Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Wednesday, October 20, 2010

20/10/2010 - waka waka south africa photoshoot


model botswana
ptg ni aku ngn abg aku g photoshoot ngn bdk2 group belalang perak..xplan pn aku nak join..aku smpi pn dah lewat..diorg plan pkul 11, aku ngn abg aku smpi dlm pkul 2 aku ase..dtg awl pn xgune..janji melayu kan.hahah mcm korg xbiase..venue photoshoot kali ni kt Gunung Lang, ipoh..dah selalu aku dgr tmpt ni mmg cun nak menembak..cume aku je xde pluang lgi nak g sebelum ni..

intro aku nak cite sket je sai sejarah Gunung Lang...ok..mule2 korang smpi je tmpt tu mmg korang akan nampk bukit batu kapur n gunung je kt depan korang.mcm nothing interesting jer. tp bile dah masuk kt entrance antara celah2 gunung tu, korg sure tkejut nmpk satu tasek (green water lake) yg btul2 cun kt tgh2 antara gunung2 n gua2 tu..ssh aku nak cite..

klu korg pnh tgk cite pirate of carribean sure korang leh imagine..hidden lake within mountain.sumpah!! cun abis.xsangka aku ade gak tmpat cmni kt msia ni..seolah2 ade air btakung kt tgh2 gunung2 tu..tolong la boleh imagine sbb aku mcm excited sgt ngn scenery tmpt ni!! nak gak korg leh feel ape aku ase ngn tmpt ni..

...enjoy the view...

angle from surveilance tower kt seberang tasek

comic potrait


BeLaLang PeRak.com





model photoshoot aku kali ni org botswana, south africa..2 org..sorg lagi batswana tu xnk jadi model sebenarnye..nk dtg teman je konon la..malu katenye nk jadi model2 ni..tp last2 sorg lagi tu lak naik sheikh jadi model..ni 1st time pkai model oversea, so ala2 mcm dah jadi pro la..go international!! hahaha 8 photographer perak yg join..patutnye ramai lagi..tp ada 3,4 org yg dtg lewat sket ptg tu..dah abis photoshoot..

aku xnk la cite pnjg2 kt entry ni sbb pasni akan menyusul lagi entry sequel waka waka episode 2,3, n last episode yg photo lagi cun dri ni la of course..hehe ni intro jer...

sumpah aku xreti la nk amik gambar model pompuan africa ni..mcm xfotogenik je aku ase..mcm xjumpe, xdpt je pe yg aku nak..xde kick la..model melayu gak bez!!


12 comments:

nurul huda said...

nak jadik model gak!!



haha.


:D

cik shara gadis bunga said...

haha
lame kot stop jd model jap
exam punye pasal
terpkse la

mia said...

huwaa...bestnye..thanks for dropping by ek

sureen chew said...

model chinese nak tak ?hehehehe :p

Amirrah Zawani said...

waka waka eh eh..
nice photosss..

HonEyBuNNy said...

wah..mcm2 model ada yer...ehheheh

Shu Shinju said...

yerla haidi..cantik tul tasik tu... shu leh imagine dr ape yg haidi cite.... kat ipoh erk??? 1st time dengar tempat tu..hehehe...

haidi..bila nak photoshoot kami2 ni? tunggu jer ni tau..huhu..

lady XOXO said...

wah.. cantek pic2 kamo en haidi.. ahahha asal lak tak da kick la mcm2 kamo nie.. biasa ar MODEL GADIS MALAYSIA ler lg lawa.. ehehheh

haidi takeAfoto said...

xde kick sbb ape xtau la..mmg xnampk ape yg nak dishoot..mmg pose bez la..tp kn...aduss ssh nak cakap..senang ckp mmg shoot org melayu lgi bez...haha

qis sahara said...

nice shot..~

Pinky Pixie said...

x tercapai dek akal nk imagine ni.. hehe.. woah, sngt chantek tasik itu..

tapi, comic potrait tu cun gillllerrrr....pakai ape ea... seyes. sgt suke itu gmbar. hee~

MiYOKO TACHIBANA said...

cntiknye scenery kt g.lang tuu..teringin gak nk p sana...nk ajk en. tunang la nnti...

model tu dr afrika waka waka kaaa..

dulu penah jd model..sume org dok shoot gambo tin..seyes malu...dahla tak pandai nk wat gaya...hihihi...

skang, da ok sket kot..ada gaiya tuuu