Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Thursday, October 28, 2010

hari yg pelik!!


settle 2 meeting yg memenatkan aku 2,3 arini...release gile...aku g pejabat JKR arini, Pejabat Pembangunan UiTM Shah Alam, office consultant n last sekali HQ aku..pkul 10mlm bru smpi umh..sumpah penat..

dengan GPS buat hal lak pg td..so terpaksa menggunakan daya ingatan aku yg dah xbape nak sharp dah ni..aku ni lak jenis yg amat2 susah nak hafal jln..tu la sbb aku beli GPS..hahah 3,4 kali aku acik amik u turn je arini..sesat je manjang..mmg fedup..ari ni, tarikh ni secara rasminya aku nak istiharkan sebagai "hari u-turn" utk aku..ni la disadvantage mggunakan GPS..terlalu bharap pada gadjet..bile kong jadik cmni la..

penah x korg dlm ati tibe2 je ade satu prasaan tu muncul??pasal mati??
on the way balik mlm td 2 x aku terlepas exit yg sepatutnye aku amik utk balik umh aku..siap u turn lagi pastu leh terlepas lagi exit tu..aku mengelamun je smbil drive td..xtau nape..yg 2nd time aku tlepas tu xpe la gak..xla jauh sgt aku terlepas..tp yg mule2 tu aku ase terlepas exit tu smpi dekat sejam drive..100km lebih aku ase..aku mengelamun mcm2..xsedar yg aku dah drive jauh dari exit yg sepatutnye aku masuk tu lebih 100 km..padahal selalu sgt dah aku lalu jln tu..sedar2 je aku ase pelik je tgk jln tu..nape ek aku jd cmni arini..

aku bukak radio, lagu 1st aku dgr mase tu lagu maher zain tu..xtau tajuk pe...time tu ase lain je..dah la ngh drive penat2 ni..mcm2 aku pk..aku tukar frekuensi lain..suara azan lak..tgk jam kt dashboard kete mmg dah isya..lagi aku xsedap ati..sorry..aku bkn nak buat cite,,tp ni yg aku ase td..mmg aku ase pelik je arini, xpnh2 aku nak beli air tongkat ali power root..arini lak tbe2 je ase mcm ngidam nak ase..pastu mula la aku flashback balik kejadian2 pelik spnjg arini..pg2 td mase nak navi gune GPS, aku click destination, pastu aku type BAKSO. pe kes lak destination ke bakso lak..tu mee yg aku mkn minggu lepas!! haha ngarut je aku ni..

pastu aku flashback lagi..xpnh2 seumor idop aku mkn nasik goreng pataya guna tgn..tgh ari td 1st time aku mkn mcm tu..pelik ke mkn nasik grg pataya gune tgn??hmmm

smpai je HQ aku ptg td, aku masuk bilk boss aku, masa aku masuk tu die tgh berdiri on phone ngn sape ntah ckp cine, xpaham aku. aku masuk je, die suh aku duduk kt kerusi die. "u seat there"..kate beliau kepada diri ku..sbg kuli yg setia aku mengikut arahan..aku duduk je la..pas die hang up phone die lak duk kt guess chair depan aku..dah mcm aku boss die kuli lak..aku lak tersipu2 malu..aku nak bangun die ckp "its ok"..xpe lagi..die suh lak makcik cleaner buat teh cina tee quan yin utk aku..seyes mmg aku ase mcm big boss lak td..ni mmg aku pelik..bkn kejap aku duk kerusi die tu..ade la sejam aku ase discuss2 ngn die td..

bile igt balik sume ni mmg wat aku jadi seram je drive mlm td.. yang paling buat aku jadi nervous mase drive td sbb hal tgh ari td..ex dorm mate aku dulu yg xpnh2 tego aku tetibe je kol aku td..die kate saje nak kol aku..xde sbb pe, bkn sbb die nak jemput kawin ke ape ke..saje2!!padahal budak ni dulu mmg pendiam abis..
yg ni la paling buat aku ase pelik je..aku amik phone aku ko, die..

