Assalamualaikum..xjwp dosa!!- haidi Takeafoto

My photo
Damansara, KL, Malaysia
What's there to say? My name is Haidi, and I'm me like only I can be. middle age of 20's, still bujang trang tang tang, much into guitar and photography. a degree holder in quantity surveyor (UTM Skudai, 2006), a project manager in this local construction industry, also a part time student @ Niosh(safety construction management) and also a freelance photographer.bla bla bla..well..life is strange, and together my friends and I live it to it's fullest.this is my life.nothing much about me..

Ads To click

welcome to my life

elevenzerooneOone..something happened...and a day i decided to blogging.....so here i am....

"To me, photography is an art of observation. It's about finding something interesting in an ordinary place..I've found it has a little to do with things you see and everything to do with the way you see them. Aware of our surroundings..and always try to give meanings of everything we see"

-my lense' s story

Well..well..here is my public first ever blog! i've been trying to picture myself holding a regular blog ever since i started reading some of the local blog about photographer..its looked fun and stuff but well, i never liked writing, so i quickly dropped the idea. blogging is not my thing, i thought. Then something really happen which i really regret i dont have any medium to rememberize it.

In spite of all this, this blog took birth on 11th jan 2010. i'll write mostly about myself, my boring life, my journey and its treasures. emm this is all exciting ! i have my very own blog

pull up a chair, lean back, relax & reminisce wif me, back to the GOOD OLD DAYS when the livin' was easy..

- HAIDI takeafoto

konco-konco

Sunday, October 17, 2010

17/10/2010 - XXXXX


dah 3,4 kali plan nk main tennis ngn member2, tp selalu xjadi sbb keje..nk balik awl je keje btimbun..so ptg selamber je balik awl even keje mmg kt ats meje tu..acik main futsal ngn badminton je..ssekali men tennis lak..actually aku bru je ngn tennis ni..xla bape terrer sgt, tp xla teruk sgt..no bad la..hehe mmg aku suke puji diri sendiri..nak harap org lain puji..haraammm



ade bende yg aku nk share n tanye pendapat korg utk entry ni!!

korg suke x letak gambar awek korg ke pakwe korg ke dlm belog, dlm face book??penting ke nk buat cmtu ek..mmg klu kapel mmg wajib buat cmtu ek..sbb ade some1 yg aku kenal,  tgh gaduh2 ngn awek die sbb awek die, smpi nk mintak clash sbb die xletak gambar diorg kt dlm fb n belog die..emm nonsense lgsung aku ase!!perlu ke, wajip ke..npe bile kapel sume tu kene amik kira lak..xphm aku..sume ni pn pnh jadi kt aku dulu..selalu...klu xpublish gmbr2 cmtu maksudnye kite xikhlas ke ngn hubungan tu???logik ke nk clash sbb2 cmtu?sbb facebook?sebab blog??maybe gak aku jer yg xtau detail pasai relationship tu..ntah2 ade problem lebih besar dari hal2 gambar kt fb, kt belog...mybe gak ni just sket je problem nye...ade sbb2 lain lagi smpi nk mntk clash tu..xtau la..

actually die ade je letak gambar awek die, cume xletak gmbr die berdua yg die ase xperlu la nk publish kt public.gmbr peluk pinggang, gmbr yg rapat sgt..just keep it personal..aku setuju la ngn die dlm bab ni..die ade family, adik2 pompuan die pn ade fb, suku sakat2 sepupu2, aunti, uncle die sume ade fb n ade gak yg follow die dlm belog..so die xnk la gmbar2 cmtu ade makcik2 n adik2 pompuan die tgk..yg paling die xnk sekali..lead by example..die xnk adik2 pompuan die terpengaruh lak ngn gambar2 cmtu..

abg aku leh buat nape aku xleh buat lak..xnk adik2 die pk cmtu lak..bdk2 skg ni fragile sgt..mmg mudah terpengaruh..mcm2 kes sosial dah jadi skg ni..kite ni xla baik sgt pn..tp xyah la nk tunjuk kt sume org pe kite buat ngn awek kite, mane kite pegi..bkn mksd kite xpublish gmbar kite bdua ngn awek kite nak mainkan die ke xikhlas ke ngn hubungan tu..masing2 ade cara masing2 kn....

mmg klu couple mmg kene complicated cmtu ke??antara sbb aku fed up n penat sgt bile kapel..aku nk hubgn yg slow n steady, aku xready lg nak tambah rumitkan lagi idup aku yg mmg dah terlalu rumit skg ni..bkn aku xleh commit utk satu lagi komitmen, aku dah ready sgt2, jujur aku ckp..aku mmg ase dah ready nk jadi husband, nak ade family sendiri...bkn muda lagi aku ni..dah 26 dah pun. aku pn xnk dah life bujang cmni..smpai bile..byk dah aku belajar dgn ex2 sebelum ni..(mcm ramai lak ex aku ek..) aku xnk pe yg jadi sebelum2 ni jadi lg skg..mmg complicated sgt2..penat..





