini mcm dah kenal zaty lama kan.

Thanks bro. Harap kite tak lost contact eh. Same-same la kite selalu jenguk blog masing2 eh. Hehe

HonEyBuNNy said...

salam..he2..mekasih..lma dah ila xdpt award2 neh....dk kumpul dr dulu g..insya allah..ila amik eh...mekasih....nti ila post entry neh..

**ahh...ila on9 jek...cm xon9 ym**..ehhe

aleen aiden said...

waa..thanx 4 d award..mcm artis plak ade bloger harapan.huhuh
klo xbz nnt sye bwat eyh.

♥-- emieysandra --♥ said...

thanks Haidi, sudi bagi award ni kat emiey..emiey baru balik bercuti, byk komen kne reply, kne bls bw kwn2..
emiey bookmark dulu..nti emiey buat okeyh! ehehe
~_^

AiDa AzRyN said...

Thanx,t aida amk eh! ;)

Dia.Honey said...

alamak!!! macam tak caye je....trimas haidil...

Pinky Pixie said...

hoho.. dapat juga.. bnyk dpt tp x sempat buek lagi.. hihi

cik lya said...

tq haidi...i da amek award ni but tak tau nak post bler..tenet slow la..sedih sangat..eh shoutbox u mane?

nurkaloi said...

yeahhh award!!!!
en haidi tak amek punn award kaloi bagi
mesti tak perasan nie...

Shu Shinju said...

oh...saye diTAG...TQ haidi... ade harapan ke saye ni?

MiYOKO TACHIBANA said...

uiissshhh...cheq dpt award ye...tenkiu2, haidi...

terharu sgt2..

Hanis Azla said...

thanks haidi for the award.. Sorry lambat nak ambik sebab baru balik kursus..