aku ; salam me, mane ko?
keme : salam.. ade je kt umh ni tgk tv..pesal?
aku : saje je kol.pelik lak ko kol aku ptg td..hahah
keme : hahah saje nak kol member2.
aku : ko kol sape lagi selain aku td?
keme : xde la..ko sorg je la, mmg saje nak kol ko je td..tibe2 teringat kt ko
aku : mane dpt no aku?
keme : aku tanye kt joi smlm masa fb ngn die..
aku : no sape lagi ko tanye kt joi?
keme : ko sorg je la...
aku : ..............................
(perbualan seterusnya berunsur 18PL, disulami dgn perkataan2 kesat yg boleh diterima pakai masa kini, borak2 kosong je, men 2 men talk..korg xyah tau la)

sumpah..mmg pas smbg ngn keme, lagi buat aku ase pelik..mcm2 aku pk..ase nak benti park tepi jalan je lyn tdo..takut lak jadi pape.bas, lori potong kete aku td dah debar2 abis jantung aku..ujan lebat lak td.haha aku xla jht sgt, xla baik sgt..tp yg aku tau, amal aku mmg kompem xcukup lagi nak kesana..aku siap pk lagi story2 kt majalah mastika yg biasa aku bace pasai kematian, sebelum org tu mati biasanya ade benda2 pelik jadi kt die la..ade benda pelik die buat la..death note la..Nauzubillah min Zalik, may Allah protect us from harm..Ya Allah..panjangkan la umor aku dan keluargaku..amin..macam2 aku ni kan..aku x create sory, aku x tipu pape..tp mmg ni yg aku ase mase drive mlm td!! that exactly the feeling i really encountered back in the car. only God knows exactly how i felt.. paranoid sgt aku ni ker td??
 hahaha maleh dah nak tulih pnjg lagi..kay nak tdo dah..klik publish post..zzzzzzz...

p/s : korang xnak bace pn xpe..komen pasai gambar pn dah kire orait dah..haha mcm xbiasa la kan...hahaha
komen pasai gmbar is much more easier..aku pn kdg2 wat cmtu gak klu entry2 pnjg cm gini..

14 comments:

Fane Davis said...

haidi....satu jak nak cakap....photo you memang paling mantap lah.

zirconia said...

kadang2 sy rasa camtu jugak. byk mslh ke skrg? hopefully semuanya okay.

nurul huda said...

uiks perasaan je kot..

missSenget said...

keh3...
penat gelak..
sporting giler bos..
sempat laa merasa jadi bos kejap...

missSenget said...

keh3...
penat gelak..
sporting giler bos..
sempat laa merasa jadi bos kejap...

♥-- emieysandra --♥ said...

rehat mesti cukup!
drive pun ngelamun ek.. :D

♥-- emieysandra --♥ said...

gmbar first 2 sgt misteri

✿Bloodberry✿ said...

1.pasai pic tu pelik ja.. msh xleh fokus r pic cm na tu.. hehehehe

2. bout ur story.. siyes ke nie?? ngee seram pn ade.. nie meti penat kje smpai lupekn Dia.. hope everything ok ye..

3. mmg sempoi ur boss hope 1 day haidi plak jd bos.. insyaAllah.. hehehhe

Hanis Azla said...

pernah jugak sekali sekala rasa macam tu.. tapi bila ingat mati itu pasti terus mengucap banyak2 dan bertawakal saja..

Sasa Al-Sharif said...

ajal maut sudah ditentukan cuma kita yg tak tau bila. persoalannya adakah kita sudah bersedia? bagaimana pulak bekalan yg perlu dibawa ke sana

Nurul a.k.a Riko said...

ahkak pun ada perasaaan cenggitu biler driving nampak lori hantu (lori angkut pasir) kat belakang kereta.

Especially biler hari2 baca kat newspaper pasal accident on the road.

Part sedih biler pikir kalo ahkak tak ada...cam maner nasib Kakak & Cha. Jauh betul kan....ahkak pikir.

Izzaty said...

Actually bro, zaty selalu je dpt rasa mcm nih. Seriously, kadang2 sampai nangis!

Moga Allah swt panjangkan umur kita dan terus mendpt rahmat dari-Nya, insyaAllah~

p/s jgn stress sgt bro! buat keje elok2 ok. ;)

MiYOKO TACHIBANA said...

haidi, jgn selalu sgt mengelamun time drive..bahaya tuu..

tin tak penah mengelamun lg la sampai terlepas exit yg sepatutnye...kalo ngantuk, nyanyi lagu2 yg ade kt radio.. :)

Shu Shinju said...

ishhh... xde pape...insyaAllah... penat sgt tu... tu yg mengelamun sampai terlepas exit yg jauh 100km.. fuhhh...jenuh nak patah balik hihi...

wow...sporting erk boss kamu..hihi..