12 comments:

tyqa said...

ermm agree la dgn u haidi, tak perlu kowt nak tunjuk overall personal kita dgn bf/gf kita kat public. just keep it both of us. lagi satu klau nak lead org kita sendiri kne lead diri kita dulu. hee opinion from me.

Suey Al zahra. said...

Hai haidi,singgah mcm yg djnjikan.
Lupa nk cakap Suey dan tukar link
baru.So rajin2 la bertandang,betul tu tak penting gamba2 bf/gf dkt sosial networking ni semua.Yg penting kita tahu kita siapa.

Terer ke main tennis tu?
bole lah next time incik Haidi,
ajar Suey back hand ye? :)

Izzaty said...

HAHAHA. Suka gila entry nih! Nak tergelak pon ada sebab teringat kat sesetengah org yg suke nak publish gamba dgn bf/gf dyorang kat fb/blog.

HAHA.

haidi takeAfoto said...

tu la pasal..ase xperlu kn semua tu nk tunjuk kite ikhlas dlm relationship kite..

sue : terer ke x??meh la try kite lawan men tennis..ade bran ke??hehe

penat arini..bru settle photoshoot model south africa...pape pn..enjoy arini..

haidi takeAfoto said...

sue..link baru sue xleh nak masuk la..nape ek...dah byk kali try...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

hehe
agree
rasa mcm xleh blah pulak kalau tak letak gambr nak clash
hahahahah
nak tanya sket
girl tu umr 11 thn ke
hahahahahhahahahahhahah

nurkaloi said...

wahhh bersukan bersenam berekreasi amalan yg baek.....!!
hek hek....jap jap gadoh sbb tak ltk gmbar
hahahaha nmpak sgt tak matang...
ade sstgah org tak suke hal personal tnjuk kat org...mende uh depends pd diri laa ann...tp lau da smpai thap gadoh smpai bling pring terbang pe jadahnye.....tak kene mengena weyh

p/s:: smtimes Allah sje pertemukan kite ngan org yg slh sblum benar2 jmpe ngan org yg betul2 jodoh kite...sabar jer laa eaa...

lady XOXO said...

ahhaa amboi BERTENNIS.. dasyat kamo.. ahaha ... hurmmmmm nk letak gambo BF atau GF d FB.. ikot ler masing2.. wina letak gambo bf kat fb wina.. tapi bf tak letak pic wina..tapi bg wina tu tak penting ar.. sbb laki ni lepa jenis low profile tak suka heboh2.. sbb takot tak jadi kan.. so wina memahami ler part tu.. tapi jgn la nk minta clash atau gado2 sbb benda kecik.. no big deal.. insyallah JODOH ada ... ada lah.. letak pic awek tak bermakna dia cinta n tak letak pic awek tak bermakna dia tak cinta... ahaha tu for me ar MR HAIDI.. ehehhe.. tapi yg penting jgn gado benda kecik

MiYOKO TACHIBANA said...

iye, setuju ngan wina..sume tu, masing2 la bole pk sendiri ye..kalo rasa letak gambo tu baik, letak je laa...kalo rasa akan menimbulkan seribu satu kemushkilan, jgn la letak ye...

titin pun, br je letak gambo my bf..tu pun sbb da tunang...hehehe..

whatever it is, sume tu bergantung kepada pendapat masing2....

byknye ex kamu, haidi...takpe2...sure byk pengalaman dlm bercinta ni...hihi...

mai cheq nk puji kamu...terrornye kamu main tenis..jom lawan ngan cheq...kalo kamu menang, mmg kamu sgt2 teror...hihihi (padahal cheq ni tak reti main lgsg..huhu)

nusha said...

sy dtg nak tuntut hadiah brthday dr kamu!!heheh..
mane ni??

DySha cHan said...

salam^^ nk komen ckit pasal entry u 2.. erm... i stuju ngan pdapat u 2... tp pd i ckup je kte gtau n tnjuk ngan sapa kte kapel... x yah nk lbih2...[i ada tnjuk yg lbih2 x???? ermmmm...] huhu

>> u ada tnye kt i kn pasl scroll box... cbe u tgok kt blog ne http://maribinablog.blogspot.com/2009/11/membina-scroll-box-pada-blog.html
i bnyak rujuk pd blog beliau... memg gerenti menjadi^^

Suey Al zahra. said...

Link rosak :(

Fuh,lama2 main tennis boleh sixpack
lah incik Haidi kita :D